IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

« Uudempi -

IRC-galleriaLauantai 08.03.2008 10:53

Olen tullut tänne, koska oppilaanikin ovat täällä. En ole tiennytkään, että suurin osa nuorisokulttuurista elää täällä. Tutustuttuani asiaan olen ollut välillä suorastaan kauhistunut siitä avoimuudesta ja huolettomuudesta, millä nuoriso kautta linjan täällä esittäytyy. Vielä pari viikkoa sitten en ollenkaan tiennyt, kuinka valtavasti täällä liikkuu nuorisoa ja kuinka nopea viestintäväline tämä on.

Eräs asia, johon kiinnitin myös huomiota, on nettikiusaaminen. Sitä esiintyy kaikilla tasoilla peitellysti tai tahallisesti. Koska osa yhteisöistä on ollut selkeästi tunnistettavissa ja yhdistettävissä esimerkiksi johonkin oppilaitokseen, olen pohtinut miten hyvin ne kuvastavat ao. laitoksen toimintakulttuuria. Paljon on nuoruutta ja viattomuuttakin, mutta jotenkin ajattelee, että ihan kaikkea ei tarvitsisi kertoa julkisesti, sillä oman kaveripiirin ulkopuolisetkin pääsevät kommentteja lukemaan ja kuvia katsomaan.

Aika paljon on ollut keskustelua valokuvien tekijänoikeudesta - se seikka on varmaan suurimmalle osalle täälle liikkuvista nuorista aivan vieras asia. Valokuvan tekijänoikeus on valokuvaajalla. Se, ketä kuvat esittävät on toinen seikka, mitä olen vierailujeni aikana pohtinut. Tietenkään toisen ottamaa kuvaa ei saa julkaista sen kummemmin julkaista kuin toista esittävääkään kuvaa ilman asianomaisen lupaa. Tuskin kumpaakaan lupaa sen kummemmin monikaan on piitannut pyytää.

Minkälaisen mallin osa kuvista tarjoaa - kaljatöllkejä, tupakka ja alkoholijuomia yhdistettynä teksteihin, jotka ilmentävät merkillisen vahvasti nuorison tapakulttuuria - nuorille, jotka 12-vuotiaana haluavat liittyä tänne?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.