IRC-Galleria

WiccaMaanantai 13.07.2009 19:10

Wiccan juuret ovat eurooppalaisissa luonnonkeskeisissä uskomusjärjestelmissä ja länsimaisessa seremoniallisen magian perinteessä. Sen koosti uuspakanalliseksi uskonnoksi 1940-50-luvuilla Gerald Brosseau Gardner. Wicca on dogmivapaa uskonto, jonka kantava peruslähtö kohta on elämän kunnioittaminen ja siitä iloitseminen. Wiccan maailmankuva on yleisimmin panteistinen ja polyteistinen; koko maailma ja kaikki elämän aspektit ovat pyhiä ja jumaluus on kaikkialla läsnä.

Wiccalaiset jakautuvat kahteen erilaiseen ryhmään, jotka ovat traditionaalinen wicca eli "tradwicca" ja tradwiccan pohjalta kehittynyt "neowicca". Tradwiccan suuntauksia ovat mm. gardnerilainen ja aleksandrialainen wicca. Neowiccan yleisemmin harjoitettava suuntaus on yksinkertaisesti eklektinen wicca, johon ryhmään itse kuulun.

Lähde: www.pakanaverkko.fi sieltä löydätte lisätietoa tarvittaessa. Aiheesta on runsaasti kirjallisuutta ja artikkeleja, jos haluaa tutustua aiheeseen ja ymmärtää mistä wiccassa on todella kyse. Mutta sanon tämän: wiccaan ei käännytä, eikä siihen käännytetä. Moni on ollut maailmankuvaltaan aina wicca, mutta se on käsitetty/käsitelty vasta myöhemässä iässä.

-maron

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.