IRC-Galleria

aiinoo-

aiinoo-

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

[Ei aihetta]Perjantai 29.02.2008 06:37

Tyttö ja poika ajavat moottoripyörällä 160 Km/h.
”Pysäytä, minua pelottaa”, sanoo tyttö. ”En tää on hauskaa!” ; ”Ole kiltti…”,tyttö pyytää. ”Ok”, sanoo poika, ”mutta sano mulle, että sä rakastat mua!”; ”All right. Rakastan sua. Pysäytä!” ”Halaa mua!” *tyttö halaa poikaa* Poika: ”Otat tän mun kypärän pois ja laitat päähän!”Seuraavana päivänä lehdessä: ”Poika kuoli moottoripyöräonnettumuudessa , tyttö on hengissä. ”
Poika oli tajunnut, että arrut eivät toimi, mutta ei halunnut kertoa tytölle. Hän halusi että tyttö sanoisi rakastavansa häntä,ja halaisi häntä, vielä viimeisen kerran…ja pelasti tytön hengen, antamalla hänelle kypäränsä.

[Ei aihetta]Perjantai 29.02.2008 04:32

kuolin. vai kuolinko sittenkaan... hmm.. naytan elavalta kahden tunnin reenien jalkeenkin. huhhuh.

oli ihan hauskaa.. enemman oisin saanu taklailla, mut huomenna sit kaadan kaikki nurmelle. :D haha, oispahan valmentaja tyytyvainen. :D plaah.

kahesti iski hirmu kramppi pohkeeseen, luulin oikeesti kuolevani siihen kipuun.. :< mut edelleen hengissa kuten jo aiemmin totesinkin. :D

meidan piti juosta alkulammittelyks 10 kertaa futiskentta ympari, aikarajana oli 15min! ja meitsi suoriutui tehtavasta hyvin. :D jee.

viikonloppuna ei muutaku ostaan omat nappikset ja saarisuojat.. :D

niin ja btw, pelaan sit muute varsity joukkueessa, ku olin liian vanha JV joukkueeseen. varsityt on niita joilla on enemman virallisempia matseja ja parempia pelaajia. :D hahaha. jooh. huomenna nakee oonko joukkueessa vai en.

peukkuja mulle nyt kaverit !

[Ei aihetta]Torstai 28.02.2008 04:29

HUOMENNA ALKAA FUTIS REENIT !

tuleekohan musta keskushyokkaaja vai laituri? vai sittenkin mokke? tai saatan kuitenki olla vaan puolustaja... who knows.

futis onkin parempaa ku tennis. hahaha.

[Ei aihetta]Torstai 28.02.2008 00:01

meikalainen sai ranskasta national honor societyn !

ainut koko luokasta !

[Ei aihetta]Keskiviikko 27.02.2008 08:03

biology- animal studies : C
frenchII : B
US/VA government : A
chorus : A
english12 : B
artI : A
sports marketing : A

[Ei aihetta]Tiistai 26.02.2008 08:27

puhuin bobbyn kanssa puhelimessa melki tunnin .

good or bad ?

im so confused right now !

[Ei aihetta]Tiistai 26.02.2008 03:11

no johan kumma kun pojat kyselee numeroita. ja kaiken lisaks viela soittelee peraan.

mitas elvettia tassa on nyt tapahtunu? :D

ja heei. maailman oksettavin asia. kavelin vansteria vastaan tanaan, ja silla oli koko helvetin nyrkki suussa kun se kaivo jotain hampaankoloo. ai etta oliko ees oksttavaa? no oli. ja se naytti muutenki rentulta. hahaha. ja oon vakavasti sita mielta etta se on homo. no eihan siina.

ja btw. kuulin hyvan jutun. naytetaan kuulma tylerin kans sopolta parilta, vaikkei oikeesti mikaan pari ollakaan! autoin sita vaan enkun laksyissa, niin johan opettaja sano etta "u 2 look so cute 2gether". naurettiin.

oli kiva paiva siis. :>

ja toinen btw. bobby soittaa mulle myohemmin tanaan. :> ja sen tyttoystava on valmis tappaan mut. no ei oo mun syyta.

