IRC-Galleria

Sunnuntai.Sunnuntai 28.12.2008 02:41

Oi oi... Oli site hyvä romaani kirjotettu ja lähetä-nappia painamista vaille valmis ja koko teksti hävis!!! VOI KELEE!!!!!!!! No nyt saatte kärsiä ja tulee tiivistetty versio!!!! MUR!!!!

Ensiksi haluan omistaa kyseisen TIIVISTELMÄN *kiroaa* rakkaalle pikkusiskolle, Anulle! <3 Myöskin kaikille muille tärkeille ihmisille, mutta etenkin Anulle.

Aamu alko aika päi persettä. Lauantai tuli oltua baarissa pilkkuun ja yli. Heräsin myöhässä, söin kiireisesti aamupalan, kamerakamat kasaan ja ulos starttaamaan kelkkaa ja tuntureille. No hemmetti! Kelkka ei startannu ku akku loppu eli lataukseen. No siitä mikää akku ollu loppu ku startti hajalla! Ei vois vähempää ketuttaa. Onneksi Teemu sai hoidettua kelkan oikein edulliseen hintaan ja lähti vielä oppaaksi tuntureille. Sieltä tuli napattua hyvät kuvat ja siitä sitten hurautettiin vielä Ylläksen huipulle.
Siellä käytiin Sammissa kaakaolla ja jatkettiin matkaa alas ja takaisin mökille hakemaan auto ja äkkiä takaisin hakemaan Toni ja Jossu pois rinteestä ja mökille syömään. Syömisen jälkeen minä, Teemu ja Jossu lähdettiin kelkkasafarille pienelle kodalle mikä oli ties missä perämettässä.
Oli se hienoa ajaa mettässä ihan pilkkopimeässä puiden väleissä välillä lusikka tiskissä ja kaiken kruunaa, kun kolme poroa juoksee kelkan edellä, kuin viimeistä päivää <3<3 Perille päästyä tulta pesään ja valoa kansalle. Siinä hetken lämmiteltiin nuotiolla ja paisteltiin makkaraa. Siitä jatkettiin matkaa takaisin mökille.
Voi kuinka luksusta on päästä saunaan, kun on koko päivän ollu kelkan päällä ja haisee hielle, bensalle, savulle ja ties mille. Siinä sitten heitellä löylyä tyytyäisenä ja nauttia Anulta Joululahjaksi saamasta eukalyptus-saunatuoksusta. Sitten tuli ahaa elämys. Sain Anulta myös lahjaksi pullon Karjalaa. Juoksujalkaa jääkaapille ja pullo äkkiä lumihankeen. Siinä sitten nautiskella saunasta, eukalyptuksesta ja rentoutua vajaan 100km kelkkasafarista jääkylmä olut kaverina. Voiko olla enää parempi fiilis. Suuri kiitos Anu!! Lahja tuli enemmän, kuin hyvään tarpeeseen!

Voi kuule Anu jos olisit täällä niin saisit niin suuren halin ettei mitään rajaa!! Nyt on tämän kaiken jälkeen hyvä lähteä nukkumaan ja lähteä ajamaan aamulla taas kohti Seinäjokea. <3

Kiitos nammmmm!!!!!
PS: Typo rules!!!

Ei jumalauta! :DDTorstai 25.12.2008 22:43

Lapissa kaikki on mahdollista vai miten se oli. :D Veljen kanssa tossa sitte ruuan päätteeksi otettii hyvät saunat ja siitä sitte extemporee saunasta ulos, takakautta pihalle ja bungeet terassin kaiteelta suoraa metrin lumikinokseen. Siitä se matka sitte mukavasti jatkui tetsaten mahallaan pitkin takapihaa parin sukelluksen ja lumisodan kera. Oli varmaa engelsmanneilla ihmettelemistä. :DDDDD

Rauhaisaa Joulua <3Keskiviikko 24.12.2008 19:34

Rauhaisaa Joulua kaikille suoraan Ylläksen tuntureilta. <3

Eexceleent!!Keskiviikko 17.12.2008 16:36

Matkakuume alkaa olla jo kova!!

Sunnuntaina lähtö Jossun ja äiteen kans viikoksi ylläkselle. Kyllä o kiva päästä vihdoin rentoutumaan. Eli kuvaamaan, laskettelemaan ja tietenki syömään! Hitto on hyvä reissu tiedossa *täräjää* <3

Jep...Sunnuntai 07.12.2008 09:22

On se Volvo vaa hurja värkki. n. 65l hurautettii sitte 1195,7 km :DD

Uh!Perjantai 05.12.2008 20:20

Perjantai, viinaa, kuoharia, saunaa ja vieraita. Missäs hitos ne vieraat kuppaa!!

What a feelin! :D
ETELÄÄSEMMÄN POHOJAMMAAN MURRETTA ;OOOO Wikipedia <3

Piirteitä

* yleiskielen d:n tilalla on sanan sisällä r

Mä taharon uurem puukool lahajaksi.
Älä nyt täräjä, siälä mettäs on niitä marollakkia kyllä.

