IRC-Galleria

_stubastian

_stubastian

Saa tutustua! (: Heitä hertta, heitän takasi !
Ja vaikka elämä jatkuukin,
en kadu sitä että sinut kohtasin.
Ja mä uskon että myöhemmin,
aika maalaa kuvamme kauniimmin.

- Tervehdys, sanon, astellen sisälle toimistoon, lihaksikas saksanpaimenkoira vieressäni, Friz vilkaisee muhun, tai oikeastaan kädessäni olevaa valkoista makkarasämpyläpussia. Viskaan yhden Rexille ja toisen Frizille, joka kyllä kovasti ojentaa kättään, mutta kumma kyllä sämpylä lennähtää lattialle. Pyöräytän silmiäni, naurahtaen, nappaan yhden sämpylän, otan siitä otteen ja olen jo viskaamassa sen, kun huomaan Christianin pöydän olevan tyhjä. Sotkuinen se pöytä on, kuten aina. Papereita siellä sun täällä, pari lyijykynää puoliksi lattialla. Virnistän ajatukselle.
- Saat odottaa Christiania siinä. Missä Christian muuten on? Kysäisen, laittaen sämpylän Christianin pöydälle ja mulkaisten varoittavasti Rexiin, sillä tuo katsoo mielestäni aika himoiten makkarasämpylää, joka on omistettu Christianille. Lysähdän mustaan nahkatuoliini, odotellen Frizin vastausta kollegani, sen suloisen pikkumiehen olinpaikasta. Suljen silmäni, vaikken ole edes järin väsynyt, koukistan jalkani tuolille, Rex makoilee rauhassa toimiston lattialla.
- Jahtaa jotain rikollista, Heiz Korgenia. Murhannut kirjastohoitajan, Friz hymähtää rauhallisesti, mä olen jo nyökkäämässä rennosti, kunnes ruskeat silmäni rävähtävät auki, hypähdän seisomaan, Rex nousee äkisti, murahtaen, kummaksuen omistajansa kummallista käytöstä. Katson silmät lasittuneina hetken Friziä, toivoen että Christian hyppäisi nauraen jostain pöydän alta halaamaan mua, ja sanoisi, että Friz vaan pelleilee. Mutta mies näyttää aivan normaalilta, katsoo minua kysyvästi.
- Heinz Korgen? Toistan, nielaisten voimakkaasti, Friz nyökkää hieman hämillään, suu täynnä makkarasämpylää, varoen kuitenkin, ettei murustakaan sämpylästä satu tipahtamaan siihen, pöydälle siis. Huokaan hieman, enkä oikeastaan edes mieti, mikä olisi paras tapa toimia nyt, juoksen kohti ovea.
- Rex! Huudahdan, Friz katsoo perääni suu raollaan, edelleen murusia suussaan, koira ponkaisee jälkeeni, tosin hieman ihmeissään. Kenkäni kopisevat vasten rakennuksen käytävää, enkä ole kai koskaan juossut näin lujaa, Rexin laukka-askeleet vetävät lujaa, hieman välillä sutien mielessäni. Jatkuvasti toivon, että tämä kaikki olisi vain painajaista. Kuulen, miten Friz huutaa perääni ihmeissään, mutten pysähdy, en voi.
- Autoon! Huudahdan, ulos päästyäni, koira hypähtää avonaisen ikkunan kautta pelkääjänpaikalle, itse istun kuskinpaikalle ja olen niin hermostunut, etten meinaa saada edes avainta avainreikään, mutta lopulta auto käynnistyy, hyrräten. Painan vilkut päälle ja kaasun pohjaan, Rex luimistaa korviaan inahtaen, mutten välitä. Pidän sumean katseeni tiessä, ajaen, välittämättä paskaakaan mistään helkkarin liikennesäännöistä. Christian jos nyt näkisi minut, ei hän uskoisi silmiään. Se ajatus mielessäni nimenomaan kytee, saa pelon aikaan ja tärinän käsissäni. Näkeekö Christian enää ikinä minua. Näenkö minä enään koskaan häntä, elävänä? Puhun samalla aika hysteeriseenkin tahtiin Frizin kanssa puhelimessa, sillä äsken unohtui kysyä tämän Heinzin olinpaikka, loppujenlopuksi taisin ymmärtää, että se on aika oleellinen asia tässä kiinniajossa.. Käännyn erästä hiekkatietä pitkin, yhä kaahaten. Lopetan puhelun. Tätä hiekkatietä, 2 kilometriä. 2 pitkää kilometriä, jotka voivat viedä kokoajan Christiania vain kauemmaksi musta, ehkä liian kauas, ehkä niin kauas, etten mä enään voisi koskaan kuulla tuon ääntä. Ajan kaahaten vanhan autiotalon pohjaan, lyön äkisti jarrut kiinni, niin lujaa, että Rex meinaa lennähtää penkiltä alas, tuo mulkaisee minua lähinnä kiukuissaan 'olet makkarasämpylän velkaa' asenteella. Pudistan päätäni ja hypähdän ulos hiekkaiselle maalle, en edes katso ympärilleni, askeleeni suorastaan kiitävät kohti autiotaloa, mutta äkisti tunnen koko maailman, askeleideni, sydämeni, mieleni, kaiken pysähyvän, kun kuulen huutoa, jonka jälkeen laukauksen. Laukauksen jälkeen ilmaan syntyy syvä hiljaisuus, tunnen kasvojeni olevan täysin kylmät.