Ford Mustang GT Premium 4.6 V8 Maanantai 25.02.2008 03:48

Taustaa

Mustang lienee kaikille tuttu. Se tuli myyntiin vuonna 1965, mutta alan miehet erittelevät vielä 1964 ½ -mallin. Nyt ajettava auto on vuonna 2005 esitelty nk. viides sukupolvi.

Ajettava auto on vuoden 2005 mallia, mutta muutoksia vuoteen 2007 on tullut lähinnä varustelussa, joten teksti on edelleen ajan tasalla.

Moottori ja suorituskyky

Autossa on 4,6-litrainen kevytmetallinen bensa-V8. Siinä on kannen yläpuolinen nokka-akseli, mikä on maininnan arvoista siksi, että amerikkalaiset tekevät edelleen ohv-työntötankomoottoreitakin. Venttiileitä tässä versiossa on 3/sylinteri. Moottorin teho ilmoitetaan SAE-normin mukaisena, mutta käytännön merkitystä tällä ei ole: 221 kW (300 hv)/5 750 r/min. Vääntöä löytyy 435 Nm/4 500 r/min.

Amerikkalaiset valmistajat eivät yleensä ilmoita autoille suorituskykylukuja, ja Mustanginkin arvoja sain hieman kaivella. Parhaimmillaan autolehdet ovat kiihdyttäneet auton 60 mph eli 96 km/h nopeuteen 5,2 sekunnissa käsivalintaisella vaihteistolla. Tutkiessani vastaavien muiden autojen kiihtyvyyttä arvioisin automaatti-Mustangin kiihtyvän 6,5 sekunnin pintaan sataseen. Huippunopeus on rajoitettu 149 mph:iin eli 240 km/h:iin.

Näin suurella moottorilla auto tietysti liikkuu olosuhteista riippumatta ns. hyvin. Automaatti pitää kierrokset koko ajan hyvin alhaalla ja kaasua pitää antaa aika raskaalla jalalla kick-downia varten. Valmistajan mukaan automaatti on oppiva, mutta se ei millään tavalla koeajon aikana ilmennyt. Lisäksi automaatti toimii ”vanhanaikaisen” oloisesti: vaihdot ovat amerikkalaisittain mukavia ja vaihteisto valitsee moitteetta oikean vaihteen, mutta pieni nykäisy vaihtamishetkellä kyllä tuntuu.

Kori ja sisätilat

En jaksa lakata ihmettelemästä, miten pienet sisätilat amerikkalaiset saavat isoonkin koriin tehtyä. Mustang ei tee tästä poikkeusta. Auto on farmari-Lagunan mittainen, mutta se ei millään lailla tunnu sisätiloissa. Ainoastaan auton leveys tuntuu sisällä positiivisesti, mutta siitäkin osan vie leveä keskikonsoli.

Etuistuimet ovat erittäin mukavat ja hyvin muotoillut. Sen sijaan ne eivät juurikaan anna sivutukea, joten mutkatiellä kuljettaja hakee tukea ovesta, keskikonsolista tai ohjauspyörästä. Ajoasento on hieman puutteellinen, koska ratissa ei ole etäisyyssäätöä. Myös kuljettajan istuin on ala-asennossaankin korkeahkolla, eikä sitä voi siirtää tarpeeksi kauaksi eteen, koska polvet ottavat kiinni ohjauspylvääseen. Ajoasento on rantabulevardicruisailutyyppinen.

Takana tilanne vain heikkenee: tilaa ei ole muuten kuin leveyssuuntaan. Varvastilaa on naftisti, polvitilaa ei sitäkään vähää ja pää ottaa kattoon lyhyehkölläkin ihmisellä. Vaikka itse istuimet ovat erittäin mukavat kuppi-istuinmalliset ja istuma-asento poikkeuksellisen hyvä, on takaistuin lapsille ja tilapäiskäyttöön. Myös kulkuaukko taakse on ahtaahko.

Tavaratilan vetoisuudeksi ilmoitetaan 370 litraa, eikä tilaa enempää olekaan. Nostokynnys on korkea ja kuormausaukko pieni, koska takavalot ovat perälaudassa eivätkä tavaratilan kannessa. Muoto on hieman hassu, mutta tila on pitkä ja – uskomatonta, mutta totta – takaistuimen selkänojat kaatuvat!

