IRC-Galleria

Syrjäytyminen on veressämmeLauantai 07.06.2008 15:06

Mikähän siinä on ku vertaa suomalaista asumismallia ja esim keskieurooppalaista. Keskieuroopassa on pieniä talorykelmiä siellä täällä ja pieniä kyliä ja kaupungeissa tiiviit keskustat. Täällä suomessa on yks talo sillä toinen täällä ja mettää vitusti välissä. Kaikki haluu omaa rauhaa ja omakotitaloja ihannoidaa. Kaupungeissakaan ei oo tiiviitä keskuksia vaan on tyylii korso, koivukylä, tiksi, pakkala, malmi, puistola ja niineespäin. Sitte ku se kämppä on keskellä mettää missä lähimmän naapurin kämpälle on 2 kilometriä ni sieltäki voidaan vielä lähteä mökille joka on vielä kuusemmassa jossain missä lähin naapuri on jossain 20 kilometrin päässä. Naapurustoon ei tutustuta vaikka asuttais kuinkapitkää naapureina kerrostaloissa. Itsekkään en tiedä edes seinänaapurini sukupuolta enkä tiedä olenko koskaan häntä nähnytkään saati sitten tutustunut.

Sama meininki jatkuu ulkona. Jos menet esim julkisessa liikenteessä linja autoon jossa on esim. 40 ihmistä kaikki istuvat hiirenhiljaa. Jos joku puhuu hän on varmasti humalassa tai jotenkin sekasin. Jos joku tulee sinulle puhumaan tunnet olosi kiusaantuneeksi ja laitat mp3 soitintasi kovemmalle ja toivot että mokoma lopettaa tai hyppää pois kohta. Istumapaikatkin täyttyvät ensin perältä sitten edestä sitten keskeltä ovenvirestä ettei varmasti tarvitsisi kulkea kenenkään ohi poistuessa. Oiekestaan siellä on niin hiljaa oltava ettet voi edes nenääsi niistää täydessä linja autossa tuntematta häpeää. Kun itse menet sisään katot onko tyhjiä ikkunapaikkoja, jos ei joudut pohtimaan kenen viereen istut. Spuge joka juttelee sinulle, ei kiitos. Joku vanhus näyttää harmittomalta ehkäpä. Nuori mies henkilö? no ei todellakaan, kuitenki on joku urpo. Nuori hyvän näkönen muija, perkele luulee vielä että yritän iskee häntä joka olisi varmasti aivan kamalaa. Perkele mihin sitä vois istua. Sitte ku päätät istua johonki et vaan voi lysähtää siihen vaan menet sen paikan vieree et istu heti vaan tarkistat vielä että olisiko sittenkin jäänyt joku tyhjä penkkirivi vapaaksi, ja mietit että onko matka liianpitkä seisottavaksi. Jos kuitenkin päätät istua jonkun viereen istut varovasti penkin reunalle niin että joudut pitämään jostain kiinni ette putoo penkiltä mutkassa. Istut vielä varmuudenvuoki vähän selin ettei hajurako mene umpeen. Kunnioitetaan ihmisten reviirejä.

Baarissaki ensin täyttyy kulmapöydät, ihmiset istuvat omissa porukoissaan, yksi siellä ja toinen täällä eikä kukaan tee tuttavuutta muutenkun aivan päissään. Paikoissa joissa on isoja penkkirivejä tyyliin elokuva teattereissa et voi istua kenenkään tuntemattoman viereen vaan aina jätetään se yksi tyhjä paikka väliin. Suomessa ihmistä ei voi katsoa silmiin ilman jotain syytä, jos katsot vastakkaista sukupuolta on heti jotain mielessä ja jos samaa sukupuolta on sekin epäsoveliasta ja agressiivista tuiotusta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.