IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Koska aina on aikaa kyselyille, yay!Perjantai 27.05.2011 19:52

Cosplaykysely itse pukunsa tekeville cossaajille:

Milloin aloitit?
- Vuonna 2007 "virallisesti".

Kuinka pitkälle teet itse pukusi?
- Yritän tehdä kaikki puvun osat ihan itse alusta lähtien. Mutta jos löytyy jokin osa, joka on sellaisenaan täydellinen, niin totta kai teen helpotan hommaani ja otan sen valmiina/ tai muokkailen sitä. (esim. Aloisin sormus/kauluspaita..)
Pyrin tekemään kaikki asut ja asusteet itse. Kenkät joko maalaan tai päällystän. Propitkin pyrin tekemään itse.

Kuinka monta pukua omistat?
- 12,5. Koska Kyoko-cossissa minulla on sekä talvi- että kesäuniformun paidat, mutta yksi ja sama hame.
Lasketaanko Tetris-palikka "puvuksi"..?
6,5 itse tehtyjä :D

Onko sinulla "vakiohahmoa/pukua"?
- Nyt näyttäis siltä, että Alphonse Elric (FMA-leffa) ja Ferio kinais vakiohahmon paikasta. Molempia oon käyttäny coneissa yhtä paljon ja tuun molempia vielä cossimaan.
Pantya on kyllä nyt nähty aika paljon tänä vuonna, joten Panty on nyt ainakin puolen vuoden "vakkari" xD.

Unelmahahmo cossattavaksi?
- Tää on aina yhtä ihana kysymys. Mistä aloittaisin?
Mulla on ollu jo jonkin aikaa sellanen päähänpinttymä, että haluaisin cossata joskus vielä Magic Knight Rayearth-sarjan mestari Clefiä! Ois pituuskin aika kohdillaan :D
Mutta tässä pieni listanen...
+ Lapsi-Zelda Legend of Zelda: Ocarina of Time
+ Aku Ankka Kingdom Hearts:sta. How cool is that :D
+ Popuri Harvest Moon: Back to Nature- pelistä
+ Prinssi Ferio MKR kakkoskausi (GrAuh <3)
+ Hope Estheim Final Fantasy XIII
+ Graham Shamanic Princess OVA:sta
+ Rikku Final Fantasy X-2:sta

Siinä ois nyt sellanen muutama kova sana.
Ja listahan päivittyy ajan kuluessa..


Kuinka vanhaksi ajattelit jatkaa harrastusta?
- Niin kauan kuin intoa ja puhtia riittää. Ja niin kauan kuin kaverit jaksaa painostaa. Mä oikeesti raivaan tilaa cosplaylle koulutöidenkin kustannuksella..

Yksityiskohdat vai kokonaisuus?
- Molempia tasapainossa. On ilahduttavaa nähdä, että joku on panostanu yksityiskohtiin ja kokonaisuus muutenkin on kunnossa. Mulla on ehkä toi kokonaisuuden tavoittelu enemmän esillä: kunhan siis kaikki hahmon pääasialliset tarvikkeet on kasassa ja ne on tehty hyvin omalla taitotasolla.
Mä oon muistaakseni aikaisemmin maininnu, etten oo kovin kärsivällinen ihminen. Se niistä tarkoista yksityiskohdista sitten..

Oletko laiska vai säntillinen tekemään pukuja?
- Kyllähän hahmoja tulee suunniteltua jo melkein vuotta ennen itse conia xD (Kröh, Henrietta Grimm...). Mutta ne puvut, nooh, ne valmistuu ajallaan. Pantyn aloitin muistaakseni puolitoista kuukautta ennen Tampere Kuplii 2011:sta. Itse paikan päällä tuli vielä funtsittua, millä tavalla sais siivet selkään..
Mulle ei missään nimessä riitä viikko ennen conia! Kaks viikkoakin tuntuu aika lyhyeltä ajalta.

Kuinka kauan käytät keskimäärin yhden puvun tekemiseen?
- En oo kiinnittäny missäkään puvussa huomiota tuntimääräiseen tekemiseen. Joskus ompelen tai teen muuta pukuun liittyvää koko päivän, joskus vaan illalla
Tekoaika riippuu myös siitä, onko puku työläs, onko siinä paljon osia jne.. Mutta, puolessatoista kuukaudessa saan puvun melko varmasti valmiiksi. Mutta tietty nukun ja syön ja oon koneella ja teen muitakin juttuja ohessa.