Yhteenvetona siis ahtaat tilat, mutta auton tyypin huomioon ottaen kai hyväksyttävät.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

GT Premium on malliston korkein varustelutaso. Lisävarusteina saa lähinnä paremmat stereot (”Shaker 1000”), sisustuksen väripaketin ja vuoden 2007 malliin myös navigaattorin. Puutelistalle jää istuinlämmitys ja yllättäen automaattinen ilmastointi, jota ei saa edes lisävarusteena; manuaalinen ilmastointi on vakiovaruste.

Hallintalaitteet ovat hyvin normaalit, mittarit selkeät ja ohjaamoergonomia on moitteeton. Eurooppalaisiin ja japanilaisiin tottunut ajelee Mustangilla ilman mitään opettelua.

Merkille pantavaa on myös, että coupe-korista huolimatta Mustangista on erittäin hyvä näkyvyys kaikkialle paitsi taakse: korkea perä ja takaspoileri peittävät ikävästi takana tulevan liikenteen. Sen sijaan poikkeuksellisen avarat sivupeilit parantavat tilannetta, ja liikennettä seuraakin enemmän niistä.

Materiaaleista paistaa kautta linjan halpuus. Ei se mitään, ne ovat siistejä ja viimeistelyssä ja työn laadussa ei ole moitteen sijaa. Nitinötä tai natinoita ei kuulu.

Ajettavuus, alusta ja melutaso

Artikkelien perusteella ennakko-odotukset Mustangista olivat mukavuus ja kuitenkin asiallinen ajettavuus, sillä useissa lehdissä Mustangilla on ajettu hyviä kierrosaikoja radalla. Totuus on hieman toinen.

Alusta on kovahko ja renkaat kumahtelevat. Sinällään jousitusmukavuus on ihan OK, mutta ennen kaikkea renkaat ovat kovat (Pirelli P Zero) ja erilaiset töyssyt tuntuvat läpi. Mitalin toinen puoli on, ettei Mustang ole amerikkalaisen lelluva tai keinuva oikeastaan vähääkään. Vain kiihdytyksessä nokka vähän nousee ja jarrutuksessa nyökkää.

Ohjaus on nopea ja tarkka, joskaan ei tunnokas. Moottoritiellä ohjaus reagoi jopa liian nopeasti: keskellä ei ole ”löysää”. Mutkateillä Mustangia tuo aivan epäamerikkalaisen nopeasti: pito on erinomainen ja auto tottelee ohjausta nöyrästi. Lisähavaintona sama kuin monessa muussa suorituskykyisessä autossa: mitä kovempaa autoa ajaa, sen paremmin se käyttäytyy oikein huutaen lisää nopeutta. Tämä ilmeni sekä moottoriteillä että sivuteillä.

Taajamassa Mustang on OK ajettava johtuen automaatista ja kevyestä ohjauksesta sekä jo mainitusta hyvästä näkyvyydestä. Suurin vaikeus tulee auton leveydestä, joka vaatii tottumista. Toinen seikka on lähdössä yllättävän paljon luistava automaatti, josta johtuen liikkeellelähtö nopeaan rakoon vaatii hieman ennakointia. Jarrupoljinta pitää painaa harvinaisen voimakkaasti parhaan hidastuvuuden saavuttamiseksi, mutta muuten jarrut ovat tehokkaat ja varsin tunnokkaat eli jarrutuksista ei tule nyökkiviä tai äkkinäisiä.

Melutasoon vaikuttaa pahiten rengastus: erityisesti karkealla pinnalla renkaat ovat erittäin jyrisevät. Tasaisella asfaltilla huomaa, että kovassakin nopeudessa Mustang on varsin hiljainen. Tuuli ei ala suhista eikä moottorista tai voimansiirrosta tule ylimääräisiä ääniä. Osaltaan tähän vaikuttanee harvinaisen pitkä automaatin ylivaihde.

