IRC-Galleria

HANKOPerjantai 27.06.2008 04:10

Hanko (ruots. Hängöö, eng. Haengoeoe) on kaupunki Hankoniemen kärjessä. Hangon asukasluku on 5678 asukasta ja 109 koiraa. Hangon pinta-ala on 79 neliokilomailia, josta merialueita 651 mikroneliöampeeria.

Historiallinen hanko

Hangon perustamisaikaa ei tiedetä, arvioitu aika sijoittuu lähelle jeesuksen syntymää eli "0 luvulle". Hangon perusti Abraham, lukuisia jalkavaimojaan varten, joiden luona asui kesäisin harrastamass yhdyntää, talvisin palasi kotikaupunkiinsa, koska hangosta ei ole mahdollisuutta poistua talvisin jäätymättä.


Elinkeino ja kulttuuri kesällä

Pääosa hankolaisten toimeentuloista tulee turismista. Hangossa sijaitee myös lukuisia purjeen- ja kalaverkonkutomoita. Kalastus on myös hankolaisille tärkeä vapaa-ajan harrastus, ja legendaarinen tarina kertoo joidenkin kalojen joskus tulleen myydyiksi.

Kulttuurielämä Hangossa rajoittuu kesäkauteen. Kaikenlaiset pienet musiikki- ja taidefestivaalit kuuluvat idyllisen merenrantakaupungin vilkkaaseen elämään kesäkuukausina. Erityisen suosittua on viettää aikaa Silversandin leirintäalueella, joka sijaitsee lähellä Hangon keskustaa. Silversandissä voi mm. uida ja sieltä kuulemma saa helposti karvakaulusta parrun päähän alueella runsaslukuisina liikkuvien pissislaumojen ansiosta.

Kaikista kesätapahtumista suosituin on Hangon Regatta (ruot. Hangöö Regatten). Tässä purjeveneiden ja savukalantuoksuisessa kaupunki-laituri-putosin-mereen-perkele-festivaalissa ylivarakkaat rantaruotsalaiset esittelevät veneitään juoden konjakkia kannella pikkurillit pystyssä tavis-suomalaisten vittuillessa heille laiturilta käsin.


Elinkeino ja kulttuuri talvella

Vuoden 1998 sydäntalvella NASAn ANAL-satelliitti (Anonymous Northern Assimilation Lowlife) tutki Hangon seutua 500 miljardin dollarin hintaisilla instrumenteilla ja totesi Hangon olevan täysin kuollut paikka. Talviaikaan Hangosta ei edes valo pääse karkuun, saatikka mikään muu. Alueelle marras-maaliskuun välillä lähetetyt retkikunnat ja luotaimet ovat kaikki hävinneet jälkiä jättämättä.

Alueella kesäisin elävät rantaruotsalaiset talvehtivat todennäköisesti Närpiössä tai Rivieralla

Triviaa

* Hankolaiset suuttuvat, jos heidän kaupunkiaan nimittelee käyttäen ilmaisuja "Hiili-Hanko", "Sanko", "Ranko" tai "Vitun rantahurrien reservaatti".

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.