IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

« Uudempi -

Aasi ratsastaa JeesuksellaTorstai 15.11.2007 14:47

Tässä taas esimerkki kristinuskon ääri-ilmentymistä:
http://www.westborobaptistchurch.com/fliers/nov2007/20071108_nine-dead-finns.pdf

Onneksi tällätavoin ajattelevia radikaaleja tavataan meillä suomessa vain harvoin. Kuitenkin asia pistää miettimään. Fundamentalistikristityt varsinkin amerikassa ovat hälyttävä esimerkki. Se, että tietyt uskonnolliset ääriryhmät iloitsee seitsemän nuoren tytön, yhden pojan ja koulun rehtorin surmasta, kertoo tälläisien ryhmien vihasta, katkeruudesta ja kuoleman himosta. He uskovat, ja jopa toivovat hartaasti että heidän kanssaihmisensä kärsisivät ikuisesti helvetin tulessa. Aika-ajoin jotkin extremistit heistä jopa tuntevat Jumalaista tarvetta saattaa lähimmäisiään Jumalansa tuomittavaksi. On myös tavattu tapauksia, joissa tietyt enkelien riivaamat vanhemmat ovat tappaneet vauvojaan uskoessaan heidän automaattiseen taivaspaikkaansa.

Uskonnoilla, kuten kristinuskolla, on varmasti ollut aikoinaan kansaa yhdistävä merkitys. Se on ollut terveen ja tasapainoisen kansakunnan tukipilari. Silloin kun yhteiskunnalla ei ole ollut resursseja valvoa kansaansa, on ollut suorastaan nerokasta uskotella heille että taivaalla on näkymätön mies joka valvoo kaikkia heidän liikkeitään ja kuoleman jälkeen tuomitsee jokaisen rikkurin. Näinä päivinä tuntuu kuitenkin siltä, että kukin taho tulkisee tuota abstraktia ja epäkorrektia "Jumalan Sanaa" siten että se ajaisi tämän omaa etua, pönkittäisi tämän haurasta itsetuntoa tai antaisi tälle jonkin syyn paeta yhteisöllistä vastuutaan.

Minusta ei ole edes huvittavaa kuinka sellaista voidaan edes suvaita, että kristityt vielä tänäkin päivänä saarnaavat heidän vainoistaan samalla kun toisin ajattelevia, yhteiskunnallisesti ja yleismaailmallisesti vastuuntuntoisia ja rakastavia ihmisiä vainotaan joka maailman kolkassa äärikristittyjen toimesta. Sikäli kun ihminen on kehittänyt itselleen muitakin tappovälineitä kuin miekan ja kilven, on näistä ääriuskonnollisista ihmisistä kehittymässä merkittävä turvallisuusuhka, niin kansallisesti kuin globaalistikin.

Fundamentalistikristityt kieltävät tarmokkaasti tuhansien muiden jumalien olemassaolon jotka esiintyvät toisissa uskonnoissa, mutta ovat raivoissaan mikäli joku kieltää heidän jumalansa. He kokevat olevansa pilkattuja ja "epähumanisoituja" kun tiedemiehet väittävät ihmisen kehittyneen muista elämänmuodoista, mutta heille ei tuota ongelmaa lukea raamatusta että heidät luotiin tomusta.

He nauravat polyteisteille, mutta heille ei tuota ongelmaa uskoa Kolmiyhteiseen Jumalaan. Kun he kuulevat Allahiin liittyvistä "hirmutöistä" he pitävät niitä barbaarisina ja tuomittavina, mutta eivät edes räpäytä silmiään kun kuulevat Jumalan/Jehovan lahtaavan kaikki Eqyptin lapsen toisessa Mooseksen kirjassa tai Hänen käskystään tuhota koko etninen ryhmä Joosuan kirjassa, mukaanlukien naiset, lapset ja jopa puut.

He nauravat Kreikkalaisille väitteille Jumalista jotka makasivat naisten kanssa, mutta heille ei tuota ongelmaa uskoa että Pyhä Henki teki Marian raskaaksi, joka sitten synnytti ihmis-jumalan joka tapettiin, heräsi eloon ja sitten nousi taivaisiin. He myös uskovat että koko maapallon väestö, lukuunottamatta niitä jotka jakavat heidän uskonsa, kärsivät ikuisesti helvetissä. Ja silti he ajattelevat uskontoaan kaikista suvaitsevampana ja rakastavampana.

Samalla kun moderni tiede, historia, geologia, biologia ja fysiikka on epäonnistunut vakuuttamaan heitä toisin, muutama idiootti pyörimässä lattialla puhuen "kielillä" voi olla kaikki todisteet mitä he tarvitsevat todistaakseen kristinuskon. Ja mikä parasta, itseasiassa monet heistä tietävät paljon vähemmän raamatusta, kristinuskosta ja kirkon histroriasta kuin moni ateisti tai agnostikko,
mutta silti he kutsuvat itseään Kristityiksi.

Henkilökohtainen usko pysyköön siis henkilökohtaisena.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.