IRC-Galleria

Silentto

Silentto

Ah, ma petite chou-fleur~

Nostalgiaa!!!!!!Keskiviikko 15.07.2009 00:50

Tulipa tuossa äsken katsottua taas yksi leffa. Tällä kertaa katsoin viime vuonna valmistuneen piirretyn, joka perustuu lapsuuteni lempipiirettyyn: Ed, Edd n' Eddy. Sarja kertoo kolmesta pojasta ja heidän randomeista seikkailuistaan naapurustossa ja... no... siinä se itse asiassa olikin. Kuulostaa tylsältä ja kliseiseltä, muttei se ole! Loistavien hahmojen, slapstickin ja randomien tapahtumiensa ansiosta EEnE:iin ei väsy helpolla (muista en tiedä , mutta minä en kyllästynyt!!!)
Hahmoista voisin lyhyesti kertoa jotain. Aloitetaanpa päähahmoista:
Eddy on kolmikkomme keulahahmo. Hän on kiero, suurisuinen ja ennen kaikkea ahne ja juuri sen takia sankarimme joutuvat jatkuvasti ongelmiin muiden naapuruston lasten kanssa. Eddy yrittää jatkuvasti keksiä uusia tapoja kiskoakseen muilta rahaa, jotta voisi ostaa karkkia... jep, he's a mean mutterfukker. Hän ei tietenkään pysty toteuttamaan suunnitelmiaan itse, mutta onneksi hänellä on ystävänsä Ed ja Edd apuna.
Edd (aka Edward/Double D) on täyssiivousfriikki. Kaiken pitää olla siistiä, pöpötöntä, organisoitua ja loogista. Hänellä on kauhea obsessio laitta kaikkeen nimitarra, jossa lukee, mikä kyseinen asia on. Eddillä on muuten aika vastuuttomat vanhemmat. He eivät koskaan ole kotona, jonka takia he kommunikoivat poikansa kanssa jättämällä tarralappuja ympäri taloa. Edd auttaa Eddyä suunnittelemaan kaatopaikkatavaroista mitä "järkevimpiä" keksintöjä.
Edillä on kolmikosta kaikista eniten ongelmia: hän on hidas älyinen, oleskelee jatkuvasti omissa maailmoissaan, rakastaa kanoja, on übervahva ja omistaa seinänsä sisälle piilotetun pesusienikokoelman. Mitäs muuta hänestä voisi kertoa? Ai niin, hänen takkinsa sisällä on sisäänrakennettu jääkaapin ovi.
Muita sarjan hahmoja ovat Sarah (Edin überseme pikkusisko), Jimmy (Sarahin homokaveri/uke), Kevin, Nazz, Johnny 2x4 & Plank ja Rolf. Muissa ei ole paljoa sanomista paitsi Johnnyssa ja Rolfissa.
Johnny on koko sarjan oudoin hahmo, sillä hänen ainoa ystävä on Plank, laudan pätkä, jolle on piirretty silmät ja suu. Jostain kumman syystä Plankillä näyttää olevan enemmän aivosoluja kuin isopäisellä Johnnylla.
Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä: Rolf... Hän on paras hahmo IKINÄ! Paimenen poika, joka on peräisin paikasta nimeltään "Old country", jossa kaikki tehdään eri tavalla. Tämän takia Rolf loukkaantuu helposti pienimmästäkin asiasta ja usein suorittaa jonkin sortin "häpeäseremonian" tai sitten hakkaa jonkun ihan 6-0. Rolf puhuu aksintilla, sanoo asioita, joissa ei ole mitään tolkkua ja lähettelee old countryssa asuville sukulaisilleen kalaa postitse.

Mitä? AAAA! Elokuva, aivan. "Ed, Edd n' Eddy's Big Picture Show" kertoo kostosta, ystävyydestä ja esteiden ylittämisestä. Elokuva alkaa, kun pojat ovat taas tehneet jonkin sortin jekun saadakseen rahaa, mutta tällä kertaa se meni liian pitkälle, jonka takia he joutuvat pakenemaan naapurustostaan. Sen täytyi alla aika paha jekku, sillä Nazz ja Kevin olivat kuin raadeltuja, Johnnyn päässä oli karhunrauta ja sormessa hiirenloukku ja Rolf... no, häneltä puuttui puolet kyljestään ja käsivarsistaan, mutta silti jaksoi jahdata Edejä noin 20min, jonka jälkeen kaikki maagisesti paranevat. Edit pääsevät pakoon erämaahan, jossa heidän autonsa hajoaa. Tämän jälkeen he päättävät etsiä turvaa Eddyn isoveljen luota, mutta ainoa ongelma on se, ettei Eddy tiedä, missä isoveli asuu, mutta he silti lähtevät etsimään tätä. Sillä aikaa Kevin ja Nazz, Rolf ja Johnny & Plank lähtevät kukin omalle kostoretkellensä.
Mentyään läpi pilailutehtaan, metsän, joen ja suon Edit löytävät Eddyn veljen huvipuistosta. Paikalle saapuvat myös kostoretkeläiset, mutta pahamaineiset asuntovaunu alueen asukit, Kanker siskot (jotka ovat ihastuneet Edeihin), tuovat heidät paikalle hakattuina, sillä kukaan ei heidän miehiä hakkaa paitsi he itse. Kuitenkin paljastuu, että Eddyn isoveli on täysi kusipää ja hän hakkaa armotta pikkuveljensä kaikkien hahmojen edessä. Tämä johtaa liikuttavaan ja erittäin homoon kohtaan, jossa Eddy makaa itkien maassa ja tunnustaa, että hän on valehdellut kaikki 5 tuotantokautta veljästään, jotta häntä pidettäisi coolina. Mikä siinä on niin homoa, vai? Se, että Edd on kurottautuneena Eddyn yläpuolelle niin, että heidän naamansa ovat vastakkain 5cm etäisyydellä toisistaan ja molemmilla on sellainen "Kiss me, you fool"-ilme päällä.
Noh, tätä ennen Eddyn isoveli saa ovesta päähänsä, jonka takia hän pyörtyy. Eddyn tunnustusten jälkeen hän saa vihdoinkin, mitä hän on sarjassa koko ajan tavoitellut: hyväksyntää muilta. Kenkar siskot raahaavat Eddyn isoveljen tämän asuntovaunuun ja todennäköisesti raiskaavat hänet. Ja siihen leffa päättyykin.

Mitäs voisin sanoa... se oli aivan loistava. Sopivan liikuttava ja vauhdikas loppu erittäin hyvälle sarjalle. Kaikkien kainnattaisi antaa EEnE:lle mahdollisuus!!! KATSOKAA SITÄ!!!!!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.