Kilpailuasetelma

Mustangia ei tuoda Suomeen. Pikahaulla löysin netistä autoja haarukassa 60 000 € - 70 000 €. Mitäpä autoja voisin Mustangin kilpailijaksi nimetä? Vastaavan tyyppisiä V8-coupeita löytyy esim. BMW 650i: 119 800 € ja Jaguar XK Coupe: 132 500 €. Mustangin saa siis puolella hintaa, mutta tuskinpa se BMW:n tai Jaguarin ostajalle vaihtoehto on. Hieman eri sarjassa olisi neliovinen Chrysler 300C 5.7 Hemi V8: 62 900 €.


30.5.2007 Lasse Schauman


*autokuume vaivaa*

[Ei aihetta]Maanantai 25.02.2008 02:28

1. Rastita ensin ne, jotka sopivat parhaiten sinuun
[x] olen tyttö
[ ] olen poika
[ ] olen lyhyt
[ ] olen pitkä
[x] olen siitä välistä
[ ] olen alaikäinen
[x] olen enemmän kuin 18-v
[ ] olen blondi
[ ] olen mustahiuksinen
[x] olen siitä välistä
[ ] olen punahiuksinen

2. Rastita sitten sellaiset nimet, joiden nimiset ihmiset tunnet
[x] anna
[x] antti
[ ] kalle
[x] jasmin
[ ] ella
[ ] pia
[x] piia
[ ] tia
[x] tiia
[x] mari
[x] marja
[ ] alvar
[x] aleksi
[x] alex
[x] ida
[x] iida
[x] emma
[x] emmi
[x] sanni
[x] toni
[x] jere

3. Kerro harrastuksesi.
Musiikin kuuntelu<3

4. Kuinka usein harrastat sitä?
Joka paiva ja jokaikinen yo. :D

5. Pidätkö siitä?
Jepaa!

6. Koska aloitit?
Varmaan jo aitin mahassa. :D

7. Kuinka usein olet koneella?
[ ] 1-2 krt/vk
[ ] 3-4 krt/vk
[x] 7 krt/vk

8. Entä kuinka monta tuntia kerralla?
[x] 1-2 tuntia
[/] 3-4 tuntia
[ ] 5-7 tuntia

9. Laske nyt, kauanko olet viikossa koneella. Suurinpiirtein. Onko se mielestäsi sopiva määrä?
No vaihtelee...

10. Katsotko uutiset joka päivä?
[ ] Joo
[x] En
[ ] Yleensä

11. Rastita näistä maat, joissa olet käynyt:
[x] Ruotsi
[ ] Norja
[x] Viro
[ ] Tanska
[ ] Liettua
[ ] Latvia
[ ] Puola
[x] Saksa
[x] Venäjä
[x] Ranska
[ ] Iso-Britannia
[ ] Australia
[x] Amerikka
[ ] Afrikka
[ ] Thaimaa
[ ] Kreikka
[ ] Turkki
[ ] Bulgaria
[ ] Italia
[ ] Espanja
[ ] Dominikaanin Tasavalta

12. Oletko joskus juonut itsesi umpijurriin?
Eihan se mikaan salaisuus ole.

13. Onko teillä jotain eläintä? Jos on niin mikä?
Kaks kissaa.

14. Kuuluuko kaveripiiriisi sekä tyttöjä että poikia
Kyll juu.

15. Oletko ollut ambulanssissa?
En.

16. Entä poliisiautossa?
No siella sai kayda istumassa.. eli olen. :D

17. Onko sinulla kuvia irc-galleriassa tai ii2 tai kuvakkeessa?
Joka paikasta loytyy. :D

18. Onko sinulla mese?
Joo

19. Seurusteletko?
En

20. Oletko ihastunut/rakastunut?
En viissiinkaan.

21. Miten asut?
[x] Omakotitalossa
[ ] Rivitalossa
[ ] Paritalossa
[ ] Kerrostalossa
[ ] Mökillä
[ ] Majassa
[ ] Teltassa

22. Minkä värinen on talo jossa asut?
Harmaa

23. Seuraatko muotia?
No en sen suuremmin.

24. Jos vastasit edelliseen kyllä, kuinka tärkeää se on sinulle?
Ei tarkeeta ollenkaan.

25. kirjoitatko runoja?
Joskus.

26. pelaatko ropeja?
wtf?

