IRC-Galleria

Valkoinenhai

Valkoinenhai

[kirjoita tähän turha muka-syvällinen viesti]

Kello lähestyy kahtatoista...Tiistai 13.10.2009 02:52

Ilmeisesti Watchmenista on tullut yksi niistä elokuvista, jotka vaikuttavat syvästi herkkään psyykkeeseeni. Ensin tälläinen elokuva oli varmaankin Star Wars Episode 1. Toinen kenties End of Evangelion, Matrix tai Kill Bill. Tänä vuonna kaksi tuollaista elokuvaa on sattunut kohdalle; Star Trek ja nyt Watchmen.

Watchmenissa on mieletön poliittinen sanoma. Sen synkkyys, kybrepunkmaisuus, raadollisuus ja filosofia vaikuttavat minuun. Ainahan minuun on vaikuttanut elokuvat sodasta, tuhosta, mielenvioista ja väkivallasta, jota on höystetty pomppivalla aikajanalla (aka. mind-fuck) ja mainioilla hahmoilla. Pidän elokuvista, missä toivo on jo menetetty. Watchmen on sellainen elokuva.

Minä myös jaksan samastua ja innostua hyvin äkkiä elokuvan hahmoihin. Välittömästi samastumista alkoi tapahtua minun ja Jon Ostermanin tai siis Dr. Manhattanin kohdalla. Kylmä rationaalisuus, välinpitämättömyys, hämmentyneisyys ja ikään kuin hyväksikäyttö ovat osa minua itseäni, ja ehdottomasti myös Jonin piirteitä.
Koen olevani osittain yhtä mieltä hänen kanssaan, jaamme samanlaiset maailmankuvat ja ihmiskäsitykset.
Toivo on hukkaan heitetty, tapahtukoon mitä tapahtuu. Maailmalla ei ole mitään tarjottavaa minulle, miksi siis pelastaisin sen?

Sitä paitsi kaikki Jonin quotesit ovat niin eeppisiä, etten keksi mikä olisi paras 8)
Tämä kuitenkin todella pysäytti minut, vaikkei ehkä olekaan hahmon ominaisimpia lausahduksia;

"I'm tired of Earth. These people. I'm tired of being caught in the tangle of their lives."

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.