IRC-Galleria

_Thumbelina

_Thumbelina

neiti mallorca

[Ei aihetta]Maanantai 03.08.2009 03:04

LUE TÄMÄ JA ANNA SEN TODELLA VAJOTA ITSEESI: VALITSE SITTEN MITEN ALOITAT PÄIVÄSI HUOMENNA

Mikko on kaveri jota olisi niin helppo vihata. Hän on aina hyvällä tuulella ja hänellä on aina jotain positiivista sanottavaa. Jos joku kysyy häneltä että miten menee, hän vastaa: "Jos menisi yhtään paremmin, olisin kaksoset!"

Mikko oli luontainen motivaattori. Jos jollain työntekijällä oli huono päivä, Mikko oli aina kertomassa hänelle, miten nähdä tilanteen myönteinen puoli.

Hänen tyylinsä näkeminen sai minut todella uteliaaksi ja eräänä päivänä menin Mikon luo ja kysyin häneltä: "En tajua! Ethän sinä voi olla positiivinen ihminen koko aikaa. Miten teet sen?" Mikko vastasi: Joka aamu kun herään, sanon itselleni, että sinulla on tänään kaksi mahdollisuutta. Voit valita olla hyvällä tuulella tai voit valita olla pahalla tuulella. Minä valitsen olla hyvällä tuulella. Ja joka kerran kun jotain menee huonosti, voin valita olenko uhri, tai voin valita oppia siitä. Minä valitsen tilanteesta oppimisen. Ja joka kerran kun joku tulee valittamaan minulle jostain, voin valita hyväksyä hänen valituksensa, tai voin osoittaa hänelle elämän myönteisen puolen. Minä valitsen elämän positiivisen puolen."
"Joo, mutta ei se ole niin helppoa," minä väitin vastaan.
"Se on," Mikko sanoi. "Elämässä on kyse valinnoista. Kun jätät pois kaiken kuonan, jokainen tilanne on valinta. Voit valita miten reagoit tilanteisiin.

Me valitsemme miten ihmiset vaikuttavat meidän tunteisiimme. Motto on: Sinä itse valitset miten elät elämääsi!" Mietin mitä Mikko oli sanonut. Pian sen jälkeen lähdin firmasta ja perustin oman yrityksen. Vaikka emme olleet yhteydessä, ajattelin häntä usein kun valitsin elämän puolesta sen sijaan että olisin vain reagoinut siihen mitä tapahtuu.

Vuosia myöhemmin kuulin että Mikko oli joutunut vakavaan onnettomuuteen pudotessaan parinkymmenen metrin korkeudesta rakenteilla olevasta viestitornista. Lähes vuorokauden kestäneen leikkauksen ja viikkojen hoidon jälkeen Mikko pääsi sairaalasta terästuet selkärangassaan.
Näin Mikon puoli vuotta onnettomuuden jälkeen. Kun kysyin miten hän voi, hän vastasi: "Jos voisin yhtään paremmin, olisin kaksoset. Haluatko nähdä arpeni?"
Kieltäydyin katsomasta hänen arpiaan, mutta kysyin mitä häneen mielessään oli liikkunut onnettomuuden tapahtuessa. "Ensimmäinen asia joka välähti mieleeni oli se mitenkäy pian syntyvälle tyttärelleni," Mikko vastasi. "Sitten kun makasin maassa, muistin että minulla on kaksi vaihtoehtoa. Voisin valita elää tai voisin valita kuolla. Minä valitsin elää."
"Etkö pelännyt? Etkö menettänyt jajuntaasi?" kysyin. Mikko jatkoi," ...ambulanssimiehet olivat mahtavia. He sanoivat minulle yhä uudestaan, että paranen taas pian. Mutta kun pääsimme sairaalaan ja näin lääkärien ja sairaanhoitajien ilmeet, pelästyin todella. Näin heidän silmistään, että he pitivät minua jo kuolleena miehenä. Tiesin että nyt oli tartuttava toimeen."
"Mitä teit?" kysyin.
"No, iso ja ankaran tuntuinen hoitaja karjui minulle juuri kysymyksiä," Mikko sanoi. "Hän kysyi olinko allerginen millekään. Olen, minä vastasin. Lääkärit ja sairaanhoitajat pysähtyivät odottamaan vastaustani. Vedin syvään henkeä ja karjaisin: Painovoimalle! Heidän nauraessaan sanoin heille: Minä valitsen elää. Leikatkaa minut niin kuin olisin elävä, ei kuollut."

Mikko eli, kiitos taitavien lääkärien, mutta myös hämmästyttävän asenteensa tähden. Opin häneltä, että meillä on joka päivä mahdollisuus valita elää täydesti. Asenne on loppujen lopuksi kaikki! "Siksi älä huolehdi huomisesta, sillä anna huomisen huolehtia itsestään.
Jokaisella päivällä on omat huolensa."

Ja loppujen lopuksi tämä päivä on se huominen josta huolehdit eilen.

Sinulla on nyt kaksi valintaa:

1. Lue tämä viesti, mutta älä tee mitään.
2. kopioi tämä omaan päiväkirjaasi.

Toivon että valitset 2:n

NAUTI TÄSTÄ ELÄMÄSTÄ, SILLÄ SE ON SINULLA JUURI TÄNÄÄN!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.