28. Onko teillä lauantaisin sauna?
Eip.

29. Jos on, niin moneltako?
Ei oleee.

30. Omistatko PC-pelin The Sims tai The Sims 2?
En.

31. Jos vastasit edelliseen kyllä, onko sinulla siihen lisäosia?
Eip.

32. Rastita seuraavat kanavat mitä katsot:
[ ] yle 1
[ ] yle 2
[ ] mtv3
[ ] nelonen
[ ] jokin ruotsinkielinen kanava
[ ] eurosport
[x] mtv-musiikki kanava
[ ] The Voice
[ ] Canal 1000
[ ] Canal
[ ] Sub
[ ] Jim

33. Onko teillä digiboxi?
Suomes juu.

34. Rastita seuraavat ohjelmat joita seuraat:
[ ] Kymmenen uutiset
[ ] Salatut Elämät
[ ] Donna Paukku
[ ] Lost
[ ] Pako
[ ] 24
[ ] Viikonlopun leffaputkesta ainakin yksi elokuva.

35. Onko nyt kivaa?
tylsaa. :s

36. Väsyttääkö?
Eip

37. Moneltako meet tänään nukkumaan?
Joskus kympilta vois yrittaa. :D

38. Meetkö johonki bileisiin/discoon tänään?
En.

39. Ootko ollu tänään kaupungilla?
En.

40. Ootko ollu jonkun kaverin kanssa tänään?
En.

41. Mitä teet vapaa-aikanasi?
Mita millonkin.

42. Oletko onnellinen?
Joop.

43. Syötkö jotain vielä tänään?
Enkohan.

44. Kuinka usein käyt mäkissä/hesessä?
Never.

45. Onko koulusi keskustassa?
Ei ihan. :D

46. Asutko keskustassa?
En ihan. :D

47. Sanotko joka aamulla jollekkin ''Huomenta''?
Yleensa.

48. Lintsaatko usein koulusta?
Never.

49. Oliko kiva päivä tänään?
Menettelee.

Olipas tyhma. :<Sunnuntai 24.02.2008 09:06

1. Seurustelu:
[ ] En ole ikinä seurustellut
[x] Olen seurustellut, mutta en juuri nyt seurustele
[ ] Seurustelen
[/] Olen ihastunut
[ ] Olen rakastunut

2. Meikkaus:
[/] Käytän meikkiä.
[ ] En käytä meikkiä.

3. Lävistykset:
[/] Napa
[ ] Kulma
[ ] Silmienväli
[ ] Unicorn
[ ] Huuli
[ ] Smiley
[ ] Kieli
[ ] Tongueweb
[ ] Nenä
[ ] Septum
[ ] Poski
[x] Korvalehti
[ ] Rusto
[ ] Venytyskoru
[ ] Nänni
[ ] Muu, mikä?
[ ] Ei ole lävistyksiä.

4. Tupakka ja alkoholi.
Parasta tupakkaa on / Itse poltan:
[x] L&M
[ ] Smart
[ ] Bonus
[x] Marlboro
[ ] Chesterfield
[ ] Camel
[ ] Swing
[ ] Jokin muu, mikä?
[x] Mitä väliä merkillä?
[ ] Vanhempani tietävät että poltan.
[ ] Eivät tiedä.
[/] En polta.

[ ] En ole ikinä maistanut alkoholia.
[ ] Olen maistanut vähän.
[x] Olen juonut itseni pikku hiprakkaan.
[x] Olen juonut itseni isoon hiprakkaan.
[x] Olen juonut itseni oksennuskuntoon.
[ ]Olen juonut niin, että seuraavana päivänä en muista edellisestä illasta mitää/kaikkea tapahtumia.
[ ] Olen tullut alkoholin vaikutuksen alaisena kotiin.
[x] Olen jäänyt vanhemmilleni kiinni alkoholista.
[ ] Vanhempani tietävät että juon.
[ ] Vanhempani eivät tiedä juonnistani.
[ ] Vanhempani antavat minun juoda.
[/] Kun jäin kiinni, vanhempani suuttuivat.
[ ] eivät suuttuneet.
[ ] Olen tullut alkoholin takia jopa poliisiautolla kotiin.
[/] Juominen on mielestäni tyhmää.
[/] Juominen on tietyissä määrissä mukavaa.
[x] Juon siideriä / lonkeroita tms.
[x] Olutta.
[x] Viinaa.
[x] Juon sitä mitä tarjotaan.

