IRC-Galleria

Unruhe

Unruhe

Percunis @ Instagram

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Miksi, voi miksi?Sunnuntai 22.07.2012 01:24

Miksi kaikki maksaa niin helvetisti?
Näillä nykyisillä "tuloilla" (lue: toimeentulotuki) pärjäisi vallan loistavasti ja uskaltaisi jopa alkaa harrastamaan jotain, mutta valitettavasti koulut alkavat ensikuussa... Se taas tarkoittaa sitä, etten ole enää oikeutettu toimeentulotukeen, vaan jään pelkän opintorahan varaan, mikä oikeasti on huomattavasti pienempi kuin toimeentulotuki.
Onneksi sentään tukeni eivät ole enää riippuvaisia vanhempieni tuloista, olenhan sentään yli 20-vuotias nyt, koska sittenhän en saisi opintotukea edes sataa euroa kuukaudessa.
Aika naurettavaa, että noiden ikävuosien alittavilla vanhempien tulot vaikuttavat lähestulkoon kaikkeen rahan tuloon, vaikka kuinka asuisi omillaan ja miljoonien kilometrien päässä. Miksei valtion päättäjät voi tajuta, että vanhemmilla ei ole oikeutta enää elättää rahallisesti, jos lapsi on jo 18-vuotias? Miksi nämä päättäjät eivät voi tajuta, että näiden nuorien pitää myös saada syödä kunnolla, että voivat kehittää itselleen paremman tulevaisuuden?
Toinen esimerkki opiskelijana olon helvetistä on julkisten kallius ja niiden toimivuus. Kyllä, olen oikeutettu saamaan matkatuen, mutta kun sille saatanan kortille jää siltikin hintaa melkein 50 euroa kuukaudessa, enkä haluaisi maksaa tuota jumalatonta summaa siittä, että saan seisoa linja-autossa joka aamu ja joka helvetin iltapäivä. Niin, seisoa. Näillä firmoilla ei selvästikkään kapasiteetti riitä huolehtimaan siitä, että oppilaille olisi tarpeeksi monta kyytiä, eikä heitä tarvitsisi sulloa yhteen linkkuun kuin sardiinipurkkiin.
Olen kuullut päättömän huhun, että joillakin paikkakunnilla tämä julkisten käyttö on oikeasti toimivaa ja mukavaa. Ehkä niin, mutta siellä missä minä jouduin julkisia käyttämään 1. luokalta aina tänne muuttoon asti, ne ei todellakaan toimineet. Muutaman kerran olen jopa pyörtynyt linja-autoon, ihan vain sen takia, että siellä on oikeasti ollut niin hirveänä ihmisiä ettei edes mahdu kääntymään. Kait te ymmärrätte mitä tapahtuu, kun valtava ihmismassa tungetaan pieneen tilaan ja annetaan olla siellä jonkin aikaa? Ensin tulee se kuumuus, sitten tulee se hapen puutos. Kukaan ei huomaa mitään, koska kaikki odottavat kauhulla milloin linkku on ojassa tai muuten vain rikki, koska kuskilla on kova kiire tauolle ja sen vuoksi posottaa 80km/h soratiellä.
Nyt on taas valitettu näistäkin asioista vähäksi aikaa, kiitos ajastanne.


Ainiin. Haluaisin alkaa käymään salilla, koska polveni ei yksinkertaisesti enää kestä kävelyä. Lääkärin suosituksesta mun pitäisi vahvistaa mahdollisimman paljon reisilihaksia, että rikkinäinen polveni saisi tukea.
Oon kuitenkin sen verran pihi, etten haluaisi maksaa tästäkään huvista. Eikä mulla kyllä oikeestaan huvittais lähteä sinne yksinään ihmettelemään, että mitä teen ja teenkö sen oikein ja mitä painoa ja liikettä polveni kestää, jotta pääsen vielä kävelemään kotiakin.
Olisin myöskin aloittanut nyrkkeilyn ennen koulujen alkua, mutta valitettavasti jälleen kerran unohdin treenikamppeeni porukoille homehtumaan, eikä ne kamppeet ole mitään kovin halpoja. Siinä olisi harrastus mistä viitsisin maksaa, ja mitä olenkin jo vähän päässyt kokeilemaan karaten yhteydessä.
Vuoden päästä melkein lupaan aloittavani porkunyrkkeilyn. Nyt en voi sitä aloittaa, koska tuo harrastus vaatii puhtaan rikosrekisterin, mitä minulla ei ole ihan vielä ole. Vuosi vielä, ehkä.
Nyt kuitenkin meen testaileen pienen levon jälkeen, että miltäs se kävely taas tuntuu. Luulenpa, että huomenna saan taas kirota koko lenkkeilyn helvettiin.


Unruhe

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.