IRC-Galleria

Tomi Artetan kausiennakko!Sunnuntai 27.04.2008 23:46

VGG:n jääkiekko kausi saatiin pakettiin kolmisen viikkoa sitten ja hokkarit on jo ehditty raahata vintille homehtumaan ja on taas aika kaivaa ne Adidakset,Niket ja Pumat sieltä kaapin perältä pois kovettumasta. Kopauttaa pohjista ne viime kesän MTV:n kovettuneet mullat ja painua kentälle.

Edellisestä kaudesta:

Mitä jäi viime kaudesta käsiin?

Muutama uusi tulokas:
Simo,Tuks,Roope ja Bobbs(comeback) (huomioiden pelien määrän) toivat joukkueeseen nopeutta,keskikentän pohjalle rikkovaa pelaajaa,pääpelivoimaa hyökkäykseen ja loistavaa maalivahti peliä. Näitä samoja otteita odotetaan myös tulevalla kaudella. Kiitos tietenkin pelaajia scoutanneille ihmisille!

Huikeita maaleja:
Lievästä nestetankkauksesta ( aikavälillä viime kauden loppu-->nykyinen hetki ) johtuen ihan kaikkia hienoja maaleja on mahdoton muistaa. Voidaankin todeta,että tässä joukkueessa,jos joku tekee päällä maalin-se on hieno maali! Toki ei pidä unohtaa niitä Sbutnikin puolesta kentästä lauottuja maaleja-niille luodin nopeille kudeille ei vaan yksinkertaisesti voinut mitään!

Rajuja taklauksia:
Niitä tuskin peleistä puuttui koskaan. Verta,hikeä tosin ei kyyneleitä tuntuu olevan joukkueen motto. Allekirjoittaneelle ainakin muistunee mieleen nähneensä ainakin hetkellisesti tähtiä butzzyn ajeltua kiitettävästi nurmen pintaa. Ehkä se syynä vähäiselle jääneelle jääajalle kiekko karkeloissa:)

Turisteja kokoonpanossa:
Mieleenpainuvin "turisti" oli keski-ikäinen mies,joka oli saapunut odottamaan kavereitaan pelailemaan ja pyysi päästä mukaan. Ensimmäisistä minuuteista lähtien kaveri yritti ottaa kapteenin asemaa,jakelemalla taktiikoita kentällä,neuvoen mihin seuraava syöttö tulisi laittaa. Pallon itse saadessaan polvet tuntuivat menevän jäähän ja pallo annettiin vastustajalle harhasyötöllä tai menetti sen itse lähtien yrittämään harhautusta.Tällaisilla kavereilla ei tulevaisuuutta ole ainakaan tässä joukkueessa.

Kielikukkaset:
Tämä on pelien suola. Se kun joku on roiskaissut pitkän pallon ja Pate juoksee kuin ryssä rajalla pallon perässä. Pallo pomppaa kerran,toisenkin ja sitten oikea jalka heilahtaa,kaikki tuntuu hidastuvan...tuntuu kuin kaikki miettisivät "osuuko se maaliin?" Hirvittävällä voimalla pallo lähtee kohti...taivasta! Se jatkaa matkaansa,joskus jopa kasvimaalle asti ja MTV:n täyttyy niistä kirosanojen yhdistelmistä " V%ttu,stana!!!!!" Tosin Paten osuessa maaliin,vastustaja ei voi kuin ihmetellä " Ei stana,se osui maaliin!! "

Tulevan kauden odotuksia:

Joukkue lähtee tulevalla kaudella kotikentälleen MTV:lle ilman paineita. Se on kotiluolassaan (kuva liitteenä =) ) ( onko kertyny edes vieraspelejä?!:) ) aina vaarallinen,aina valmiina nöyryyttämään vastustajaan. Paikan päälle otteluiin osotetaan mahdollisimman paljon porukkaa kesän aikana. Kesäkuun EM-kisat ehkä karsivat joitakin pelejä pelaajien tuijottaessa tv:tä oppien uusia kikkoja ja allekirjoittanut matkaa halki euroopan skoutaten uusia kykyjä Krakovasta Barcelonan kautta Ylämaiden kapakoihin asti. Katsotaan minkä tasoisia pelaajia jää haaviin.

Taktiikka:

VGG ei halua lokeroitua mihinkään kansainväliseen tyyliin,joita jalkapallo maailmassa yleensä käytetään. Taktiikkana sekoitetaan jokaista maailman kolkan tyyliä,mitä tulee jalkapallon pelaamiseen. Se pelaa 90-luvun Ajax / Hollanin maajoukkueen ns.Totaali jalkapalloa,jossa pallo käy jokaisen pelaajan jalassa ennen kuin se saatetaan maaliin asti. Se pelaa konemaisesti laitoja pitkin kuten saksalaiset aikoinaan tai kuten entisen neuvostoliiton maajoukkue,joka valitsi pelaajia tietokoneella maajoukkueeseen ja jossa jokainen pallon / pelaajan liike oli harjoiteltu niin tarkasti,että pelaajat olisivat voineet pelata siteet silmillä ketä vastaan tahansa. Peli on etelä-amerikkalaista kikkailua,jossa samba soi. Se roiskii palloa pystyyn toivoen parasta kuten Britit konsanaan. Kaikki tämä sekoitettuna suomalaiseen hulluuteen,tekee pelaamisesta tätä joukkuetta vastaan joka kerta erittäin vaikeata.

Suuren maailman malliin:

Kuka muistaa Castin ja kuka tämän? Kesällä 1999 Nicolas Anelka tekee unelma siirron Real Madridiin 22.3 milj.£ Arsenalista.Kaikki piti olla mallillaan. Pelata yhdessä maailman suurimmista seuroista ja alku olikin lupaava mutta ongelmat alkoivat huonojen esitysten jälkeen. Fanit pettyivät,myöskin joukkuekaverit ja sai 45 päivän pelikiellon kieltädyttyään harjoittelemasta. Palasi kuitenkin tärkeisiin CL-matseihin tehden tärkeät maalit semeissä Bayern Munchenia vastaan. Kuitenkin unelma Galactigossa jäi vain kauden mittaan saatuaan hemmotellun kakaran maineen.

Näin myös koki VGG talvikaudella. Se kirjoitti sopimuksen aikoinaan huippu lupaavan laitapuolustajan kanssa ja nyt sopimukset on poltettu roviolla. Suljettujen ovien takana käydyt neuvottelut kuitenkin paljastavat,että tilalle hankittaneen uransa tällä kaudella VPS Stokessa kauden aloittava 4v. superjunnu.Pelaajan kehitystä seurattaneen seuraavat 10v mutta mainittakoon nyt kuitenkin,että keskitykset nousevat jo kuitenkin menetetyn pelaajan tasolle huolimatta huikean nuoresta iästään.

Terveisin Tomi Arteta, Vaasa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.