IRC-Galleria

Miasma Magazine - Amession - Thorns WithinKeskiviikko 05.03.2008 12:26

Amession
Thorns Within (EP)
Omakustanne
9/10

Ei mahda mitään, nyt iski Hämeenlinnan suunnalta kovaa. Miasmankin kokoelmalla muutama vuosi sitten pyörähtänyt Amession tulittaa niin rouheaa rässiä, että sitä kuunnellessa tekee mieli iskeä kiihkoissaan pää lasisen sohvapöydän läpi.

Yllätys oli ensimmäisellä kuuntelukerralla kohtalainen, puolipitkä nimittäin käynnistyy kuin ärsyttääkseen kahdeksan minuutin tyhjentävällä hiljaisuudella. Sinänsä osuva veto, kyllä musiikin alkamisen odottelu ja omissa ajatuksissa piehtarointi kasvattavat ruokahalua keskivertoa suhina-introa paremmin. Lähes jokaisen muun julkaisun kohdalla olisin tuominnut tällaisen ratkaisun tekotaiteellisena yrjönä, mutta Thorns Within tarjoaa hiljaisuudelle myös erittäin painavaa vastinetta. En ole kylläkään varma, onko kyseessä tietoinen valinta vai levyllä olevan videotiedoston aiheuttama häiriö.

Kai Saxholmin vokaalit lävistävät parhaimmillaan pään, kun taas toisaalla kummalliseksi miksattu ääni yhdistettynä kaikuihin, kuiskauksiin ja useamman huutajan kuoroon luo jännää, pahaenteistä ilmapiiriä. Kitaraliidit sulautuvat kappalerunkoihin niin saumattomasti, että niiden olemassaolon voisi unohtaa, jolleivät ne toimisi lähes täydellisesti. Kokonaisuus on samaan aikaan vaivattoman kevyesti etenevä ja kaiken tieltään tuhoava. Pieniä hengähdystaukoja täyteen laukkaan on siroteltu tasaisesti sinne tänne, eikä voi kuin ihastella yhtyeen näkemystä sävellystyössä. Muistuttaa kovasti Diabloa.

Kristallinkirkkautta ja konemaista instrumenttihipelöintiä ei kannata odottaa, mutta kuka edes haluaa thrash metalin sellaista olevan? En ainakaan minä, eivätkä luultavasti nämäkään neljä jätkää, joiden melodinen ja kuoloakin tihkuva kiekko on yksi suurimmista yllättäjistä tänä vuonna. Kaiken kruunaavat Silence-kappaleesta tehdyn musiikkivideon lopussa vilahtavat tissit – voiko enempää vaatia? Vielä pientä hiontaa seuraavalla julkaisulla, ja kymppi lävähtää.

Mikko Luntiala

Päiväys: 23.11.2007
Kategoria: Arviot

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.