IRC-Galleria

binda

binda

on ruotsinkielinen verbi sitoa

Erään kissan tarinaTorstai 29.01.2009 23:10

Koska olen vasta 17-vuotias, minulla on vielä varaa haaveilla 18-vuotissyntymäpäivästäni. Näinä päivinä olen usein yllättänyt itseni haaveleimasta tietynlaisesta lahjasta, joka tekisi päivästäni erittäin merkittävä: ihka aito kissimirri! Sitten kun synttäriaamuna avaisin paketin, niin sieltä paljastuisi ihana kissanpentu. Lahjani tuottaman riemun vallassa painaisin harmaaturkillisen kamun rintaani vasten ja tämän jälkeen riepottelisin sitä tohkeissani yläilmoissa, samalla tavalla kuinka ylpeät isät nostelevat esikoispoikiaan näytille. Kissakamullani olisi kaulassa paksusta silkkinauhasta kiedottu rusetti - värillä ei niin väliä, kaikkihan me tiedämme, että harmaaseen turkkiin sopii lähes kaikki sävyt. Ehkä kuitenkin vaaleansininen, laivastohenkinen vivahde olisi ihan kiva, se korostaisi sekä kissan että sen kivan emännän silmien sineä. Koskapa oma nimeni on Linda Alfabet Aurora Borealis Mahtiruhtinatar, haluaisin antaa kissallenikin yhtä vertaisen nimen, eli siis Nusu! (eihän ole liian epäkorrekti, eihän?)
Minusta ja Nususta tulisi ylimmät ystävykset, kun menisin harjoittelemaan sirkukselle ilma-akrobatiaa, istuttaisin Nusun katsomoon ja laittaisin sen silmille kissakiikarit, niin että se näkisi jokaisen mun tempun ojennettuja nilkkoja myöten. Nusu tykkäisi kaikista mun tempuista, ja maukaisisi mulle kannustavia maukuja. Kyllä me viettäisimme vapaa-aikaa niinkin, että Nusu pääsisi aktiivisesti mukaan. Joskus menisimme Siikanevalle tai Kuukkujärvelle vaeltelemaan, minun isossa punaisessa selkärepussa olisi termospullo sekä voileivät ja Nusun pienessä vihreässä soljellisessa selkärepussa olisi kaksi pulskaa silakkaa ja särpimenä kermaa. Jos kissa juo kermaa, sen turkki pysyy tuuheana, sellaista minä ainakin olen kuullut. Retkeillessämme luonnossa Nusu kipittäisi reppu selässään edelläni pitkin pitkospuita, aina välillä yllättäen pysähdellen ja tarkistaen, että olenko mukana.
Jos joku esim. mun perheenjäsenistä(Ukko, Gilppu) alkaisi koulukiusaamaan mua, kutsuisin sitten Ukon ja Gilpun meille kylään, ja usuttaisin Nusun raapimaan ne verille, just hyvä rangaistus niille ha ha! Mutta näin kävisi vain ääritapauksissa, jos Ukko ja Gilppu olisivat kiusanneet mua ollessani hiihtämässä tai Lapuan liikkeessä - silloin olisin rankaissut niitä vain Nusun sähinällä ja vaarallisella olemuksella.
Kun meille tulisi kylään, Nusulle pitäsi ostaa tuliaiseksi joko merisilakoita, joita Metsävaaran Murre ja Arkadian Ullakin suosivat, tai sitten kermaa, jota tarjoilisin punareunaiselta tassilta. Minulle ei tarvitsisi tuoda mitään, paitsi ehkä ristisanalehden.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.