IRC-Galleria

Sorin

Sorin

Kaikkien puolustaja

Selaa blogimerkintöjä

Nettipiratismista. Siis kun ihmiset levittää netissä elokuvia, musiikkia, sarjiksia ym. Sounds like kirjasto? Maybe.

Mitä piratismia vastustavat yhtiöt sanoo ja miten siitä tuomitaan? Piratismi nähdään tulon menetyksenä ja lukuja laskiessa katsotaan yksinkertaisesti paljonto tuotetta on ladattu ja levitetty. Montako kappaletta. Ja niin monesta kappaleesta on aiheutunut tulon menetys tekijöille. Toimivaa? Jos nuoret ja ihmiset latailevat tavaraa satojen miljoonien tai miljardien edestä, niin olisivatko he ehkä ostaneet saman verran tuotetta, jos eivät olisi saaneet ilmaiseksi? Olisiko nuorilla (ihmisillä) edes oikeasti niin paljon liikkuvaa rahaa käytössään?

Toinen näkökulma minkä yhtiöille ja tekijöille voisi kertoa on, että netti levikki lisää tuotteen näkyvyyttä niin paljon, että todellisuudessa tämän näkyvyyden kautta useammat ihmiset ostavat tuotteen. Mitenkä lie. Tarkkoja lukuja on vaikea saada, mutta näkyvyys on hyväksi ja teoria on mahdollinen.

Kuluttajalle kuitenkin nettipiratismi on tuonut valtavat määrät mahdollisuuksia ja tuotteita helposti saavutettavaksi silloinkin, kun niitä muulloin olisi vaikeaa tai mahdotonta löytää. Paljolti niinkuin kirjasto. Paitsi etteivät tavarat kulu ja materiaa ei tarvita.

Kuitenkin kysymys jää menettävätkö tekijät jotain piratismin seurauksena. Vai johtuuko myynnin heikkeneminen jostain muusta, kuten älyttömän korkeista hinnoista ja ostovoiman hiipumisesta. Kirjasto on ratkaissut asian maksamalla lainattavista tavaroista tekijöille. Ehkä tämän älyttömän riidan ratkaisemiseksi tarvittaisiin jonkinlainen vastaava laajakaista vero tjs. Piratismi on jokatapauksessa tullut jäädäkseen.

http://yle.fi/uutiset/nettipiratismi_aiheuttaa_suomessa_jattitappiot/1708634

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.