IRC-Galleria

_Bounce_

_Bounce_

Forever together M & I

Selaa blogimerkintöjä

Voi Neleä :/Perjantai 21.08.2009 19:38

Nele mun entinen hoitoheppani Mäntsälän ratsastuskoululta.
En tajua miten jotkut tyhmät saavat tollaista edes päähänsä :(
Nele kun ei tekeis pahaa edes kärpäsellekkään.
Oisivat kyllä likat ansainneet kunnon rangaistuksen tuollaisesta.





http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009082110112176_uu.shtml



MÄNTSÄLÄN ratsastuskoulun pihalle saapui tiistai-iltapäivänä kaksi mäntsäläläistyttöä, jotka eivät olleet muille tallilaisille entuudestaan tuttuja.

8- ja 10-vuotiaat tytöt kyselivät niitä näitä eräästä ponista, erityisesti sen luonteesta. Tytöt jäivät hetkeksi kahdestaan talliin.

Noin tunnin kuluttua kyseistä ponia ei näkynyt missään. Kymmenet ihmiset osallistuivat etsintöihin.

Lenkkeilijä kertoi nähneensä ponin kahden tytön kanssa, joista toinen kulki jalan ja toinen istui selässä ilman satulaa. Poni löytyi säikkynä, ontuen ja jalat turvoksissa Vuotavantien varrella olevan tenniskentän läheltä. Kolme kenkää oli irronnut, yksi oli puolittain kiinni.

Tytöt valehtelivat

- Tämä on tavaton tapaus. Poni on mukana valmennusrenkaassa ja erittäin hyvä hyppääjä, mutta nyt sen ura voi olla ohi, vuosikymmeniä alalla ollut tallimestari Timo Kaukoranta päivittelee.

15-vuotias poni oli kateissa kaikkiaan yli kaksi tuntia. Ponin jäljille päästiin, kun lenkkeilijältä vinkin saanut etsijänainen näki kypärän ja raipan kanssa kävelevän tyttökaksikon.

- Tytöt valehtelivat löytäneensä tavarat ja luovuttivat ne rouvalle. Kyllä oikean ja väärän tuntemisen pitäisi olla luontaista, omat lapseni eivät varmasti ikinä tekisiä tällaista, Kaukoranta miettii ponivarkaudesta.

10-vuotiaan tytön perheellä oli ilmeisesti aiemmin ollut hevonen, joten ponin käsittely onnistui, vaikka tytöt eivät käyneetkään Mäntsälän ratsastuskoululla ratsastustunneilla. Vanhempi tytöistä oli myös väittänyt nuoremmalle, että hänellä on tallilla hoitoponi.

Poni arastelee jalkojaan

- Nele on luonteeltaan kiltti, sellainen luottoponi. Se löytyi hikisenä metsästä ja sen sai kiinni vain omenoiden avulla, koska se oli peloissaan, Kaukoranta huokaa.

Tytöt eivät olleet pyytäneet keskiviikko-iltaan mennessä anteeksi tallinpitäjiltä.

- Nuoremman tytön isä soitti minulle, kun tyttö oli tunnustanut ponivarkauden hänelle. Minulle on tärkeintä, että poni saadaan hoidettua. Se on vain maannut koko keskiviikon jalkakipujen takia. Ansionmenetystähän tässä tulee, mutta olen valmis sovittelemaan jutun tyttöjen kanssa, Kaukoranta pohdiskelee.

Ikänsä vuoksi tytöt eivät joudu vielä rikosoikeudelliseen vastuuseen, mutta he saattavat joutua korvaamaan temppunsa aiheuttamia kuluja.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.