IRC-Galleria

nekkumato

nekkumato

Netari-ohjaaja Pelastakaa Lapset ry:stä.
Netin käyttö on lisääntynyt huomattavasti viimeisten vuosien aikana. Netistä löytyy yhä enemmän erilaisia yhteisöjä ja sivuja, joissa voi pelata pelejä, jutella muiden käyttäjien kanssa, lukea uutisia, kirjoittaa, julkaista kuvia ja videoita. Netti on myös helppo tapa etsiä ja löytää tietoa ja siksi se on varmasti jo osa lähes jokaisen koululaisen ja opiskelijan elämää. Netti on yhteydenpitoväline, joka tarjoaa mahdollisuuden jatkaa esimerkiksi koulussa kesken jäänyttä keskustelua. Netin kautta on helppo pitää yhteyttä myös eri paikkakunnilla asuvien ystävien, sukulaisten tai vaikkapa työmatkalla olevan vanhemman kanssa.

Nuorten vapaa-aikatutkimuksessa 2013 selvitettiin missä 7-29 -vuotiaat nuoret viettävät aikaansa kavereiden kanssa vapaa-ajallaan. Tutkimuksen mukaan 15-19-vuotiaat tapaavat kavereitaan internetissä, kaduilla ja kaupungilla sekä ostos- ja kauppakeskuksissa. Tutkimuksessa selvisi myös, että 15-19 -vuotiaista nuorista 60% viettää päivittäin tai lähes päivittäin vapaa-aikaansa netissä kavereiden kanssa.

Tutkimuksen perusteella näyttää siis siltä, että netti on hyvin tärkeä osa 15-19 -vuotiaiden nuorten vapaa-aikaa. Netissä tavataan kavereita, etsitään tietoa, pelataan, kirjoitetaan blogia ja tutustutaan uusiin kavereihin. Netistä löytyy koulutöitä ja oppimista tukevaa tietoa. Netistä voi saada vastauksia myös sellaisiin kysymyksiin, joihin ei osaa etsiä vastausta muualta. Netin käyttö tarjoaa monia mahdollisuuksia oppimisesta kavereiden kanssa hengailuun ja harrastuksiin.

Miten usein sinä käytät nettiä?

Lähteet: www.tietoanuorista.fi
www.mediakasvatus.fi

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.