IRC-Galleria

Koiran näyttelysäännöt Maanantai 18.02.2008 20:19

(SVNL eli Suomen Valistuneiden Näyttelykoirien Liitto)

1. Ensisijaisena tarkoituksena koiranäyttelyissä on kyetä mahdollisimman lyhyessä ajassa näyttämään itsestään mahdollisimman paljon, mitään salaamatta.

2. Kehään mennessä sinun tulee kiinnittää huomiota narun jatkeena kulkevaan ihmiseen; hän on mukana vain henkisenä tukena, eikä saa mitenkään häiritä suoritustasi.

3. Ota heti selvää kanssakilpailijoistasi ja pidä huoli, että kukaan muu ei hauku kovempaa kuin sinä.

4. Kun tuomari kutsuu sinut arvosteltavaksi, älä ryntää suinpäin hänen luokseen, vaan luimistele hetkenaikaa riittävän kaukana (ainakin kaksi tuomarin kädenmittää). Näin tuomari huomaa sinulla olevan harkintakykyä ja omaa tahtoa.

5. Jos tuomari joutuu repimään sinua huulista nähdäkseen hampaasi, voit olla melko varma, että pelision pelattu. Ole siis kohtelias ja irvistä oikein kunnolla niin, että viimeisetkin poskihampaasi näkyvät. Saman aikaisesti kannattaa murista selvällä ja kuuluvalla äänellä; tuomari saattaa haluta tietää, oletko basso, tenori vai sopraano.

6. Kun tuomari käskee sinun juosta edestakaisin kehässä, tarkoittaa se sitä, että hän haluaa nähdä kaikki askellajisi steppauksesta kenguruhyppyihin. Sinun tulee yrittää parhaasi, sillä tämä kohta on tärkeä.

7. Tuomarin astuessa pöytänsä taakse katselamaan sinua, et missään tapauksessa saa jäädä seisomaan kuin suolapatsas; tuomari pitkästyy helposti ja silloin mahdollisuutesi ovat käytännöllisesti menneet. Liikehdi vapautuneesti ja yritä keksiämahdollisimman monia eri asentoja, tällöin tuomarin mielenkiinto säilyy loppuun asti.

8. Kun tuomari tulee selittämään arvosteluperustettaan omistajallesi/esittäjällesi, asettaa hän sinut viimeiseen kokeeseen. Selitys ei toki ole tarkoitettu ihmiselle vaan itsellesi. Sinun tulee siis innostuneesti haukunnalla koko ajan kertoa, että olet ymmärtänyt ja että lupaat oitis korjata mahdolliset virheet.

9. Sitten homma on ohi ja voit napata kritiikkilapun ja värilliset muovinauhat kehätoimitsijalta. Ne on tarkoitettu sinulle ja voit tehdä niille mitä lystää.

<virne>

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.