IRC-Galleria

Sorrow_Girl

Sorrow_Girl

Liikaa tyhjäpäit, liian vähän todellisia ihmisiä. Tämä on totuus eikä ole mun ongelma, jos se kirpasee, etkä totuutta kestä.

jatkoa..Keskiviikko 07.04.2010 21:09

-Mari-
Vaikka kuinka kääntelin kuvia ja koetin etsiä johtolankaa, en löytänyt mitään. Mutta paikka mistä kuvat oli otettu, sängyllä makaava hahmo, olivat tuttuja. Miranda makasi sängyllä tajuttomana ja puolipukeisena. Sängyn lakanat ja seinämä joka näkyi kuvassa, olivat jostain tuttuja minulle. En aivan viime ajoilta muista tuollaista paikkaa, mutta olen aivan varmasti käynyt tuolla. Tuossa huoneessa, aivan muissa asioissa missä normaalisti olen käynyt makuuhuoneessa.
Vaikka kuinka pohdin ja pohdin, mitään ei pälkähtänyt päähäni. Jotenka päätin mennä omaan huoneeseeni ja nukkua jonkin verran. Ehkä parin tunnin unien jälkeen muistaisin puuttuvat linkit. Kello olikin jo aika paljon, ja tänään minun pitäisi illalla taas tavata Mikael. Ai niin, minun pitäisi ilmoittaa lukiolle, että Miranda ei ole tulossa kouluun. Hän on kipeä tai jotain.

-Miranda-
Olimme hyvän tovin tuijotelleet toisiamme. Mikael katsoi minua vihaisesti ja minä kaivauduin vain syvemmälle peittojen alle. Miksi hän tuijotti minua noin läpitunkevasti. En minä ollut tehnyt mitään väärää. Minun oli ollut pakko luopua juniorista. Jos vanhemmat olisi saaneet tietää asioista, he eivät olisi tukeneet opintojani. En enää olisi ollut heidän kiltti pikku tyttönsä. Ja heillä oli muutenkin ollut kaikenlaista sinä vuonna. Marin huumekierre, heidän avioliittonsa oli hajoamassa uskottomuuden vuoksi. Mitä siitäkin olisi tullut, jos he olisivat saaneet tietää siitä, että olin raskaana. Että lapseni isä oli lähtenyt heti raskaudesta kuultuaan ja jättänyt minut lehdille soittelemaan. Äiti ei olisi suostunut uskomaan, olisi vaatinut aborttia suojellakseen mainettaan seurapiireissä. Isä olisi järkyttynyt perinpohjin, kannattanut myöskin aborttia ja hautautunut jälleen töihinsä. Äitillä oli siihen aikaan ollut "tukenaan" hovimestari, isällä sihteeri. Sihteeri, joka sattumoisin oli äidin vanhimman veljen tyttö. Hyvä, ettei isä ollut saanut selkäänsä enolta. Äiti oli estänyt veljeään hakkaamasta miestään. Hovimestari sai potkut ja serkkumme vaihtoi työpaikkaa ulkomaaille. Eno lähetti hänet sinne. Hullun suvun ei tarvitse tietää kaikkea. Vanhoillisia ja sekopäisiä.
Näistä pohdinnoistani tipahdin jälleen maanpinnalle, kun Mikael kysyi minulta jotakin.
-'Anteeksi mitä?'
-'Mitä pohdit noin otsa kurtussa. Daniel sanoi sinun näyttävän suloiselta, kun pohdit jotain asiaa kiivaasti. Hän oli oikeassa. Sinä näytät söpöltä silloin.'
Punastuin Mikaelin puheitten johdosta ja entisestään, kun muistin Danielin puheet. Hän aina tarkkaili minua, kun luin jotain kirjaa. Pohdin jotain kysymystä. Miksi Daniel olisi kertonut veljelleen sellaisista asioista? Mitä Mikael teki niillä tiedoilla?
-'Voisitko vihdoinkin selittää minulle, mitä minä teen täällä? Miksi juuri sinun seurassa, ja missä Daniel on?'
Mikael katsoi minua hetken pohtien mitä sanoisi ja viimein avasi suunsa.
-'Sinä olet täällä siksi, kun Daniel halusi sinut tänne. Hän on palaamassa Suomeen huomenna ja haluaa tavata sinut.'
-'Eikö olisi ollut helpompaa soittaa ja sopia tapaamista?'
-'Ei. Daniel pelkäsi ettet vastaisi hänelle, välttelisit tapaamista. Aivan niin kuin välttelit kolme vuotta sitten. Et suostunut kertomaan pojastanne ja lopulta kieltäydyit tapaamasta.'
Katsoin Mikaeli ja mietin hänen sanojaan. En minä häntä koskaan vältellyt. Paitsi se oli totta, että jos hän olisi soittanut minulle, en olisi suostunut tapaamaan. En olisi suostunut repimään haavoja uudestaan auki. Katselin Mikaeli hetken. Aloin tuntemaa itseni hyvin väsyneeksi. Kävin makuulleni, eikä aikaakaan kun nukahdin.

-Mari-
Sain nukutuksi pari tuntia. Levottomasti, mutta sain nukutuksi kumminkin. Aivot ei toimineet vieläkään yhtään kirkkaammin. Mutta ehkä tapaaminen Mikaelin kanssa helpottaisi. Hänen kanssaan on aina niin mukavaa ja rentouttavaa olla. Koskaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu.
Menin keittiöön ja tein vähän syömistä itselleni. Pari kuppia kahvia ja paahtoleipää. Niillä lähtee ilta käyntiin hyvin. Ja jaksanki jonkin aikaa touhuta. En ollut syönyt vuorokauteen ja se tuntui kehossa. Minun oli pakko ottaa viel omena, ennen kuin painelin suihkuun. Pohtisin Mirandaa taas myöhemmin. Ei jatkuva pohdiskelu häntä toisi takaisin.
Vaikka minua häiritsikin se, että paikka jossa kuvat oli otettu näytti tutulta. Silti en jaksanut enää pohtia. Voisin tehdä pienen lenkin ennen Mikaelin luokse menemistä. Ehkä se virkistäisi mieltäni. Ja Mikaelin seurassa saisin muuta ajateltavaa.
Hemmetin Miranda. Missä hän oikein voi olla, ja miksi juuri nyt?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.