IRC-Galleria

laura_sfa

laura_sfa

Eihän galtsua osaa enää käyttääkään, selkeästi liian kauan aikaa poissa täältä.

Maanantai. taas. vapaata. taas. :)Maanantai 10.03.2008 20:02

Vapaa maanantai. taas. ihan kiva juttu kyl :) Istuskelen pienessä kafe taunissa ja juon banaanipirtelöä. Mut huomisesta eteenpäin aateltiin Hanna-Kaisan kaa pitää vähän pääsiäispaastoa. Syödään keittoja ja yritetään ainakin rukoilla enemmän.

Lauantaina oli naistenpäivä, mut ei se oikein meitä lopultakaan mitenkään liikuttanu, ei saatu edes kadulla kukkia keltään. Mutta kyllä sitä täällä juhlistettiin aika valtavasti.
Koska on vieläkin laskiaisviikko, päätettiin taas käydä tshainaja loshkassa. Nyt ei tarviikaan sit vähään aikaan sinne mennä. Vaik letut onkin tosi herkkuja. Tällä kertaa muistin jopa ottaa kuvan ennen kuin olin syöny kaiken. Sit käytiin shoppailemassa, kierettiin jossain kauppakeskuksessa, joka oli täynnä pieniä putiikkeja. Löydettiin mm. hattukauppa. Suomessa ei kyllä ikinä tulis ees mieleen, että vois olla kauppa, jossa myydään vaan naisille karvahattuja. ym. Uh, uskomatonta ja niin venäläistä. Lopulta päädyttiin perinteiseen ratkaisuun ja mentiin Terra Novaan. Löysin sieltä kahet farkut. En ookaan ostanu farkkuja varmaan vuoteen... Ne on kyl vähän pitkiä,mut Hanna-Kaisa lupas lyhentää ne mulle :)
Sit nuorteniltaan. Aika perussettiä, jotain kisailua aluksi ja sitten hengellinen osuus ja teetä.

Sunnuntaina herättiin aikaisin klo 8 ja sitten klo9 lähettiin turistibussilla venäläisen ryhmän kanssa ekskursiolle Staritsaan. Staritsa on joku pieni n. 4000 asukkaan kaupunki. (Hauhokin siis voisi olla Venäjällä kaupunkin. Tai no vois se kai muutenkin.. whatever) Matka kesti 1½h.
No, lopulta mentiinkin yhteen Staritsan pieneen kylään. Ihasteltiin jännän muotoista kirkkoa. Ei siinä muuta hienoa ollutkaan kuin jännä muoto, sisällä oli joku restaurointiremppa käynnissä. Sitten käveltiin johkin seuratalolle, jonka kuistilla venäläinen mummeli esitteli, miten sen koira osaa temppuja. Ja sitten lapset lausui laskiasrunoja. Meillä jo vatsat kurni ja varpaat oli jäässä. (onneks olin ottanu mukaan villasukat) No lopulta kävi niin, että ruokapöytä kannettiinkin pihalle ja sitten jokainen sai 2 lettua ja hillokin loppui kesken. Onneks mulla oli pähkinäpussi mukana, sillä eli ihan hyvin (oltiin tosiaan saatu vähän vääränlaista infoa tosta koko reissusta. Venäläisillä oli ainakin evästä mukana.. no me ei ees tiedetty kauanko koko reissu kestää..) Ja kun luultiin, että päästään ratsastaan, niin siellä olikin yksi erittäin likainen hevonen ja pieni reki ja sitten ajettiin ympyrää hevosreessä. Palloiltiin siellä pihalla tyhmänä, venäläisillä oli ihan hauskaa, no niillä oli omat vodkat kyl mukana. Jotain piirileikkejä joku toinen turistiryhmä tanssi.. Ja sitten päivän "kohokohta":
Lumihankeen pystytettiin joku linnunpelätinnukke ja sen ympärillä tanssittiin piiritanssia ja se sytytettiin palamaan. Tämä on siis joku vanha venäläinen riitti, jolla hyvästellään talvi..
Super.
Lähettiin sieltä kylästä vimein kahen aikaan. Palattiin takaisin Staritsaan. Ajettiin sillan yli ja nähtiin vastarannalla upean näköinen luostari. NO se olikin kaukaan katsottuna upea, siinä vaiheessa kun mentiin sinne pihalle, se ei enää ollut ihan niin upea. Joku mummo-opas selitti luostarista erittäin hiljaisella äänellä (mä kuiskaan kovempaa) joten ei jaksettu edes yrittää kuunnella sitä. Heiluttiin sitten siinä pihalla lumen ja kuran keskellä.
Onneksi oli ihana aurinkoinen päivä, niin pelkkä ulkoilukin oli jo ihan kivaa. Siel olis ollu joku museokin, mutta yllättäen niillä oli ulkomaalaisille ihan oma hinnasto. Ei siis menty sinne.
Sitten luostarin takapihalla oli joku tiilirakennus, johon porukka tosissaan yritti päästä sisälle. Viimein ehkä 20 minuutin jälkeen joku löysi avaimen. Mentiin sit kattoon, mitä siellä oli, ja joku nainen repi meidät sisään ja toinen kysyi, että aiotaanko me uida/kastautua. Juu, ei kiitos, mutta mentiin kattelemaan. Siinä pienessä huoneessa oli krusifiksi ja sitten allas, johon valui "pyhää vettä, joka parantaa sairauksia" Innokkaimmat naiset heti riisui vaatteet pois ja meni sitten uimaan. (siel oli siis vaan pelkkiä naisia) Ja moneen kertaan kysyttiin, että eikö me varmasti haluta kastautua, tällaista tilaisuutta ei tule toista. PLÄÄH. Ortodoksit ja niiden magiariitit..
Yritin ottaa kuvia silleen, ettei niissä olis hirveesti alastomia naisia, en saanu kovin hyviä, mutta ehkä tosta saa jonkun käsityksen (linkki kuvaan)
Viimein lähdettiin kotimatkalle. Nukuin melkein koko matkan. Takasin Tverissä oltiin viiden jälkeen.
Olihan taas viimeisen päälle mielenkiintoinen kulttuurikokemus. Ja eka kerta, kun poistuttiin tän opintomatkan aikana Tveristä..
Kuvia ekskursiolta on venäjällä-kansiossa laura_sfa

