IRC-Galleria

pippeli asiaa...Torstai 11.12.2008 18:19



Tässä on lääketieteen ammattilaisten paljastamia tosiasioita peniksestä, jotka voivat tuntua yllättäviltä.

1. Peniksellä on oma mieli.
Oletkin jo saattanut huomata, että penistä voi joskus olla vaikea hallita. On totta, että penistä ei voi hallita samalla tavalla, kuin monia muita ruumiinosia, kuten käsiä tai jalkoja. Tämä johtuu siitä, että penis kuuluu hermojärjestelmän osaan, joka ei kaikissa tilanteissa ole tiedostetun kontrollin alla. Sitä kutsutaan autonomiseksi hermostoksi, ja se säätelee muun muassa verenpainetta ja sydämen sykettä.

Seksuaalinen kiihottuminen ei yleensä ole tahdonalaista. Mielellä on tietenkin kuitenkin osuutensa asiassa. Esimerkiksi nukkuessa REM-vaiheessa aivojen impulssit aiheuttavat erektion, vaikket uneksisikaan seksistä. Myös painavien esineiden nosto ja suolen toiminta voivat tuottaa erektion.

Penis voi toisaalta myös kutistua tahdosta riippumatta. Kylmä vesi ja ilma voivat kutistaa peniksen kokoa. Psykologisella stressillä on sama vaikutus kuin kylmällä. Rentona ja hyvän olon vallitessa veltto penis on isompi kuin stressaantuneena.

2. Kovan ja velton peniksen koon välillä ei ole yhteyttä.
Velton ja erektiossa olevan peniksen koon välillä ei ole yhteyttä. Erään tutkimuksen mukaan velton peniksen ja seisovan peniksen koon vaihtelu on suurta: 80 tutkitulla miehellä penis saattoi kasvaa puoli senttimetriä tai yhdeksän senttiä jäykistyessään, eli pukuhuoneissa tapahtuva oman ja muiden varustuksen vertailu kannattaa unohtaa, sillä velton peniksen koosta ei voi päätellä mitään.

3. Penis on kuin bumerangi.
Penis on tosiasialliselta muodostaan kuin bumerangi. Sitä ei vain voi silmällä kokonaisuudessaan nähdä, sillä peniksen juuri on lantion sisällä kiinnittyneenä häpyluuhun. Magneettikuvasta sen voi kuitenkin nähdä.

Peniksen suurennusleikkauksessa leikataan jänne, joka kiinnittää peniksen juuren lantion sisään. Leikkauksella voidaan antaa pari lisäsenttiä miehelle, mutta sillä on sivuvaikutuksensa: kyseinen jänne tekee erektiosta tanakan. Näin ollen penis vain huojuu paikallaan ja tämä vankkuuden puute voi johtaa loukkaantumiseen.

4. Penis voi murtua.
Peniksessä ei ole luuta, mutta siitä huolimatta penis voi murtua, ja se ei ole mikään pikkuvamma. Peniksen murtuessa kuuluu napsahdus, jonka jälkeen penis muuttuu tummansiniseksi. Sitä seuraa voimakas kipu.

Peniksen murtuminen on harvinaista, ja sitä tapahtuu yleensä nuorille miehille, sillä heidän erektionsa on usein hyvin jäykkä. Älä siis käytä penistä liian kovakouraisesti. Useimmiten penis murtuu tilanteessa, jossa mies työntyy liian voimakkaasti ja liian nopeasti seksin aikana, ja hän osuu naisen häpyluuhun.

5. Suurin osa peniksistä on ympärileikkaamattomia.
WHO:n mukaan vain noin 30 prosenttia yli 15 vuotiaista miehistä on ympärileikattuja. Ympärileikkausten yleisyys vaihtelee suuresti maan ja uskontojen välillä. Lähes kaikki juutalaisista ja muslimeista on leikattu, ja he muodostavatkin 70 prosenttia kaikista ympärileikatuista miehistä.

Eniten uskonnosta riippumattomia ympärileikattuja miehiä on Yhdysvalloissa. Noin 75 prosenttia ei-juutalaisista tai ei-muslimeista on leikattu.

Nykyään ympärileikkauksen tärkeyttä on kyseenalaistettu.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.