IRC-Galleria

RaskNaks

RaskNaks

, sisältää fenyylialaniinin lähteen

Selaa blogimerkintöjä

Lähes ainoa harratukseni on kitaransoitto. Tai ehkä etten kuulostaisi harrastuksissani niin vajavaiselta voisin sanoa harrastuksekseni musiikkia. Kuuntelen sitä päivittäin ja imen siitä vaikutteita. Suomirock ei ehkä ole hervottoman iloista bilemusaa, mutta minulle siitä löytyy kaikki tunneskaalat.

Ennen kun minua ahdisti todella löysin sopivaa musiikkia, joskin ahdistavaa myöskin, joka sai minut paremmalle tuulelle. Kun isoenon hautajaiset oli ohi, tiesin tarkkaan mitkä kauniit kappaleet kuuntelen yksinäni mökillä. Itkin.

Mutta takaisin kitaransoittoon. Kun tässä on asuttu jo noin kolme kuukautta yhdessä Lindan kanssa, olen huomannut, että tämä ainokainen harrastukseni on jäänyt vähemmälle. Aluksi en uskaltanut edes koskea kitaraan, koska pelkäsin naapureiden häiriintyvän. Myöhemmin soittelin vähäsen ja sitäkin myöhemmin uskalsin jo ottaa plekunkin käyttöön.

Silti tämä harrastus on jäänyt nyt onnettoman vähälle. Ehkä elämässäni on nyt tapahtuut niin paljon kaikkea muuta, että tämä on saanut väistyä syrjempään. Toisaalta tykkään edelleen soitella, mutten uskalla (ainakaan vielä) järjestää sellaisia huikeita, suorastaan extaasisia tunnin soitteloita mitä joskus harjoitin. Soitin seisaaltaan hiki päässä nautiskellen alkoholia, kun miellekin yleisölle esiintyen.

Toinen rakas harrastus on kappaleiden teko. Ennen vanhaan se oli paras kanava purkaa tuntemuksiani, mutta vuosien mittaan kanava on tyrehtynyt. Seitsemän valmista sanoitusta lojuu sävellystä vailla, joskaan en ole koskaan päässyt jyvälle säveltämisestä. Vuoden alussa kävi yllättävä inspiraatio, joka iski oikeastaan junassa matkalla Helsinkiin. Myöhemmin kotona sanoitin kappaleen, sitten sävelsin ja parin päivän sisällä sain sen myös jopa äänitettyä. Tarvitaan siis lisää tällaisia satunnaisia inspiraatioita, ihan vaan vaikka pitämään taitoa yllä.

Jostain syystä kassalla ollessani muutama viikko sitten iski taas inspiraatio ja kun kukaan asiakas ei ollut häiritsemässä, kirjoitin tämän jostain syystä majakanvartijasta kertovan biisin ylös ja se odottaa kaapissa seuraavaa inspiraatiopuuskaa.

Välillä siis iskee vielä sanoitusinto. Mökillä tulee kitaraa soitettua sormet sinisiksi. Ehkä musiikki ei enää olekaan elämäni, vaan siitä on nyt tullut vain yksi tärkeä osa sitä. Musiikki ei kuole koskaan!

- - - - -
Työpaineet stressaa niin majakanvartijaa,
istuu pöytään sammutetuin lyhdyin.
"Työtaakka vitunmoinen painaa hartiaa",
sanatta mä lauseeseensa yhdyin.
- - - - -

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.