IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Internetin käyttöä opetettaessa tulisi opiskelijoille kertoa myös yksityisyyden suojaan liittyvistä vaaroista. Ainakin seuraavat neuvot pitäisi opetushallituksen mukaan opiskelijoille antaa:
* Älä kerro omia tai toisten henkilötietoja äläkä kerro, milloin perheesi on lomalla tai mitä koulua käyt.
* Älä sovi tapaamisia äläkä anna yhteystietojasi.
* Muista, että et voi tietää, kenen kanssa olet yhteydessä Internetin välityksellä.

Vanhempien olisi hyvä tietää, kuinka hyvin heidän lapsensa osaavat käyttää tieto- ja viestintätekniikkaa. Tapahtuneista rikoksista on hyvä keskustella vanhempien kanssa, jotta vanhemmat osaavat kiinnittää riittävästi huomiota lapsensa tietokoneen käyttöön.

Koulun tehtävänä on opettaa oppilaille, kuinka tieto- ja viestintätekniikkaa käytetään oppimisen välineenä. Opetuksessa tulisi myös kertoa, miten uusia tekniikoita on järkevää käyttää, minkälaisia vaaroja niiden käytöstä voi seurata ja miten vaarat vältetään. Koulun tehtävänä on kertoa oppilaille ja heidän vanhemmilleen Internetin luonteesta ja sen turvallisesta käytöstä.

On tärkeätä, että oppilaat oppivat miettimään, miten heidän on turvallista toimia Internetissä liikkuessaan, erityisesti, jos heidän henkilötietojaan pyydetään. Mikäli koulu tarjoaa oppilaille sähköpostiosoitteet, on tärkeätä taata kirjesalaisuus sekä varmistettava siitä, että myöskään sähköpostiosoitetta ei anneta kenellekään. Yhteistyö vanhempien kanssa on tärkeätä tässäkin asiassa, sillä vanhempien tiedot asiasta voivat olla hyvin vaihtelevia.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.