IRC-Galleria

dark_angel^

dark_angel^

sai maailman sulosimman hurmurin 9.12.2009

äitin pien mies onkii jo isomies :)Torstai 22.04.2010 23:32

tässä kuukauden aikana Aki on kehittyny ja oppinu niin paljon asioita että meinaan haljeta ylpeydestä..

4kk ja 2päivää vanhana oppi ykskaks kääntymään selältä mahallee ja sen jälkee ei "paikoillaa" oo <3
ja nyt viime yä valvottii pojankanssa ja nyt selvis syy... pojalla on eka hammas alhaal keskellä....
vain toinen äiti tai isä voi tietää ja ymmärtää kuinka voikaan olla näin ylpeä.. <3

vippi loppuuMaanantai 08.02.2010 13:21

maaliskuun 8pv..ja sen jälkeen siirryn varmaan lopullisesti facebookin puolelle ja erovan galtsusta... :) ellei joku lahjota vippiä :D

poika on 3viikkoa ja 1päivän vanha...Torstai 31.12.2009 16:19

ja tänään käytiin neuvolassa, on poika kasvanut hyvin :)
painoa 3210g(edellisel neuvolakerral oli 2745g)
pituus 51,5cm(edellisel ´neuvolakerral oli 50)
pään ympärys 35,7 (edelliselkerral oli 34,3)

eli pituutta syntymästä tullu jo 5senttii lisää ja painookin ihan riittävästi ku syntymäpaino oli 2408g :)

enemmän saatas olla ulkona kuulemma pojankassa mut ei tuol tuules ja tuiskus viittis kauheesti poikaa pitää..mut kierettiin tänääli sitte pidempi lenkki neuvolasta pois tultaessa :)
masuvaivoihin suositteli rela-tippoja, mut alkaa toi masu pojalle helpottaa jo :)

täällä siis hyvin ylpeinä odotellaan seuraavaa neuvolakäyntiä että joko poika olis 4kg ku seuraavaneuvola käynti on 12päivä :) et pojalla on aikaa syödä rutkasti :D

synnytyksestä sain jonku paperin ja vihdoin ja viimein sain tietää että synnytys kesti 5tuntii 35min ja ponnistusvaihe oli 17min.. että ei ollu kovin paljoo ensisynnyttäjälle :D

[Ei aihetta]Tiistai 29.12.2009 15:26

vois melkeen poistaa kuvat galleriasta.... :/
painoa pojalla tällä hetkellä 2745g(syntymäpaino oli 2408g)
ja pituus oli 50cm(syntyessään 46,5cm)
että hyvin poika jo kasvaa :)
neuvolatäti anto luvan yöt nukkua ilman et laittaa kellonsoimaa 3tunnin välein mut johan toi kello on ollu hiljaa paripäivää :)

nyt vaan itte alkaa olemaan vähän väsyksis ja ei kiinnostas mikää...
mut jos nyt koittas alkaa siivoomaan joulukuntoon tätä kämppää ja paistaa torttuja niin jospa se siitä...

