IRC-Galleria

ollip1

ollip1

http://ask.fm/ollipekkajalovaara
Apt.5:19-20 Mutta yöllä Herran enkeli avasi vankilan ovet, vei heidät ulos ja sanoi: 20 "Lähtekää täältä. Menkää temppeliin ja julistakaa kansalle kaikki tämän uuden elämän sanat."


Reilun kahden viikon aikana olen tavannut kaksi miestä, joiden edestä Jeesus on kirjaimellisesti avannut vankilan kalterit. Ensimmäinen heistä oli suomalainen mies, Raimo (nimi on muutettu), joka on istunut vankilassa 17 vuotta mutta, jonka Jeesus on saanut pelastaa, ei ainoastaan heroiinin orjuudesta, vaan myös lääkkeiden ja synnin orjuudesta. Toinen heistä on kiinalainen, jota nimitetään taivaalliseksi mieheksi ja hänen nimensä on Yun. Tämän Yunin elämä on täynnä ihmeellisiä tapahtumia, jotka ovat samankaltaisia kuin mitä Uuden Testamentin aikaan tapahtui. Mutta niiden tekijänä onkin sama henkilö kuin mitä Uuden testamentin tapahtumien takana oli ja hän on itse Herra Jeesus Kristus. Jälleen voi todeta, että uskossa eläminen on ihmeellistä, koska se on todellisen Jumalan kanssa elettyä elämää. Jeesus ei ole kaukainen, vaan haluaa olla lähellä meitä jokaista. Muista, hän on vain yhden rukouksen päässä sinustakin.

Raimoa Jumala oli vetänyt jo useamman kerran, mutta vasta tragedia perheessä sai hänet nöyrtymään Jumalan edessä. Hän kohtasikin tullessaan keskussairaalasta tämän tragedian jälkeen Jumalan, joka ilmestyi hänelle suuressa valossa sairaalan ulkopuolella. Hän antoi elämänsä Jeesukselle. Siihen asti hän oli ollut heroiini-koukussa, josta inhimillisesti ajatellen ei ole juuri poispääsyä. Vapahtajan kanssa sekin on mahdollista. Päästyään heroiinista eroon olivat vielä lääkkeet jäljellä. Eräänä päivänä hän meni lääkäriin antamaan pois 15 eri lääkettä. Lääkäri totesi ettei hän voi antaa miehen mennä ulos koska ilman näitä lääkkeitä hän kuolisi ja kysyi samalla onko hän löytänyt paremman lääkärin. Tähän Raimo totesi, että on löytänyt, Jeesuksen Kristuksen ja sanoi samalla, että hän on jo ollut muutaman viikon ilman näitä lääkkeitä. Lääkäri antoi näin Raimon lähteä ja totesi, että kerran aikaisemmin oli hänen eteensä tullut vastaava tapaus ja nyt tämä oli toinen.

Raimo joutui vielä istumaan vankilaan aikaisempien rikosten tähden. Vankilassa hän halusi selliin, jossa oli kaikki hienoudet, mutta joutui lopulta kuitenkin karuun selliin. Eräänä yönä hän heräsi siihen, että sellissä kajasti valo. Hän nousi ylös ja huomasi, että Herra oli samassa sellissä. Herran edessä sellin lukitut ovetkin avautuivat ja he kävelivät sen sellin luokse, jossa hienoudet olivat. Herra osoitti sitä selliä. Sama toistui seuraavana yönä. Lopulta Raimo saikin tämän sellin. Tämä osoittaa minusta sen, että Jumala antaa meidän kärsiä usein omista töppäilyistä ja rikkeistä, mutta hän on siellä kärsimisen keskellä mukanamme. Syntiemme rangaistuksen hän kuitenkin kärsi itse puolestamme, koska meillä ei ole mitään millä sen voisi maksaa.

Taivaallisen miehen Jeesus johdatti kokonaan ulos Kinalaisesta vankilasta. Kyseeessä oli korkean tason Kiinalainen turvavankila, jonne veli Yun oli toimitettu, koska hän oli Jeesukseen uskova ja julisti evankeliumia. Tieto tästä oli kaikunut kuitenkin ulos Kiinasta ja myös muualla kuin Kiinassa rukoiltiin veli Yunin puolesta, olihan hän Kiinan kotiseurakunnan yksi johtajista. Hänet oli pahoinpidelty varsin perusteellisesti vankilassa, mm molemmat nilkat oli hakattu rautaputkilla niin, että jalkaterät roikkuivat lähinnä lihasten varassa. Kävelemisestä ei ollut puhettakaan. Jumalalle on kaikki mahdollista. Jeesus ilmestyi veli Yunille hänen sellissään ja Yun ymmärsi, että nyt olisi aika lähteä ulos. Yun ei pelkästään pystynyt kävelemän vaan sellien ovat aukenivat hänen edessään, eivätkä vartijat, joita oli joidenkin ovien moellmmin puolin kaksin kappalein konepistoolein varustettuna pysäyttäneet tätä mistä. Samaan aikaan Ruotsissa oli rukouskokous, jossa oli tieto tästä asiasta ja rukousta Yunin puolesta, sai eräs hiljainen suomalainen näyn siitä, että nyt astuu nuori mies ulos Kiinalaisesta vankilasta. Tämän itse Yun kuuli myöhemmin vieraillessaan kyseisessä seurakunnassa ja heidän vertaillessaan päivää ja aikaeroa. Kiitos Jumalalle!

Erityisvankilan kalteritkaan eivät pidättele Jumalaa. Mutta Jeesus haluaa kutsua meitä jokaista erityisesti ulos siitä vankilasta, josta itse kukin meistä saattaa olla. Onko se rahan himo, aineiden orjuus, yksinäisyys, pelkotilat, ostamisen himo, vallan halu tai mikä se sitten voikaan olla. Hän voi vapauttaa. Jeesus sanoi, että "Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja...Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita."Joh.8:34,36

Anna sinäkin nyt elämäsi Jeesuksen hyviin käsiin. Hän ei ainoastaan vapauta sinua tässä elämässä, vaan vie sinut Isänsä kirkkauteen iloitsemaan ikuisesti. Se on todellinen kotisi, ylhäällä, jonne hän on mennyt valmistamaan meille sijaa. Mutta ensin meidän on annettava hänen olla Herramme ja Vapahtajamme.

Ps. Voit rukoilla hyvin yksinkertaisesti esim. "Jeesus ota elämäni" tai "Tunnustan syntini, anna ne anteeksi ja tule elämääni Herraksi ja Vapahtajaksi. Kiitos Jeesus!"

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.