IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Itsenäisyyspäivä RanskassaTorstai 06.12.2007 00:24

Salut!

Aika menee nopeasti, kun on töissä. Me ollaan tehty tätä jo 12 päivää.. siis saapumisesta lähtien.. kahdeksan tuntia päivässä. Tämän viikon maanantain piti olla vapaa, mutta myyjistä olisi ollut pulaa muutaman ihmisen lähdettyä käymään Suomessa. Ehkä ensi maanantai. Illalla ei enää jaksa oikein mitään. Kivaa on se, ettei tarvitse nousta vasta kuin aamupäivällä.

No, on täällä jotain ehtinyt tekemään. Parina iltana ollaan kokoonnuttu syömään yhdessä, kuten myös huomenna itsenäisyyspäivän johdosta. Ja viime lauantaina olin katsomassa jalkapalloa! Enkä mitä tahansa peliä vaan Ligue 1 -ottelun. Kaupungin jalkapallojoukkue, FC Sochaux-Montbéliard pelaa Ranskan pääsarjaa, joka on jo melko kovatasoinen liiga (siis oikeasti). Peli ei kuitenkaan ollut parasta mahdollista, mutta sainpahan kuulla kun puolitäysi Stade Bonal (20005 paikkaa) vihelsi pelin jälkeen (monta minuuttia!) kotijoukkueen esitykselle. Yhtenä iltapäivänä on myös shopattu.

Niin, asunto-ongelma on ratkaistu: muutin toissapäivänä. Nyt asun yksin.. tavallaan. Talossa on nimittäin 16 huonetta, jotka jakavat keittiön. Pääsen siis puhumaan ranskaa, sillä.. vaikken ole tietenkään tavannut vielä kaikkia.. uskallan jo sanoa, etteivät yliopisto-opiskelijatkaan häikäise englannin taidoillaan. Kävelymatkaa markkinoille on 15 min. Nyt kun on oma jääkaappi voin tehdä eväät töihin.. kaikkea on jo oikeastaan maistettu, ja on melko kallista syödä torilla joka päivä. Lisäksi näen FCSM:n harjoituksia ikkunasta! Huone on 3. kerroksessa.

Ranskaan kuuluu siis hyvää. Toivottavasti näyttävät linnanjuhlat netissä :D

-A

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.