IRC-Galleria

Nyt lähtee käsistä...Sunnuntai 26.10.2008 16:42

Pitäisköhän pikkuhiljaa hakea artistin apurahaa?

15. tuntia putkeen treeniksellä ja vielä niin että kokoajan oikeasti tehdään jotain. Oikeasti mahtavuutta että nyt on porukka jossa kaikkia kiinnostaa oikeasti musiikin tekeminen ja esittäminen ja varsinkin se kaiken ydin eli harjoittelu.

Ennen kahta menin hakemaan Västin kyytiin ja suunnattiin treenikselle. Tarkoituksena oli viedä tyhjät pullot Lidl:iin ennen kuin väki tulee paikalle. No Alluhan se oli jo paikalle ehtinyt ja heti koneet auki. Pullot kauppaan, 6 lavaa limpparia ja 1 lava kaljaa (duh) ja taas oli jääkaappi täynnä.

Palatessa Jesse ja Aki olivat myös jo paikalla. Allu ja Aki säätivät aikansa rumpusoundeja ja itse laskin baarikassaa ja järjestelin muutenkin baaripuolta. Hyvin on kassat pitäneet paikkansa sen jälkeen kun aloin pitää kassakonetta lukossa. Ikävä homma mutta muutakaan ei voinut kun alkoi rahaa puuttua ihan liikaa.

Aki, Västi ja Jesse lämmittelivät aikansa (reilu tunti putkeen pelkkää kaahausta) ja itse taas rampana (ei pysy soittamaan kun sormenpää halkes mattoveitsellä) jatkoin talousasioilla ja yleisellä siistimisellä.

Sitten jo vedettiinkin kolmen biisin rummut narulle ja on se Aki kyllä mahdottoman kova epeli: Allukin katsoi vierestä ja nauroi että eihän tommosta settiä pysty kerralla ilman klikkiä vetämään putkeen narulle. No Aki veti ja veti pari kertaa uusiksi jos vaikka olisi vielä parempi. Miten vitussa voi olla huono jos 4:30:n biisissä on yks huono isku (eli soundi nyt vähän heittää). Varsinkin kun rumpuraitakin on yhtä mustaa jöötiä...

Aikansa nauramisen ja muun häröilyn jälkeen Albe häippäsi ja meillä alkoi se mahdotomin tehtävä: Kitarasoundien ruuvailu. Mikitettiin Engl-Marshall yhdistelmää aikamme mutta soundi ei vaan ollut tarpeeksi kyrväkäs. Pod X3L kiinni tiskiin ja seuraava ongelma olikin runsaudenpula kun kaikki halusivat hieman erilailla tyrnää soundia. Lopputuloksena minä säädin (ainoa oikea nörö porukassa) ja pojat kertoi mitä halutaan. Jesselle oli helppo dusata erään 5150-presetin pohjalta oma soundi: kahteen numiskaan vain inasen koskin :P ja Västille sitten säädettiinkin vähän enemmän kun piti olla hieman raaempi eli soundi on vähän ohuempi ja vähemmän pehmeä eli ei ihan niin tyrnä mutta karumpi. No en minä selittää osaa, se on se ääni-ero mikä tulee kun hinkkaa hylkeen jäätyneellä kiveksellä beduiininaisen viiksiä... <-- tohon se keskustelu ihan oikeasti meni ja mahottomaan räkättämiseen.

Kello oli puolta kahdeksaa ja alkoi olla jo nälkä. Akin kassa lähdettiin hakemaan pizzaa ja myöhästyin 10 sekuntia lottokupongista. No perkele mennään ensi viikko vielä töihin sitten. Nauhoiteltiin kitaroita ja aika meni kuin siivillä. Jesse oli jo ihan puhki puolenyön jälkeen kun oli soittanut Akin rumpuraitojen nauhoituksissa ja omat osuutensa ja vielä bassot kun itse en mitään voinut soittaa. Västi vetele omat osuutensa narulle ja lopuksi leikittiin vielä treenipuolella soundeilla kun testailtiin Boss Me-50:ntä Englin kanssa ja itse neppailin minkä pystyin Mesani kanssa kokeillen eri vaihtoehtoja. Efektilenkkiin on muuten huono panna säröjä vaikka hassu soundi tuleekin. Clean-kanava ja X3L ennen nuppia kyllä mahdollistaa kaikkea mahdollista höpöä.

Neljältä aamulla alkoin tuntua siltä että kohta voisi jo nukkuakin... Olin sitten kotona kello 5 :)

Että näin. Kiva tehdä hommia mukavalla porukalla (tuli aikamoista sekoilua videollekin). Kiitokset Allulle säätöavusta (rumpujen säätämisen tekee parhaiten 2 rumpalia). Oli kivaa mutta tänään voisi pyhittää vähän aikaa jo parisuhteelle :P

Kettu kuittaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.