Lempimateriaalisi?
- Mallorca-kangas on ihanaa! Se joustaa kivasti ja siinä on vähän kiiltoa. Pantyn asuni oli tehty tästä kangaasta.
Pikkutilpehööriä varten tykkään käyttää muovailumassaa.

Cosplayunelmasi?
- Päästä jonnekin sikahienoon kartanoon tai linnaan ottamaan kuvia *___*. Ja joku puutarhakin ois jotain upeeta <3. Ja haluun jonkun eeppisen rakkauskuvan/taistelukuvan/you name it -kuvan.

Cosplaypainajaisesi?
- Se tunne on aina yhtä kamala, kun tietää, että jokin osa puvusta ei oo sellainen kuin kuuluu. Ja susta tuntuu, että kaikki huomaa tämän virheen, vaikka niin ei välttämättä ole..
Sekin ois aika ikävää, jos peruukki ei tulis ajoissa.

Hauskin puvustasi heitetty kommentti?
- "Ootsä tyttö vai poika?" ~Roxas, Kingdom Hearts 2. Animecon 2007. Olin ihan FAIL Roxas. Mutta toi kommentti kyllä syöpyi sillä heitolla sieluuni. Varsinkin kun Roxas oli vielä ensimmäinen cossini.
- "Anteeksi, mut mun on kyl pakko tulla sanoo, että sä oot tosi kaunis". Panty, Panty and Stocking with Garterbelt. Tampere
Kuplii 2011. Ei tää nyt ehkä oo sellanen "hauska" kommentti, mutta oli kyl ihana liittyen mun sen hetkiseen tunnetilaan. Olin ihan biatch Tre Kupliissa, koska mulla oli vähän vilu, jalkanauhat ei pysyneetkään kaksipuolisen teipin avulla ja tekoripsetkin sanoi itsensä irti. Angstasin siinä siis, kunnes joku random tuli yhtäkkiä mun luokse ja totesi ton lauseen. Piristyin kommentista kovasti ;)

Kamalin pukusi?
- Darkness Riku Kingdom Hearts:sta. .. >__< AAAAARGH.

Lempipukusi?
- Panty on tällä hetkellä suosikki <3 Mutta tyksin myös Mitsuki Koyaman puvusta.

Kisaatko? Kuinka usein?
- Pari kertaa oon ollu ryhmäkisassa. Ensimmäinen vuonna 2008 ja toinen 2009. Tässä on nyt ollu muutaman vuoden tauko, mutta halajan taas kovasti päästä lavalle. Sillon kisaan, kun siihen on mahdollisuus. Haluaisin joskus kokeilla yksilökisaa.

Kuinka vakavasti otat cosplayn?
- Välillä meinaa jäädä koulutehtävät tekemättä pukuilun takia.. Ehe. Ja itse pukuillessakin huomaa sen, että välillä sättii itseään "miks tein ton noin, toi näyttää tyhmältä, ois pitäny tehdä parempi" jne. Se on ikävää, kun ei voi nauttia cosplaysta, kun huomaa vaan ne virheet, joita teki.

Annatko oman ulkonäkösi vaikuttaa hahmoa valittaessa?
- En, hahmovalinnat tapahtuu spontaanisti ja vasta valinnan jälkeen pohdin, miten voin muuttaa ulkonäköäni hahmon kaltaiseksi.

Lempicosplayaajasi?
- Kieli pitkänä kuolaan venäläisiä, joitakin suomalaisia, japanilaisia ja jenkkicosplayaajia.

Kuinka paljon voisit korkeintaan käyttää yhteen pukuun rahaa?
- Kun käytin Henrietta Grimmin asuun 86 euroa, hyvä etten melkein saanut sydäriä. Kertaostoksina yli 50 euroa tuntuu kauhealta, mutta kun pikku hiljaa alkaa hamstrata tavaraa hahmoa varten, rahan menetys ei tunnu niin hirveältä.
Ja se rahankäyttökin riippuu kokonaan hahmosta ja sen puvusta ja peruukista ja propiista ja ynnä muusta tekijästä. Mutta tietenkin mahdollisimman halvalla jos sais tehtyä niin hyvä.
Ai nii, se summa vielä. Päälle 100 euroakin jo hirvittää, mutta 150 euroa pystyisin vielä laittamaan likoon hahmoni takia.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.