IRC-Galleria

Tasa-arvoa?Keskiviikko 28.02.2007 21:30

Viime presidentinvaalien aikaan moni nainen julisti äänestävänsä Halosta sanoin"pitäähän naisen aina naista äänestää". Lehdet rummuttavat ajatuksella, että mustien äänillä Barack Obamasta voi tulla Amerikan ensimmäinen värillinen presidentti. Jos tummaihoinen ehdokas pääsee eduskuntavaaleissa läpi, voivat suomalaiset vihoviimein julistautua suvaitsevaiseksi kansaksi.

Mietitäänpä hetki tilannetta toisinpäin. Sauli Niinistöstä tuli Suomen presidentti viime vaaleissa, miesten äänillä. Hillary Clintonista tulee Amerikan seuraava presidentti, koska jokaikinen valkoihoinen äänestää häntä. Toisaalta, Barack Obama kirii melkein tasoihin, koska amerikkalaiset, valkoihoiset miehet jättävät kokonaan äänestämättä, eiväthän he voi pettää rotuaan tai sukupuoltaan. Obaman kohtaloksi koituu kuitenkin se, että tummahipiäisiä, sukupuoliuskollisia naisia ei näy vaaliuurnilla. Suomikaan ei saa"väriä"eduskuntaan, onhan täällä kuitenkin huima enemmistö valkoihoisia, jotka eivät tietenkään voi äänestää mustaa.

Hei hetkinen? Minä muistelisin, että ihmisiä ei saa arvostella/arvostaa pelkästään ihonvärin, syntyperän saatikka sukupuolen takia? Kuitenkin on ihan ok arvostaa naista sen takia että tämä on nainen. Ei se kenestäkään feministiä tee. Mies on kuitenkin automaattisesti suvaitsematon, vanhanaikainen sovinistisika jos arvostaa miestä pelkästään tämän sukupuolen vuoksi. Kukaan ei pistä pahakseen jos sanon äänestäväni tummaihoista hänen ihonvärinsä vuoksi, itse asiassa silloin olen oikein suvaitsevainen,sivistynyt ihminen. Voin kuitenkin kuvitella, mikä meteli siitä syntyisi, jos sanoisin äänestäväni valkoista valkoisten edun nimissä.

En kuitenkaan toimi edellä mainitulla tavalla, vaan ääneni saa ehdokas, joka oikeasti sen ansaitsee. Valintaani ei vaikuta asiat, joihin ihminen ei itse voi vaikuttaa, vaan ehdokkaan pitää itse omalla toiminnallaan ja omilla(huom. OMILLA!!) mielipiteillään ansaita ääneni. Valintaani ei vaikuta, vaikka ehdokas olisi sininen hermafrodiitti, kunhan vain ehdokkaan mielipiteet ja hänen edustamansa asiat toimivat. Sen sortin"suvaitsevainen"minä olen. Ei muuta.

Tepzu kuittaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.