IRC-Galleria

"Valinnoillasi voit vaikuttaa!"Keskiviikko 07.03.2007 03:51

"Päivää! Tiesittekö, että ilmastonmuutos on vakava asia, joka tappaa meidät kaikki toteutuessaan? Omilla valinnoillanne voitte kuitenkin vaikuttaa, kuten meidän kaikkien nyt pitäisi tehdä näin ja näin... ... ja maailma pelastuu!"

- Jaa voin vaikuttaa? Kuinkakohan paljon se suuria kuvioita hetkauttaa, jos itse rupean tinkimään elämänlaadustani asian takia. Mitenkäs se oli... pisara meressä. Tiedättekö, tekään ette tuolla näpertelyllänne saa aikaan kuin kourallisen samanhenkisiä ihmisiä, ellette sitten ole todellinen vaikuttaja ja uranuurtaja? Tiesittekö muuten senkin, että turkiseläimiä nyljetään elävältä, Itämeri saastuu, Afrikassa nähdään nälkää, sademetsiä hakataan, ihmisiä tapetaan ja kidutetaan, on prostituutiota, köyhyyttä, rikollisuutta, rasismia, vainoja, sairautta, sotia ja kansanmurhia? Niin ja tässä lähempänä petetään, pahoinpidellään, menetetään läheisiä, itketään ja masennutaan joka päivä. Hyväksi lopuksi mistään ei ole yksimielisyyttä, mitään ei voida tietää varmasti ja me kaikki kuolemme.

- Niin, mitä minun piti pystyä valinnoillani tekemään?

- Ei ole nyt aikaa ruveta itkemään kaikesta maailman vääryydestä, kun olisi omakin elämä hoidettavana eikä siitäkään meinaa tulla mitään. Sanokaa sitten vaikka, että olen itsekäs ja kyyninen paska, mutta miksi omistautua asioille, joille ei käytännössä voi tehdä mitään? Palataan asiaan sitten, jos vahingossa päädyn olemaan presidentti tai ministeri. Mutta jatkakaa TE ihmeessä kampanjaanne, jos saatte siitä jotain kiksejä. Hyvää päivänjatkoa, kaikesta huolimatta.



[Tämä ei yritä sanoa, etteivätkö edellämainitut asiat kiinnostaisi, tai etteikö aktivistien työ olisi tärkeää. On minulla mielipiteeni asioista, mutta yksin suoritettava maailmanparannus ei taida olla se mun juttu.]

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.