IRC-Galleria

mooni1980

mooni1980

Kirjailija, kolumnisti, blogisti, tubettaja ja vapaa mediatoimittaja.

Selaa blogimerkintöjä

Vaihdan farkut verkkarihousuun...Lauantai 27.08.2022 17:56

Kuten osa tietääkin jo, olen muuttamassa Pohjois-Karjalaan ainakin vuodeksi tai pariksi. Sattuneista syistä aikataulu nopeutui hieman ja muutan jo syyskuun aikana.

Syitä on monia, mutta mainittakoon niistä työt Pielisjokiseudun ja Karjalaisen parissa, kirjojeni kirjoittaminen (helpompi keskittyä kun pk-seudun vilinä ja vilske ei ole osa päivittäistä elämää) ja suvun maatilasta huolehtiminen.

Minun osaltani Suomen ”etelärannikko” on jo nähty.

Olen alun perin Hangosta kotoisin ja kasvoin siellä elämäni ensimmäiset 19 vuotta. Sen jälkeen asuin puolisen vuotta Anjalankoskella kansanopistossa opiskellen. Välissä pieni koukkaus Tornioon ammattikorkeakouluun, mutta Torniossa en parikymppisenä viihtynyt ja AMK tutkinto jäi valmistumatta. Sitten vuorossa oli Helsingin Pitäjänmäkeä ja Kalliota, ulkomailla asumista ja tämän jälkeen neljä vuotta Turkua.
Vuonna 2009 muutin uudestaan pk-seudulle ja asuin Vantaalla kymmenisen vuotta. Sen jälkeen asuin kolme vuotta Oulunkylässä. Tätä tekstiä kirjoitan Vantaalla ystäväni kommuunissa, jossa olen nyt kesän ajan oleillut.

Olen asunut verrattain pitkän aikaa pk-seudulla ja päätin tehdä pienen koosteen niistä asioista, mitä jään kaipaamaan ja mitä en jää kaipaamaan.

Helsingin hyvistä puolista on ehdottomasti mainittava Elontien puutarhapalstat. Käytössäni oli kolmen kesän ajan aarin kokoinen puutarhapalsta. Kaupunkiviljelyssä pääsin osaksi ihanaa yhteisöä. Ajattelin usein, että nämä ovat niitä ihmisiä, jotka ”ovat hyvien puolella”.

Arvostan myös erittäin paljon Helsingin kykyä ylläpitää hienoja ulkoilu- ja urheilupaikkoja – kuten esimerkiksi Paloheinän hiihtolatuja Etelä-Suomen talvien keskellä. Talvethan täällä eivät aina ole parhaita mahdollisia...

Arvostan helsinkiläisiä ja vantaalaisia kirjastoja.
Arvostan viihtyisää kaupungin keskustaa ja sen luomia työmahdollisuuksia.
Arvostan kulttuuria.

Ne asiat mitä en jää kaipaamaan liittyvät lähinnä kaveripiiriin. Minulla on onneksi laaja tuttavapiiri ja suurin osa parhaimmista tuntemistani ihmisistä asuu ulkomailla tai maaseudulla. Paljon hyviä ystäviä asuu myös Helsingissä – he ovat lähinnä meditaatiopiireistä.

Sitten on tämä sekalainen konkkaronkka päihteisiin retkahtaneita ihmisiä, joihin valitettavasti olen joutunut pettymään. Voin tasan yhden käden sormilla laskea ne kerrat, kun olen saanut selväpäistä seuraa esimerkiksi Paloheinään hiihtämään – samoin on puutarhapalstan kanssa.

Lumilautailusta ei myöskään tunnu enää kukaan kiinnostuvan. Eräänä pääsiäisenä vuokrasimme mökin kavereiden kanssa ja minä olin ainoa, joka lähti rinteisiin.

Yksi ystävistäni on kiinnostunut frisbee-golfaamaan selvinpäin, mutta hän on kiireinen yrittäjä, jolla ei ole ollut aikaa minulle noin vuoteen.

Summa summarum: Mitä väliä sillä on, teenkö näitä yllä mainittuja asioita yksin pk-seudulla vai yksin 460 kilometrin päässä pk-seudusta?

Luotan siihen että saan uusia ystäviä ja olenkin tutustunut jo muutamaan hyvin mukavaan ihmiseen Pohjois-Karjalan alueella. Lisäksi siellä asuu liuta sukulaisia isän puolelta – Tykkyläiset näet juontavat juurensa Pohjois-Karjalaan ainakin 1600-luvulle asti.

Näin on jälleen yksi elämänvaihe päättymässä ja uusi alkamassa.
Kiitos kaikille etelärannikolla ja pitäkäähän huolta itsestänne ja toisistanne.

Tulen silloin tällöin käymään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.