IRC-Galleria

[Ei aihetta]Perjantai 23.05.2008 20:51

Hyvän mielen tarkistuslista
Hyvän mielen tarkistuslista auttaa sinua hahmottamaan kuinka isosta kokonaisuudesta mielenterveys koostuu. Hyvä mielenterveys lähtee siitä, että huolehdit omasta mielestäsi, mutta siihen vaikuttaa myös merkittävästi suhteesi muihin ihmisiin. Mieti kysymyksiä rehellisesti.

Miten vastaisit?

Oletko sinut itsesi kanssa? : Mm..En kai oikee, joskus on kyl hyvä olo itestä ja kaikesta. Mut se on just vaan se joskus, useimmiten on kuitenki vähä päinvastoin.
Tuletko toimeen itsesi kanssa? : No sillon tällön, mut yllättävän vaikeeta kyl.
Oletko rehellinen itsellesi ja muille? : Itelleni en taida oikeen aina olla, mut muille yleensä joo.
Arvostatko itseäsi? : Kai mä jotenkuten joskus, arvostan itteäni ku vaan jaksan ajatella itteäni positiiviselta kannalta.
Oletko kärsivällinen itseäsi ja muita kohtaan? : EN, itteäni kohtaan varsinkaan, muiden kohalla on sitä kärsivälisyyttä vähän enemmän.
Hyväksytkö puutteesi ja osaat nauraa itsellesi? : Nojaa, empä oikeestaan. Kyl sitä osaa nauraa ittelleen aina sillon tällön, riippuu tietenki tilanteesta, mut kyl se onnistuu nykyään paljon helpommin ku enne, jee.
Oletko tyytyväinen omaan elämääsi ja osaat nauttia pienistäkin asioista? : JUU! Vaikka onha niitä aika paljon sellasia asioita joiden toivois olevan toisin. Mut ei elämä voi täydellistä ollakkaa. :)
Saatko iloa työstäsi ja muusta toiminnastasi? : Työstä? Yhh harvemmin, vihaan melkeimpä. Tosin on koulussa hyvätkin puolensa, kaverit nimittäi ja kai se oppiminenki joskus jotai iloa tuottaa. Ja muusta toiminnasta tietenki.

Osaatko elää? : taidampa osata
Onko elämälläsi selkeitä päämääriä? : Onhan niitä haaveita siitä miten toivois asioden joskus tulevaisuudessa olevan, eli on päämääriä.
Pyritkö ratkaisemaan ongelmasi, etkä jätä asioita roikkumaan? : Ei, oon oikeestaan tosi huono siinä. Pienetki epäonnistumiset saattaa jäädä vaivaamaan pitkäskin aikaa.
Kykenetkö näkemään erilaisia vaihtoehtoja ja tekemään valintoja ongelmatilanteissa? : No kehittelenhä mä aina mielessäni monia eri tapoja miten "hoitaa tilanne"... :D
Hyväksytkö oman vastuusi ja kykenetkö tekemään päätöksiä? : Hyväksyn aika hyvin, tosin päätösten tekeminen tuottaa joskus vähä ongelmia. Aina ei vaa saa selvää itestään, et mitä oikeesti haluu.
Suunnitteletko tulevaisuutta etkä pelkää sitä? : Tottakai sitä suunittelee, mut kyl se tavallaan kuitenki pelottaa ku kaikki on niin auki vielä.
Saatko tarvittaessa apua? : Saan, kyl ne ystävät jaksaa useimmiten olla apuna/tukena, ku sitä tarttee.

Tuletko toimeen muiden kanssa? : Aika hyvin, en tietenkää kaikkien kaa, mut useimmite.
Onko sinulla kestäviä ja tyydyttäviä ihmissuhteita? : tottakai.
Voitko luottaa läheisiisi ja voivatko he luottaa sinuun? : Ite oon aika luottavaine kaikkia kohtaan ja kyl musta tuntuu et sama toimii toisteppäinki.
Kykenetkö ottamaan muut huomioon? Et yritä hyötyä muista, mutta et myöskään anna kenenkään käyttää sinua hyväkseen? : Luulempa että joo, yritän ainaki. Enkä todellakaan yritä hyötyä muista ja kyl sitä kai osaa erottaa ne ihmiset toisistaan, jotka on oikeita kavereita ja sit ne jotka vaan sellasta esittää.
Tunnetko kuuluvasi ja samaistuvasi johonkin? Sinut hyväksytään ja saat tunnustusta sekä arvostusta? : On ainaki ne tietyt ystävät, jotka on ku osa mua. Eli voishan sitä sanoo "samaistuvansa niihin". Ja kaipa sitä on muutenki aika useesti sellane iha hyväksytty olo, ei tietenkää kaikkien kanssa, mut usein.
Tunnetko vastuuta muista ihmisistä? : Tunnen, joskus kai vähän liikaaki. Tuntuu et kavereiden ongelmat on myös yhtälaila mun ongelmia ja oikeestaan.. onha ne.
Kunnioitatko ihmisten erilaisuutta? : Joo, arvostan tosissaan niitä jotka ei pelkää sitä mitä on, pelkää erilaisuutta. :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.