IRC-Galleria

Vanhuus ei tule yksinTiistai 17.04.2007 09:10

Ei sille mitään voi! Vaikka asiaa kääntelis mitenkä päin tai yrittäis olla kuinka teini, mittarissa on nyt 19. Henkisesti ehkä enemmän, kokemusten kannalta vähemmän, mutta 19!!! Puistattaa koko ajatus. Vaikka enhän minä, sen paremmin kuin ikätoveritkaan, ole muuttunut vuosien varrella mihinkään. Muu maailma ja sen ilmiöt sen sijaan ovat:

- Teineistä on tullut lapsia. Jopa nuoret lukiolaiset on meluisaa ja lapsellista porukkaa. Eihän näin ollut minun aikaani edes yläasteella. Eikös se ole itsestään selvää ettei mitkään porukat määräile menemisistä. Ja eikö nuo jotkut reppanat saa ajaa edes autoa...

- Muutenkin on entistä vaikeampaa havaita ihmisten ikää, vaikka kouluaikoina saattoi jopa vuoden ikäeron nähdä helposti. Ennen niin ikivanhat päälle kolmikymppisetkin on alkaneet näyttää ihmisiltä. Siis sellaisilta, joilla on elämää.

- Pitääkö sitä kohta totutella ajatukseen että vakituisen ammatin ja perheenkin hommattuaan ihmisellä voi olla sisältöä elämässä. Ja mistä asti olen miettinyt työelämää, asuntoa tai sitä, miten kasvattaisin OMIA lapsiani. Vastahan tässä itse ollaan noustu kahdelle jalalle. Syytän tästä sitä kehityspsykan kurssia, jossa jouduin ekaa kertaa miettimään asiaa tylsän aikuisen näkökulmasta. Sanokaa nyt vielä, että yli viisikymppinenkin pystyy vielä tekemään jotain...

- Joku vakituinen parisuhde tai peräti jälkikasvu... ei enää tulevaisuuden utopiaa vaan potentiaalinen uhka. Ei siis minulle mutta noille joillekin. Varoittavia esimerkkejä löytyy ihan tutuista.

- Miten se on nykyään niin vaikeaa olla jyrkän mustavalkoinen mielipiteissään. Ja kuinka koko yhteiskunta päättäjiä ja poliitikkoja myöten on tullut niin tyhmäksi, että nykyään voi kriittisesti arvioida ja arvostella melkein mitä vaan. Silloin kun minä olin nuori, asiat oli vaan niinkuin oli, ei siihen ollut mitään sanomista. Aikuisilla kun on tapana vielä tehdä asioista kamalan vaikeita.

- Synttäreitä ei ole pakko juhlia. Mitään ei tarvitse juhlia väkisin. Perehdytys työpaikalla on itse asiassa ihan hyvä tapa ko. päivän viettoon. Muutenkin on vähän semmoista "mikään ei tunnu miltään"-fiilistä. Kaikki on laimeaa nykyään. Töihin tai vaikka armeijaan voi mennä sillä ajatuksella, että sieltä selviää hengissä ja ihmisiä ne muutkin on. Niin, ja nykyään ei tule enää edes kunnollisia piirrettyjä.

- Ikä ei enää ole kova juttu vaan päinvastoin. Siinä vaiheessa kun saa ostaa kirkasta viinaa ja pääsee rajoituksetta laivalle, ei mitään saavutettavaa enää ole. Ja siinä vaiheessa on niistäkin huveista suurin viehätys mennyt.

(jälkeenpäin pakko mainita, että oli hämmentävä kokemus kun työhöntulotarkastusta varten täyttelin lomaketta ja siinä kysyttiin että montako lasta ja montako aikuista perheessä on... kumpikos tässä nyt ollaan?)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.