ukko-pekan synnytys....Tiistai 15.12.2009 14:49

TIISTAI 8.9. laittoivat äippäpolilta osastolle ja päättivät alka käynnistelemään synnytystä kun pissa oli enemmän plussalla kun normaalisti. tiistai ilta meni siinä kun oottelin että tapahtuuko mitään ja alaselässä alko illemalla tuntumaan pientä polttelua.
nelisen tuntia sinä yönä nukuin.
KESKIVIIKKOaamuna 4aikaan heräsin kun oli paljon kipeempiä poltteluja selässä ja aloin jo pyytelemään lääkettä kun alko olemaan hieman kipeitä nuo polttelut.
Anssi tuli 11-12aikaan sairaalalle ja kanttiinissa kerittiin käydä ja kipu ylty kokoajan selässä, 12 jälkee lääkäri katto tilanteen ja olin n.3cm auki ja päättivät siirtää synnytys saliin ja puhkasta kalvot, siitä sitten mentiin saliin ja puolen 1-1 aikaan puhkastiin kalvot ja ooteltiin...sitten kipu ylty edelleen selässä ja sain ilokaasua sitten siinä, selkäkivut oli kuitenkin niin kovia että ei voinu enää olla liikkessäkään vaikka liikkeessä olon aikana ei niin paljoa sattunut.
sitten josain vaiheessa anestesia lääkäri kävi laittaa epiduraalin ja sanovaan että toivotaan että auttaa nyt niihin kipuihin.. ja kipu selässä edelleen yltyi, anestesia lääkäri tuli uudestaan laittaa epiduraalin kun edellinen ei auttanut ja tämän toisenkin laitto epäonnistui. Sitte aloinkin jo huutamaan että tahon leikkauksen ja lupasivat pyytää lääkäriä keskustelemaan miun kanssa, nooh kyllähän se lääkäri kävi pyörähtää ja naureskelemassa ja lähti pois, mutta sain sen sitten takasin ku halusin edelleen lopettaa synnytyksen ja siirtyä leikkaukseen mutta lääkäri tokas että kaikki on hyvin leikkausta ei tarvita :/ ja siinä sitten kärvistelin.
nooh niistä vesirakkuloista kätlö oli jo aiemmin maininnu mut en uskaltanu ottaa mut kun leikkausta en saanu niin päätin että kokeilen rakkuloita ja kätilö kerkes lataamaan piikit valmiiks ja puhistaa alaseln kun vihdoin ja viimein oli pakko ponnistaa :) ja siihen ei sitten kauaa mennykkään kun poika oli maailmassa (kello 19.23 :)

Mutta kun kaikille olen sanonut että menin koko synnytyksen pelkällä ilokaasulla niin eilen kuulin että olin sitten kuitenkin saanut jonku puudutuksen tai vastaavan kun ei se epiduraali auttanut.

mutta poika on kyllä vienyt meidän sydämet ihan täysin ja isäsä tykkää istuu pojan sängynvierel ja kattella sitä kun se nukkuu...
se onvaan niin sulonen :)

onnellinen äiti on nyt kotona :)Maanantai 14.12.2009 00:41

eli poika syntyi 9.12. kello 19.32 ja painoa pojalla oli huimat 2408kg ja pituutta 46,5cm...

lisäilen enempi tekstiä päikkyyn kunhan keritään kotiutumaan kunnolla :)

voiih tätä lonkka kipua....Sunnuntai 06.12.2009 08:57

joko oon tulos vanhaks tai sitte oon raskaana ja veikkaan jälkimmäistä.... :/

neuvola kuulumisia rv 37+4Torstai 03.12.2009 13:04

painon muutos +1600/vko
turvotus +
verenpaineet 150/106 ja 151/106
proteiini ++
glukoosi -
kohdunpohjan korkeus 33
tarjonta rt
sydämen syke + 130 -->
liikkeet ++

Eli pissassa edelleen häikkää ja aina neuvolassa tai polilla korkeemmat paineet, mutta ei laittanut toista kertaa tällä viikolla äippäpolille koska tilanne pysyny vakaana ja muutosta ei ole ollut suuntaan tai toiseen.

synnytyksestä sanoi sen verran että tuskin antaavat mennä lasketun ajan yli koska on epäilystä siitä raskausmyrkytyksestä ja tilanne saattaa pahentua hetkenä minä hyvänsä.
ja se on se lepo,riittävä vedenjuonti,vähäsuolainen ruoka ja LEPO mitä nyt pitää noudattaa.

Huomenna uudestaan neuvolaan kattoovat aamupissan ja paineet, mitä kyllä jo kotonakin seurailen :D mutta haluavat varmistaa että pärjään viikonlopun yli kun tiistaina on taas äippäpolille meno.

elikkäs se on nytvaan jatkettava tätä löhöilyy ja köllöttelyy eli eikun soffalle pitkälleen :)

tänään neuvolaTorstai 03.12.2009 09:25

ja nyt jännittää että onko pissassa mittää ja josko vaikka neuvola täti laittaa vaikka toisenkerran tällä viikolla äippäpolille, kun ei jaksais ihan turhan päitten siel montaa kertaa viikossa juoskennella...

yö nukuttu todella hunosti, tuntuu ihan siltä kun ei ois nukkkkunu ollenkaa... taitaa se jännittää se neuvola... mut sen näkkee sitte 10 mikä on tilanne...

mutta...
nyt taijan menä syömää aamupalaa :)