IRC-Galleria

Tämmöstä tänään...Perjantai 24.11.2006 02:17

Asun noin 50-luvulla rakennetussa rintamamies talossa, jossa asuu lisäkseni kämppis1, kämppis2 ja kämppis2:n kissa. Yläkerrassa asuu vuokraemännän aikamiespoika ja tämän kissa Viki alias Martti. Talo on siis vanha ja kodikas, mutta ikänsä puolesta omaa tiettyjä eksentrisyyksiä. Vuokraemäntä on samanlainen. Hänellä on miesystävä, jota hän mitä ilmeisemmin elättää. Miesystävä ystävällisesti huolehtii kaikista kiinteistöön liittyvistä käytännön asioista. Kämppis2 muuttaa ensi viikolla pois, ja hänen tilalleen muuttava uusikämppis tulee huomenna tekemään vuokrasopimuksen vuokraemännän kanssa. Minä siis muutan pois jouluviikon alussa, ja kämppis1 muuttaa joulupyhien aikana. Minun huoneeseeni on löytynyt jo uusi asukas, mutta kämppis1:n huone on vielä tyhjillään. Mukava filosofipoika kävi katsomassa huonetta toissapäivänä, ja oli ilmeisen kiinnostunut, mutta mitään ei ole vielä päätetty.

Kämppis1:n piti muuttaa pois jo marraskuussa. Kämppis1 siis sopi suusanallisesti vuokraemännän miesystävän kanssa, että muuttaa marraskuun lopussa eikä siis virallista vuokrasopimuksen purkuilmoitusta vaadittu. Sovittiin, että hänen ei tarvitse maksaa marraskuun vuokraa, vaan vuokratakuu kattaa sen. Muutto siirtyi yllättäen, koska seuraava asunto ei tyhjenekään vasta kuin joulukuussa. Kämppis1 ei huomannut ilmoittaa asiasta vuokraemännälle, vaan päätti itsenäisesti maksaa vielä joulukuun vuokran normaalisti. Tänään vasta selvisi vuokraemännän miesystävälle, että kämppis1 muuttaakin vasta myöhemmin. Miesystävä soitti raivostuneen puhelun, missä haukkui voimakkaalla äänenpainolla kämppis1:tä noin 20 minuuttia muun muassa epäluotettavaksi vuokralaiseksi, joka kuvittelee omistavansa talon, ja kehtaa asua siellä ilmaiseksi. Saman puhelun aikana selvisi, että mukava filosofipoika ei saa muuttaa tyttöjen kanssa samaan asuntoon, koska "mitä siitäki ny tulisi että kaikki asuu sekasi!", ja että kämppis1:stä ei ole ollut kuin vaivaa, ja tämä on epäluotettava, eikä kykene valitsemaan "yhtään ketään sinne asumaan". Siispä miesystävä valitsee tästä lähin taloon vuokralaiset. Miesystävä vaati, että kämppis1 maksaa joulukuun vuokran 29.11. Viisi päivää ennen kuin opintotuki tulee. Kämppis1 suostui järjestelyyn.

Kun tulin töistä 22:28, olin väsynyt ja märkä. Kämppis1 oli ymmärrettävästi raivoissaan puhelusta, ja miesystävän kykenettömyydestä keskustella asiasta. Hän moitti miesystävää minulle äänekkäästi, ja olin samoilla linjoilla hänen kanssaan, koska olin samaa mieltä siitä, että koko puhelinkeskustelun olisi voinut hoitaa asiallisesti, ja kaikenlainen loukkauksien huutaminen oli tarpeetonta, vaikka kämppis1 olikin tehnyt virheen. Tämän lisäksi olin väsynyt, märkä ja nälissäni, ja tilannekuvauksen kuultuani pahalla tuulella. Kämppis2 kuunteli meitä hetken aikaa ja yritti puolustaa miesystävää, kunnes hermostui ja kehotti meitä "purkamaan nyt kaiken tämän negatiivisuuden" ja olemaan olematta vihainen miesystävälle. Vastasin hänelle ehkä hivenen voimakkaalla äänenpainolla, että "kuka tässä nyt on negatiivinen? Jos se on semmonen, että se vaan huutaa eikä pysty ymmärtämään tai keskustelemaan mitään niin sitte se vaan on semmonen. Se on ihan neutraali ilmaisu. Saahan sitä olla minkälainen on eikä sille vaan voi mitään." Kämppis2 poistui huoneesta nopeasti omaan huoneeseensa itkemään. Keskustelimme vielä hetken kämppis1:n kanssa tilanteesta jo rauhoittuneena, kunnes lopulta tajusimme, että kämppis2 oli pahoittanut mielensä jostakin. Yritin mennä lohduttamaan häntä, ja kertomaan, että ei tässä mitään hätää ole ja kaikki on ihan ok. Sain vain nopean vastauksen, että hän ei ole ihan ok. Istuimme vielä hetken aikaa kämppis1:n kanssa keittiössä kysymysmerkkeinä kämppis2:n käytöksestä, kunnes vetäydyimme omiin huoneisiimme.

Eli:
-Miesystävä teki virheen, kun ei vaatinut virallista vuokrasopimuksen purkuilmoitusta.
-Kämppis1 teki virheen, kun ei ilmoittanut suunnitelmiensa muutoksesta.
-Miesystävä teki väärin reagoimalla ongelmaan aggressiivisella käytöksellä.
-Minä ja kämppis1 teimme väärin, kun olimme suuttuneita miesystävän käytöksestä.
-Minä tein väärin ärähtäessäni kämppis2:lle tarpeettomasti,
-joka teki virheen muuttaessa asumaan kommuuniin, mikäli ei kykene keskustelemaan väsyneiden ja vihaisten ihmisten kanssa asioista loukkaantumatta tai ottamatta kommentteja itseensä ja olemaan pahoittamatta mieltään sen vuoksi.

Kaikki ovat siis tehneet vain väärin, ja nyt minulla on huono omatunto kämppis2:n pahasta mielestä, joka johtuu minusta, ja paha mieli kämppis1:n pahasta mielestä, joka johtuu miesystävästä. Kauniita unia. :(


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.