IRC-Galleria

Turhuuksien turhuuksia.Maanantai 18.06.2007 03:52

Se, että on ihmisten ympäröimänä ei takaa ettei olisi yksinäinen olo. Monesti vaikka seuraa tuntuu piisaavan, tuntuu niiiin kurjalle. Tuntuu, että jotain puuttuu.
Eikä se aina oikein selviä, että mikä se puuttuva asia on. Kaipaa seuraa ja kun sitä seuraa on,on kuitenkin onneton olo. Jaa-a, ilmeisesti liian hemmoteltu mukula. Saanut lähes kaiken minkä haluaa, niin mikään ei enää tyydytä. Mutta ehkä vanhemmissakin on oma syynsä. Ehkei olisi kannattanu pehmustaa kaikkea lasten elämässä. Sitten kun niitä kolhuja kuitenkin tulee, ei niistä meinaa selvitä, kun on aina päässyt niin helpolla kaikessa. On hoidettu asiat mahdollisimman hyvin, ettei elämässä tulisi pettymyksiä, samanlaisia mitä "äiti ja isä on joutunut kokemaan".
Jaa-a, millanenkohan äiti musta mahtaa tulla sitten joskus aikuisena.
Mahdan hemmotella lapset samallalailla, kun mutkin on hemmoteltu. Ja jos merkit yhtään antaa näyttää oikein, tulee mun lapsille käymään samalla tavalla kuin meijän aarolle...
Koira-parka on välillä ihan sekasin, kun Emmi hemmottelee toisena päivänä sen pilalle ja toisena on taas niin ankara ja pirullinen, ettäsen pieni pää menee ihan sekasin. Ilmankos se joskus vähän suuttuukin. Tosin sen luonteellakin on jotain vaikutusta, terrierin luonne nääs.
Meille ei olisi osuvampaa koiraa tulla. Se sopii meille luonteeltakin kuin nenä päähän. Temppuilee ja ryppyilee ihan yhtälailla kuin muutkin. Yhtä hölmökin se on. Taitaa piiloblondius tarttua. Tai no, blondihan se onkin, vaan siniset silmät puuttuu.
Onneks koirille ei oo niitä vielä älytty jalostaa..
Ainiin, luin just jostain että Austraaliassa tai Uusi-Seelannissa on jalostettu uusi lehmärotu, josta tulee rasvatonta maitoa. Ihan älytöntä, että kaikki luonnollinen pitää mennä pilaamaan jollakin tavalla. Jalostetusta maidosta puuttuu varmasti muutakin kuin se rasva. Enpä ite joisi ko. maitoa. Mitähän seuraavaksi keksitään. Kaloriton vilja...?
Länsimaissa jaetaan vääriä kuvia ruokailusta. Ennenvanhaan, syötiin käytännössä normaalisti, ei murehdittu turhia ruuasta. Eikä pidetty sitä niin suuressa arvossa kuin nykyään. Silloin liikuttiin eikä turhia ruokia heitetty pois. Nykyään ruokaa pursuaa, paikasta ja ruokamainokset tulee jo korvista ulos.
En yhtään ihmettele, että länsimaissa on ylipaino-ongelmia.
Tutkimuksen mukaan lapset, joille näytettiin ohjelmien välissä ruoka mainoksia, napostelivat kokeen aikana enemmän kuin verrokkilapset, jotka katselivat lelu- yms. mainoksia.
Nykymaailma luo ihmisille aivan turhia tarpeita. Väkisin yritetään luoda mm. tämä nälkä, mutta myös erilaisten turhuusvekottimien mainokset nostavat tunnetta, että pitäisi saada sitä ja tätä.
Luodaan olo tila, ettei mikään riitä ja että aina pitäisi saada parempi ja parhain vaihtoehto. Sitten, kun vaihtoehtoja on satoja ja yrität vertailla, että onko parempi ottaa laite, joka vie vähemmän tilaa, vai laite, joka maksaa vähemmän. Vai olisiko sittenkin parempi ottaa tyylikäs vai vähemmän kuluttava laite? Mieti siinä sitte, mikä vaihtoehto olisi paras. Helpommalla selviäisi, kun jättäisi ottamatta kokonaa tai ottaisi kaikki "että varmasti on joka tilanteeseen paras mahdollinen".
Nyky-yhteiskunnassa pitää myös näyttää päällepäin aina paljon paremmalle kuin tosiasiassa olisikaan. Aina pitää hankkia parempi auto, kuin naapurilla. Eikä asia jää vain autorintamalle.
Ulkonäkö on yhteiskuntamme perusasioita. Se tuo paineita, kun pitää näyttää menestyvälle päällepäin ja antaa hyvä kuva itsestä "ettei vain vie mainetta".
Joo-o, alkaa tuntua siltä, että olisi paljon parempi palata entiseen aikaan, jolloin perhe oli tärkein. Eikä ammatista yms. muustakaan ollut paineita. Kalastajan pojasta tuli kalastaja, eikä muuta mahdollisuutta ollut. Ei tarvinnut pohtia, mikä tuntuu itsestä hyvältä ja mitä muut odottavat tai millaisia haaveita ja unelmia itsellä on.
Eikä ulkonäkö ollut niin tärkeässä asemassa.
Palatkaamme siis aatamin aikaisiin elämän tapoihin, maanviljelykseen sun muuhun. Aasit ja härät käyttöön!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.