IRC-Galleria

laura_sfa

laura_sfa

Eihän galtsua osaa enää käyttääkään, selkeästi liian kauan aikaa poissa täältä.
15.3.2008

Huhhuh, Tää päivä tuntuu eniten jalkapohjissa. Oltiin tänään ekaa kertaa Moskovassa! Mut jos alotan eilisestä:

Perjantai 14.3.

Lähdettiin 10.45 maailman tähän asti tylsimmälle ekskursiolle museoon, jossa ei ollut mitään nähtävää. Paitsi se huone oli ihan jees, missä oli remontti ja seinät
ja lattiat paperin peitossa.
Kirjallisuusmuseon Pushkin-huone. Muutama maalaus ja paperinpaloja. Pushkinin elämäntarina (kolmatta kertaa). Kuuma. Tunkkaista. Onneksi oli juotavaa.
Uppouduin ajatuksiini ja aloin pohtia, millaisen hääpuvun haluisin :P Lopetettiin 12 jälkeen.
Sitten syötiin hartso-keittoa (lihakeittoa, maukas pussikeitto, jossa oli jopa lihanpaloja)
Sit Kari soitti ja nähtiin Olympissa puol 3. Se tuli presbyteerikirkon pastorin kanssa sinne.
mentiin Karin pakulla sinne kirkkoon. Siellä oli muitakin suomalaisia, juotiin siel sit teetä ja juteltiin mm. Suomen venäjänopetuksen tilasta. Mut tulkkauksesta
ei lopulta tullut mitään, sillä se pastorien kokous alkoi vasta klo 23, kun niillä oli joku yörukouskokous tms. No sitten Kari vaan toi meidät takasin keskustaan.
Mut ne pakkas meille mukaan puurohiutaleita ja suklaa-kaurakeksejä (6pkt, joita jaeltiin ihmisille sit).
Koska oli niin kaunis ilma ja ei vielä ees myöhä, niin lähettiin sit lenkille. Sitten jotain. Vähän lyö tyhjää, mutta kuitenki joskus klo 22 maissa pidettiin vatsa-selkätreeniä videolta jumppamattohuoneessa.

Ja sit aamulla ylös ennen klo 7. Puuroa. kiire. härdelli. Yritys olla juomatta, mutta piti ottaa lääkettä, join niiden kanssa sitten vettä.
Sitten Mentiin Tramvailla rautatieasemalle ja ostettiin opiskelijaliput elekritskaan Moskovaan. Maksoi vaan 102 ruplaa. Vähän kyseltiin raiteiden kanssa apua joltain
mammalta ja päästiin oikeeseen junaan. Aika alkeellinen juna kyllä, eikä siellä tosiaan ollut vessaa(se oli jo etukäteen tiedossa). Ja mulla oli jo matkan alussa kusihätä.
"elämäsi kusihätä" kuten sallamari sanoi staritsassa. Aika lähellä oli toikin. Meidän viereisessä vaunussa oli jotain huligaaneja menossa futispeliin ja ryyppäs ja metelöi koko matkan. Sit joku jätkä kysy, että mitä kieltä me puhutaan, onko se italiaa. lol.
Matka kesti 2h 45 min. Ja Elektritskat on aika mielenkiintoisia. Vaunuissa kiersi myyjiä, jotka esitteli tavaroitaan ja ylitti kaupustella. Ja jäätelömyyjiä.
Ja sillon kun mirka teki mulle ranskanlettiä, niin alkoi kuulua klassista musiikkia. Sit mä tajusin, että toisessa päässä vaunua tosiaan oli orkesteri soittamassa.
Että ihan mieleenpainuva matka.

Saavuttiin moskovaan puol 12, palloiltiin vähä laiturilla, että mihin pitäis mennä. Janiika ja Riikka oli meitä asemalla vastassa. Vähä oli ihana nähä Janiikaa. :)
Ja vähän oli ihan päästä vessaan!! (se maksoi 12 ruplaa ja oli kyykkyvessa)
Saavuttiin siis Leningradskin asemalle. Sitten lähettiin metrolla keskustaan (kremliin päin) yks metromatka on 19 ruplaa. Ja ne metroasemat oli hienoa. Ja ne portit, mille piti näyttää sitä lippua, meni tosi nopeesti kiinni, piti ihan juosta. Samoin kuin metron ovet "ostaroshno, dveri zakrivajutsa!" ja vhum. Oli ihan mielenkiintoista.

Ensin siis mentiin punaiselle torille. Että nyt voin sitten sanoa sielläkin käyneeni. Oh, oli kai se sitten hienoa. Tosin siellä purettiin jotain rakennelmaa, niin se ei ollu ihan nättiä. Mut sattumalta Jimi soitti just silloin kun oltiin siellä. Vähän oli siistii vastata puhelimeen "Punaisella torilla" hehhee.
Katteltiin vähän nähtävyyksiä ja mentiin johkin kävelykadulle (vanha arbat tms??) Ja käytiin syömässä muu-muussa. Lehmäkuosiravitola, josta sai perinteistä venäjäruokaa. kai.
Eikä ees ollu niin kallista. Söin kotletin, muusia ja vahingossa mustekalasalaattia, mut ne mustekalat oli liian sitkeitä ja pahoja. Maksoi yht jotain 170ruplaa. Join omaa vettä.
Sitten vielä kolmas suomalainen tyttö aino tuli sinne.

Kuvailin puluja ja etsin todisteita pulujen vallankumouksesta.;P
St lähettiin taas metrolla, mentiin johonkin valtavalle torille. siellä oli valtavasti kaikkee perus piraattiroinaa. Mä en kyl ostanu mitään.
Muut tytöt oli ihan innoissaan, että tänne pitää tulla vielä. Kierrettiin siellä aikamme ja sit mentiin johki ruokapaikkaan. mä söin seljankaa. Kello oli sit jo yli viis, hyvästeltiin riikka ja lähettiin ainon ja janiikan kanssa metrolla takaisin asemalle. Ostettiin paluuliput ja juna lähti 18.40. Juteltiin koko matka kaikkee ja mun vieressä istuva jätkä naureskeli meille. möhmöh. Ja taas joku orkesteri tuli soittaan konserttia vaunuun.

Oli kyl tosi mukava päivä, mutta jalkapohjat on tosiaan aika tulessa, ja nyt on pakko nukkua.
Hyvää yötä ja huomenna kokoukseen. Ja TIISTAI-ILTANA SUOMEEN !! :))

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.