IRC-Galleria

outsei

outsei

Totaalisen nautinnon herra

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Päivän ruokaSunnuntai 18.12.2005 16:46

Tulipahan sellainen idea mieleen, että voisin kirjoitella tekemieni safkojen reseptit aina tänne. Helppoja, nopeita, halpoja ja hyviä safkoja l. opiskelijaruokaa. Pienenä taka-ajatuksena tietysti on käännyttää joku eineksillä elävä itsetehdyn ruuan pariin.
Kiitokset Ullakullalle opetuksesta ;)

Pastaa ja metwursti-kermakastiketta.

Ainekset:

1 sipuli
puolikas lihaliemikuutio
pari tomaattia
puolikas punainen paprika
sopivast metwurstia, joku 7-15 slaissia.
1 desi kermaa
mustapippuria
( loraus soijakastiketta )
Pastaa n. 100-150 g per naama
karkeata merisuolaa

Pilko sipuli ja laita ruskistumaan oliiviöljyssä pannulle. Hella vaikkapa nelosella. Laita samalla pastan keitinvesi kiehumaan. Veden sekaan ruokalusikallinen merisuolaa.
Kun sipulit ovat alkaneet hieman muuttaa väriään ruskeammiksi, lisää puolikas lihaliemikuutio ja alenna lämpöä kolmoselle. Pilko tomaatit ja paprikat ja lisää pannulle. Tässä vaiheessa vesi alkaa kiehumaan, joten pistä pasta kattilaan ja keitä ilman kantta ohjeiden mukainen aika. Sekoita pastaa välillä. Ja kiehutus tapahtuu sitten nelosella.
Odota hetki ja lisää pilkottu metwursti pannulle.
Kun keittoaikaa on pari minuuttia jäljellä, lisää n. desi kermaa pannulle. Pannu nyt kakkoselle. Maistele samalla pastaa, pasta on valmista kun se ei ole enää jauhonmakuista sisältä mutta antaa vielä kuitenkin hieman vastusta hampaille. Älä keitä liian pehmeäksi.
Kun pasta on valmis, siivilöi pasta ja anna sen valua hetki. Lisää jauhettu mustapippuri ja halutessasi loraus soijakastiketta kastikkeeseen. Sekoita pasta ja kermakastike kattilassa. Älä pidä kattilaa kuumalla levyllä tässä vaiheessa. Safka on valmis ja aikaa menee 15-20 minuuttia.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.