IRC-Galleria

Ei se oikeest khyll mee näin ;>Perjantai 14.12.2007 16:58

-Hip Hop-

Hip hop on teinipoikien harrastus, jossa kisaillaan mahdollisimman isoista housuista ja kauneimmasta runosta. Housut ovat sitä hienommat, mitä kalliimmat ne ovat. Hip hop -"musiikin" kuuntelijat ovat yleensä 7–12-vuotiaita (ainakin henkisesti).

Hip hopin syvin tarkoitusperä on runoilla toiset suohon ja ampua heidän bitsinsä kuoliaaksi cadillacin takapenkiltä ja tienata hirveästi rahaa. Hip Hop -kulttuuri tarkoittaa tiivistettynä sitä, että artistin elämä on bailaamista, mammonaa ja solariumissa "kaunistautuneita" emäntiä. Mallia voi ottaa MTV:n musavideoilta. Vaikka huhu kertoo, että hip hop sai alkunsa ghetossa, hyvin alkukantaisessa ja köyhässä paikassa, raha on nyt lökäpöksyjen the big thing: sillä saa blingblingiä; paksuja panssarikaulaketjuja ja kultakelloja, jotka ovat elinehtona kadulla selviämiseen. Kalliit vaatemerkit ovat tietysti myös välttämättömiä. Mitä elämä olisi ilman Rocawearin, Eckon, Sir Benni Milesin ja Southpolen kuteita ja New Eran cappia? Tarjoustalostako ne vaatteet pitäisi ostaa?

-Rap-

”Jos ei osaa soittaa, voi aina hinkata
jos ei osaa säveltää voi aina sämplätä
jos ei osaa laulaa, voi aina räpätä”

Rap on amerikkalaisten köyhien rikollisten keksimä "taidemuoto". Köyhyytensä nämä tuovat esiin esittelemällä timanttisia ketjuja ja sormuksia sekä urheiluautoja. Bling-bling termi tuleekin ketjuista ja koruista, jotka heiluvat räppäreiden taskussa munien tilalla. Räppäri on niin köyhä, että joutuu käyttämään roikkuvia perunasäkkejä farkkujen tilalla. "Taiteeksi" rapin tunnistaa ennen kaikkea sen upeista ja kantaaottavista lyriikoista, joissa yhteiskunnan monimutkaiset ongelmat tiivistetään kristallinkirkkaaseen muotoon:

"Ää, uh ah, bitch.. yo mathafucka yo yo ä' ää ä' ää' ä' ää muthafucka niga niga fakja wana fight"

Tällaistä ei kuka tahansa keksi, vaan se vaatii vuosikausien ostareilla hengaamista, pilvenpolttamista ja television viihdeohjelmien one-linereiden huolellista kuuntelua. Rap ei varsinaisesti ole musiikkia, vaan taidetta, jossa puhutaan musiikin päälle niin, että taustalla kuuluva koputus, naputus ja vihellys peittyvät. Rap on köyhien lisäksi sopivaa myös kuuroille, sillä puhuntaan yhdistetään tavallisesti hyvin värikästä viittomakieltä.

Rapmiehen tunnistaa paitsi ruohon, myös kukkien tuoksusta, sillä he käyvät tunnetusti kukasta kukkaan. Rapnaisen taas tunnistaa vaatteista, jotka näyttävät paljon paljasta pintaa, heitä ei pidä kuitenkaan sekoittaa älykkäämpään sukulaislajiinsa nimeltä pissis. Rapmusiikin on todettu myös aiheuttavan kommunismia, amerikanvastaisuutta ja rappiota.

Useimmat rap-artistit ovat omana aikanaan väärinymmärrettyjä, jonka kyllä ymmärtää. Monet heistä kuolevat alle 30-vuotiaina luoteihin tai Viagran yliannostukseen. Tunnetuimpia tummaihoisia alan edelläkävijöitä ovat Pikku G ja Eminem, joista jälkimmäinen julkaisi yli puolet levyistään kuolleena. Pikku G on tällä hetkellä joutunut lapsiräppareiden, Ellan ja Aleksin varjoon.Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.