5. Hiuksesi:
[ ] Blondi
[ ] Punapää
[x] Brunette
[ ] Muu, Mikä?


6. Ystävät
[ ] Minulla on useita YSTÄVIÄ.
[x] Minulla on muutama hyvä ystävä, mutta useita kavereita.
[ ] Olen yksinäinen.

7. Perhe
[x] Äiti.
[x] Isä.
[ ] Vanhemmat eronneet.
[ ] Äitipuoli.
[ ] Isäpuoli.
[x] Sisko/Siskoja.
[x] Veli/Veljiä.
[ ] Siskopuoli
[ ] Velipuoli

8. Tietokoneet
[ ] Oma kone.
[x] Perheen yhteinen kone.
[ ] Kannettava.
[x] Tavallinen.
[ ] Windows 2000 tai vanhempi.
[x] Windows xp tai uudempi.
[ ] Joku muu käyttöjärjestelmä, mikä?
[ ] Ei ole konetta kotona.
[ ] Koneella käyn kavereilla.
[x] Koulussa.
[ ] Muualla, Missä?

10. Asuminen
[x] Omakotitalo.
[ ] Rivitalo.
[ ] Kerrostalo.
[ ] Solu.
[ ] Muu, Mikä? paritalo

11. Musiikki:
[x] Omistan mp3
[ ] En omista.
[x] Kuuntelen musiikkia koneella.
[ ] En kuuntele koneella musiikkia.
[x] Minulla on omat stereot/radio.
[x] Lordi oli oikea voittaja Euroviisuissa.
[x] Kuuntelen paljon musiikkia laidasta laitaan.
[ ] Minulla on oma lempi "musiikkityyli".

VIIMEISIN
*Henkilö jonka näit? - Hannah
*Henkilö jonka kanssa puhuit puhelimessa? - Anne
*Henkilö jota halasit? - Anne
*Henkilö jonka kanssa tekstailit? - Ben
*Kappale jonka kuuntelit? - Irina- Pokka

TÄNÄÄN*
*Mitä teet myöhemmin? - vois lahtee viela jonnekki ajelulle.. tai sit vaan nukkuun. :D
*Mitä teet nyt? - kuuntelen musiikkia ja dataan.
*Mitä olet tehnyt tänään? - Syony, lukenu, kayny leffassa ja nukkunu.
*Mitä olet syönyt tänään? - Ruokaa.

HUOMENNA
*Millainen päivä huomenna? - Normi sunnuntai.
*Mitä suunnitelmia huomiseksi? - No jos heraisin vaikka ennen kahta.
*Mistä et pidä huomisessa? - No kun on sunnuntai...

TÄLLÄ HETKELLÄ
*Rakastatko ketää? - No perhetta tietysti!
*Kaipaatko ketään? - Njoo.
*Mikä fiilis? - Vahan vasyny..

KYLLÄ/EI
*Olen halailija - Riippuu paivasta.
*Olen aamuihminen - No en tosiaankaan!
*Olen perfektionisti - Eenn.
*Olen tällä hetkellä raskaana - No en!
*Olen toipumassa sydänsuruista - Hmph. No tavallaan juu..
*Olen vasenkätinen - Een.
*Olen ihastunut tällä hetkellä - Kuinka sen nyt ottaa...
*Kadun tällä hetkellä jotain mitä olen sanonut - Joops.
*En pidä kenestäkään - No pidampas.
*Pidän puhelimessa juttelusta - Mjoo.
*Minulla on paljon opittavaa - Varmasti.
*Minulla on tapana ihastua "vääriin" ihmisiin - A I N A, jokaikinen kerta!
*Kaikki isovanhempani ovat elossa - Eip.
*Minulle on sanottu että olen viisas - No ei kovin useesti.. ja syystakin.
*Minulle on sanottu että minulla on hyvä huumorintaju - Kyllakylla.
*Minulta on murtunut luu - Eipas olekaan.
*Olen vaihtanut vaipan - Joo, ikaa oli 4vee. :D
*Olen muuttunut paljon viime vuosien aikana - JOOPS!
*Minulla on ystäviä jotka eivät koskaan ole nähneet oikeata hiusväriäni - Joo.