IRC-Galleria

Rikupiia

Rikupiia

Olen siirtynyt toisiin tehtäviin Helsingin kaupungille. RIKUn osalta voit olla yhteydessä TeRikuun tai Orkkideaan. Mukavaa talven jatk...

Mikä suojaikäraja?Torstai 17.04.2014 19:03, 751 vastaajaa

Suomen rikoslain 20 § suojaa alle 16-vuotiaita kaikilta seksuaalisilta teoilta. Lain tarkoitus on taata kaikille kasvurauha. Se ei kuitenkaan kiellä samanikäisiä tai kehitykseltään henkisesti ja fyysisesti samalla tasolla olevien nuorten seksuaalista kanssakäymistä, jos siihen on kummankin suostumus. Niin sanottu suojaikäraja nousee 18 vuoteen siinä tapauksessa, jos seksuaalisen teon ehdottaja tai tekijä on esimerkiksi lapsen tai nuoren vanhempi, asuu samassa taloudessa tai on nuoren lähipiirissä esim. opettajana, valmentajana tai harrasteohjaajana. Myös seksin osto tai sen yritys alle 18-vuotiaalta on rangaistavaa.
Minulle on täysin selvää, mitä tarkoitetaan suojaikärajalla?
Suomen lain mukaan alle 16-vuotias nuori on oikeutettu erityiseen suojaan ikäistään vanhempien ja aikuisten seksuaalisilta ehdotuksilta ja/tai teoilta.
Jos aikuinen pyytää alle 16-vuotiasta lähettämään esim. web-kameralla seksuaalissävytteisiä kuvia, niin aikuinen syyllistyy aina rikokseen?
Seksin osto tai sen yritys alle 18-vuotiaalta on rikos.
Kenelle sinun olisi helpointa kertoa tai ottaa puheeksi mahdollinen kokemasi seksuaalinen häirintä tai väkivalta?
Mikä olisi helpoin tapa kertoa tai ottaa puheeksi seksuaalinen häirintä tai väkivalta?
Tiesitkö, että RIKUn chatissa voit kysyä suojaikärajoista ja keskustella nimettömästi myös seksuaaliseen häirintään tai kaltoinkohteluun liittyvistä kysymyksistä
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.