* jälkitavun vokaalienvälinen h
on säilynyt

Me tairetahan (tairethan) saaras saretta ehtoolla.
Me mennähän (menhän) uimahan.

* yleiskielen vokaaliyhtymät ea, eä, oa ja öä saavat uudet päätteet

M'oon ylypiä.
Se kaksfooninkinen taloo on korkia.
Emmä keriinnys sanuas sillem mihinkä Antti meni.

* yleiskielen ensitavun avautuvat diftongit avautuvat vielä enemmän (ei eteläisissä pitäjissä eikä Suupohjassa)

Tua hiano tyämiäs

* konsonanttien välinen välivokaali, eli ns. švaa-vokaali
kuten savolaismurteissa

On komia ilima (ilama).
M'oomma lähärös kalahan.
On se ny helevetti kun ei aikuunen ihiminen osaa eres puukkoja (huom. sekä yksikkö- että monikkomuoto) teroottaa.

* inessiivin päätteenä -s tai -hna/-hnä

Mihinä se kirija on?
Taloos on kaks koriaa flikkaa.
Mun taloohnani ei riirellä.

* sanan- ja tavunloppuinen s on muuttunut h:ksi ennen soinnillista konsonanttia

Järven kirkah vesi. Mennehnänsä.

* sananloppuiset konsonantit

Sem mettäpöyröön emännän hames om punaanen.

* e-vartaloisten verbien yksikön 3. persoonan päätteen labiaalistuminen
kuten savossa, kaakkoismurteissa ja karjalan kielessä

Jussi tuloo nyk kotua.
Teköö häjyä kattuak kun isoo miäs itköö.

* jälkitavujen i-loppuisten diftongien tilalla on pitkä vokaali

Mä annoon sillek kaks rehupaalia.
Nuas taloos asuu kunnov väkiä.

* monikon 1. ja 2. persoonan päätteet ovat samat kuin paikoin itämurteissa ja karjalan kielessä

M'oon oikias, s'oot vääräs, s'on kans vääräs,
m'oomma oikias, t'ootta vääräs, n'on aivam mettäs.

Nämä esimerkit täsmäävät vain muutaman kunnan alueella puhuttuun murteeseen. Etelä-Pohjanmaalla kun jokaisessa kylässäkin on oma puhetapansa. Virallisesti tiedetään, että kyseisessä maakunnassa on ainakin 25 täysin erilaista tapaa puhua ja kirjoittaa. Yllä olevat mallit soveltuvat Kurikan, Kauhajoen sekä Teuvan kuntiin parhaiten. Kaksi jälkimmäistä kuntaa on asutettu Hämeen sekä Satakunnan suunnalta ja murteestakin sen huomaa. Lisäksi on muistettava ruotsalaisasutuksen sekä Pohjanlahden rannikon läheisyyden vaikutus murteeseen. Vaasan alueella murretta puhutaan hyvin vähän joka johtuu ruotsalaisasutuksen lisääntymisestä.

OI OI! <3Keskiviikko 03.12.2008 13:34

Jens! Eilen meni yli 200 pojoa rikki yhteen sarjaan <3

Sunnuntain perseilytSunnuntai 23.11.2008 23:18

Aka pro sunnuntai. Ensi tullu yöllä töistä ja menny nukkuu aamu viideltä. Laitoin sitte kellon herättää 10.00 etee päin aina 30min välein, että pääsen varmasti aikaasi ylös ja pääsinkin 11.30. Siitä sitte kämppää siivoilemaan ja sain pienen intuiitio inspiraation lähteä keilahallille ja ylläri ylläri. Rakas veljeni siellä oli kanssa. I allmost beat you, sucker! :) Siitä sitte kotii hetkeksi kuntoilemaan ja siistimää hieman paikkoja.

Seuraavaksi pitiki lähtee jo sitte viemää äiteetä synttäreide kunniaksi Amarilloo syömää. Tilattii joku jumalatoo plate ja saatii alkupaloiksi vielä nachoja. Sitte ku ruoka tuli nii voi terve mikä satsi. Oli kanaa, possua, tortillaa, papuja, riisiä ja vaikak mitä. Mutustettii sitte iha ähkyksi asti. "Mitää ei sitte jätetä." Tarjoiliaki tuli hakee annosta "OHHO! Jaksoitte sitte kaikki. Tota ei iha joka päivä näe." Molempien ilme oli tyylii O_O Et sitte ennemmin voinu varoittaa... :D Noo ei se väärin oo. Oli kyl aika miehekäs keli ajella tuolla tuulessa ja tuiverruksessa. Onneks ei tarvi pyöräillä sitä 30km töihi. :D

Nyt taas turvallisesti kotona poltellen kynttilöitä, kuunnellen Orkidean aamukastetta, ruokaa sulatellen ja odottaen saunan lämpiävän. Yksi jääkylmä lonkerokin odottaisi juojaansa. Hieman luxusta mennä lauteille makoilemaan kynttilänvalossa, kuunnella chillouttia ja hörppiä lonkeroa. La good life. Se seura vaa uupuu taas kerra mut anyway....

Mur kiitos nam <3