Pian huomaan miehen juoksevan ulos rakennuksesta. Paitsi pahus, se mies ei nimittäin ole Christian. Se mies tunnetaan nimellä Heinz Korgen. Mustat, olkapäille ylttävät hiukset, vanhat, harmaat silmät ja pistooli taskussaan.
- Heinz Korgen, lähti oikealle, huudahdan, auton kautta Frizille, laitteen avulla, ja lähden itse juoksemaan kohti autiotaloa, mielessäni vaan hokee Christianin ääni. Täytyy ehtiä, täytyy. Varjot kapuavat ylleni, on jo myöhäm mutta en välitä. Minun tarvitsee päästä nopeasti, minun tarvitsee pelastaa ainoa ihminen, joka minusta on tosissaan välittänyt ja jota minä olen aina rakastanut. Juoksen autiotaloon sisälle, joka on niin aavemaisen hiljainen, että hetken mietin sen olevan myös tällä hetkellä autio, tosin Christian ei olisi päässyt pois täältä, ilman että olisin huomannut sen. Rex alkaa haukkumaan, lähtien kipuamaan aika huteranoloisia, ruskeita, puisia rappusia ylös. Säntään perään, rappusten nitistessä ikävästi ja meinatessa katketa, kun kenkäni kopisevat voimalla, kuin tyrannihyökkäys vasten portaita. Ylhäällä repäisen edessä olevan valkoisen oven auki, mun jalkoihini vuotaa puhdas, kirkas, verenpunainen veri. Hitaasti kohotan katseeni, väristen, päästäen suustani voimakkaan huudahduksen. Makaat siinä. Liikkumatta. Luoti on mennyt sisälle suoraan kasvojesi läpi. Iskeytynyt suoraan silmiesi väliin. Juoksen sinun luoksesi, huutaen sinun nimeäsi. Kyykistyn viereesi, muttet nouse halaamaan minua ja kerro tämän olevan aprillia. En saisi ikinä tehdä aprillipihaa sinulle, tai sinä minulle. Rex tulee nuolemaan verisiä kasvojasi, mutta et siltikään herää. Soitan ambulanssin, vaikka tiedän, että se ei enää auttaisi. En vaan tahdo uskoa.
- Hei, Christian , herää.. Christian, mä rakastan sua. Kuulet sä mua? Älä nyt vaan kuole.. Christian.. Tehään kaikkea mitä ollaan aina haluttu tehä, ryöstetään vaikka jäätelökioski tai jotain. Mun elämä on ihan merkityksetöntä ilman sua. Sä et saa kuolla, et saa. En mä pärjää ilman sua. Niiden pitää pelastaa sut. Mä kuolen ilman sua, Christian! CHRISTIAN!!

(Kuluu muutamia päiviä..)