Filologian opiskelijat tuli eilen/tänään. Nyt täällä on siis taas vähän lisää suomalaisia. Ei oo kyl hirveesti viel niihin törmäilty.
Tänään käytiin Rostiksissa syömässä, se on pikaruokala, josta saa vain kanaa. Söin kanatortillan ja älyttömän suolaiset ranskalaiset. Ja kestuppi piti ostaa erikseen, Eikä sielä ollu jostain syystä Fantaa, niin taas joutu juomaan kokista.Pelottavaa, alan jo pitää siitä. Toiset oppii venäjällä juomaan teetä, mä kokista. ja mulla on myös lisää ruokakuvia. tuolla: laura_sfa

Illalla sitten katteltiin telkkaria, koska sieltä tuli venäjän euroviirukarsinnat :)) (sain tietää niistä, kun yritin selvittää, olisko Dima Bilanilla keikkoja jossain lähistöllä. ei oo..möh)
Oli se kyl hienoo kattella (ja arvostella) Innostuttiin niin kovin, että täytettiin kansalaisvelvollisuutemme ja osallistuttiin puhelinäänestykseen. No se maksoi vajaan euron, mutta sekin oli ihan liikaa, mun puhelimen saldo meni miinukselle. (Tänään kävin viimein lataan lisää puheaikaa) Mut täytyy kyllä sanoa, että Euroviisukarsintojen voittaja oli samalla tavalla yllättävä kuin presidentinvaalien tulos. Tänäkin vuonna siis venäjää edustaa Dima Bilan. Kyllä, se sama tyyppi, joka hävisi lordille ja hyppi flyygelillä tai jotain.
Täytyy kyl ostaa Diman levy(jä), on se vaan niin ihQ. Ihkumpi ehkä kuin Antti Tuisku. (No ei kai sentään)

Hauskinta oli kyl se, kun me joskus esitettiin premr-ministr poikabändiä läpällä, eikä lopunkaiken oltu kovin kaukana totuudesta. Ihan samalla lailla ne nyt lavalla heilui ja yhellä oli viel ihan samanlainen hattu kuin sallamarilla. Tässä linkki meidän poikabändikuvaan: laura_sfa

Huomenna taas "raskas" 3 päivän opiskeluviikko edessä. Perjantaina ekskursio, ja lauantaina aateltiin lähteä käymään Moskovassa. Kattoo nyt mitä siitäkin tulee.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.