IRC-Galleria

Yritän ymmärtää. Torstai 08.11.2007 22:22

Tiedostaessaan yhteiskuntaa, itseään ja ympäristöään Pekka Auvinen loi oman maailmankuvansa ja unensa ja oli tällöin edelleen hänen halveksumansa harhassa eläjä, oman illuusionsa vanki. Kaikessa arvostamassaan tietoisuudessaan hän putkikatseisuudessaan eli kuitenkin pienessä omassa väkivaltaisessa ja kyynisessä häkissään, maljassaan kuin aivoton kultakala konsanaan. Uskon että kultakalallakin on selkeämpi ja terävämpi syvä ymmärrys kuin Auvisella. Pekka Auvinen oli hankkimillaan tiedoillaan rakennettu robotti ja vaikuttajiensa ja idoleidensa tekojen ja aatteiden aivopesun uhri. Auvinen ei omannut mainitsemaansa vapaata mieltä ja hänen vallankumouksensa oli yhden omassa harhassaan elävän pienen ihmisen turha sota muiden ihmisten maailmankuvia vastaan. Mikään maailmankuva ei anna koskaan oikeutta riistää ihmishenkiä. Eläminen ja olemassaolo ovat rikkautta ja suurta onnea, joita tällaisten murhenäytelmien jälkeen arvostaa paljon enemmän kuin harmaan arjen keskellä. Toiset uskovat olemassa olon olevan sattumaa, toiset tarkoitettua mutta tämä on yksi ja sama, koska olemassa olo on etuoikeus ja onni.
Jokainen ihminen elää eräänlaisessa maajaan unessa, maailma on jokin plus mieli. Pekka Auvinen oli luonut itsensä ympärille vahvan maajaan unen, jonka hän tiedosti vahvasti analyyttisellä ja älykkäällä ajattelullaan mutta tässä vaiheessa hänen mielensä teki temput. Tämä maailmankuva ei edusta oikeaa todellisuutta ja realismia vaikka Pekka Auvinen näin luuli, tämä oli edelleen vahvaa harhaa, jossa hän sairaalloisesti porskutti. Viisautta on se että jatkuvasti kyseenalaistaa myös omia mielipiteitään ja ajatuksiaan, jatkaa huipun etsimistä ja jatkaa sieltäkin korkeammalle ja tämä jäi PA:lta puuttumaan. Todellisuus valkenee kun sanallinen mieli vetää huntunsa todellisuuden päältä eikä mitään tarvitse enää selittää. Järkeilyllä, loogisella päättelyllä ja analysoimisella ihminen luo itsellensä tietynlaisen maailmankatsomuksen tai maailmankuvansa mutta nämä ovat usein muuttuvia kokemusten myötä. Nämä sanallisella kielellä ja ideoimisella syntyneet mielikuvat ja ajatukset ovat kuitenkin edelleen harhaa ja tässä piilee juuri ihmisen mielen vaara ja voima. Pekka Auvinen uskoi niin vahvasti omiin harhoihinsa että vei vakaumuksensa ja kopioidut aatteensa näinkin pitkälle, toivottavasti hän viime hetkillään onnistui repäisemään harhan hunnun halki ja toteamaan että hän oli väärässä. Totaalisen väärässä.
Vaarana tässä kaikessa on vääristyneen henkilökultin syntyminen ja tämän vaarallisen harhan jatkuminen, idiootit inspiroituvat plagioiduista ajatuksista. PA:n ideologia ja aatteet saisivat vain pontta siitä että ihmiset vastaisivat vihaan vihalla, tämä on vaarallista ja synnyttää uusia tapauksia.
Huh, olo on sekava, lamaantunut, vihainen ja surullinen. Kun liippaa läheltä niin silloin ihminen vasta hätkähtää, empatia ja sympatia ovat liiaksi omaan lähipiiriinsä sulkeutuneita.
Toivon kaikille jaksamisia ja uskoa siihen hyvään, joka meissä kaikissa sykkii, se on vastavoima tapahtuneelle, tarttukaa siihen, se luo jotain varmuutta tämän epävarmuuden keskelle.


Osaa ottaen
Arto

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.