Tuijotan edessäni hohtavaa, valkoista rakennusta, suurta. Sen päällä on risti ja sisällä soitetaan sinun viimeinen musiikkisi. Minun tummiin hiuksiini sataa lunta taivaalta, seison siinä paikallani ja toivon että oisit vieressäni. Sen vuoksi, että nyt on jouluaatto. Kuolit 5 päivää, ennen jouluaattoa. En saanut viettää ainuttakaan joulua kanssasi. Ja samperi, se on epäreilua! Potkaisen lunta hieman mustilla kengilläni ja vaikken tahtoisi, tiedän, että minun täytyy.
- Alex, kuulen äänen viereltäni. Vilkaisen Friziin, kylmillä, lasittuneilla silmilläni, taputan hellästi reittäni, jotta Rex siirtyy viereeni, avaan kirkon oven, astellen sisälle. Arkkusi on alttarilla, valkoinen, suuri arkku, jonka sisällä sinä makaat nyt. Kävelen eturiviin, vilkaisemattakaan muihin, kannan sylissäni valkoista kukkaseppelettä. Istahdan kohta kirkonpenkkiin, Friz yrittää istua viereeni, mutta väistyn kauemmas, kauemmas muista. Kun musiikki loppuu ja pappi saapuu eteen puhumaan sinusta, painan käteni puristamaan puisen penkin selkänojaa. Puren huultani niin, että kohta siitä saattaisi vaikka valua verta.
- Olemme kaikki kokoontuneet tänne toivottamaan Christian Michael Böckin taivaanisän luokse, kuulen lauseen, ja tiedän sen olevan täyttä scheisseä. Ei ole mitään hemmetin taivaanisää. Sillä jos olisi, Christian istuisi vieressäni ja arkussa makaisi joku ihan toinen. Rauhallisena ja komeana, kuten sinä aina olit. Me juhlisimme yhdessä ensimmäistä jouluamme. Suljen silmäni, kun pappi puhuu ja yritän hiljentää hänen äänensä pääni sisällä. Mietin sinua, sinun ääntäsi, Christian.
- Haluaisko joku vielä sanoa jotain, ennen kuin lähdemme viemään arkkua viimeiseen paikkaan? Papin ääni herättää minut ajatuksistani. Viimeiseen paikkaan. Se ei ole totta. Christian kulkee aina mukanani, aina. Sen myös aion sanoa, joten nousen seisomaan. Tunnen monien katseet selässäni, kun kävelen sinun valkoisen arkkusi vierelle, Rex seuraa minua aivan hiljaa askeltaen. Kyykistyn polvilleni, antaen kyyneleiden valua poskiani pitkin. Lasken valkoisen seppeleen haudallesi. Olisit varmasti pitänyt siitä.
- Christian oli mulle paljon enemmän kuin kollege, kaveri, ystävä tai toveri. Christian oli mulle puoli elämää, puoli sydäntä ja puolet mun ajatuksista. Mä unelmoin aina, että me oltaisiin ikuisesti yhdessä. Jaettaisiin hyvät ja huonot asiat. En mä tosiaankaan unelmoinut, tai edes tajunnut, että sä voisit olla poissa. Mutta siellä sä makaat. Paitsi et sä ole poissa. Et koskaan Christian. Sä et ikinä ole kaukana, tai poissa. Mä kerron sulle salaisuuden. Heti kun mä näin sut, mä laitoin sut talteen mun sydämeen. Sä oot siellä edelleen ja se kyllä tuntuu. Mä olisin halunnut suudella sua hyvästiksi. Mä en voi lakata syyttämästä itseäni. En vaan voi Christian. Ja yhden asian mä vannon. Mä en enää elä, vaikka mä olen tässä. Mä kuolin sun kanssasi. Mä en tule hyväksymään tätä ikinä. En koskaan. Ja mä kostan . Mä kostan sun puolesta.

(Kuluu viikko, Yleinen PoV.)

Kaikkea sitä maailma tapahtuu. Miten rakkaus voikaan merkitä jollekkin niin paljon. Se juttu pysäytti minut, se, jonka luin aamulla lehdestä. Muistan tasan, miten se meni.
' Nuori poliisimies saanut surmansa oman käden kautta.
Menestyvä rikospoliisi, Alex Brandtner on viime yönä poistunut oman käden kautta keskuudestamme. Ennen kuolemaansa hän oli vannonut kollegansa arkulla, ettei tule hyväksymään tuon kuolemaa koskaan, sekä vakuuttanut kostavansa. Juuri saamamme tiedon mukaan, Heinz Korgen löytyi viime yönä vankisellistään, puukko niskassa. Vain 45 minuuttia Korgenin kuoleman jälkeen Alex Brandtner löytyi kuolleena, tapaus on selkeä itsemurha, liikaa unilääkkeitä. Mutta mikä tästä asiasta tekee salaperäisen, on se, että ruumis löydettiin Christian Böckin haudalta.. '

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.