IRC-Galleria

px

px

pianosetä & tuuttikuski

Blogimerkintä

« Uudempi -

Tahko MTB 180km selätetty o/Maanantai 29.06.2009 18:53

Olihan mahtava kokemus kaikenkaikkiaan, viimeinkin riitti miehessä kanttia lähtä yrittämään kolmea kierrosta. Olosuhteet olivat lähes parhaat mahdolliset, toki ei olisi haitannut vähän viileämpi ilma :D Tavoitteena oli päästä maaliin ja ehkäpä alle 14 tunnin. Tavoiteaika alittui yli kahdella tunnilla (11:54, keskisyke 152), ja samalla tuli uudet ennätykset 60km (n. 3:35) ja 120km (n. 7:37) matkoillekin. Tekee toki todella paljon se, että saa ajaa ihan omaa tahtiaan ja olihan tuo reittikin kuivassa ja nopeassa kunnossa. Ykköskinahminkin sai rauhassa kihnutella ylös ajamalla, sitä en uskonut koskaan tekeväni :)

Kolme lähes täyttä kamelia ja jokaiselta huoltopisteeltä juodut mukilliset yhteenlaskien nestettä kului suorituksen aikana about 12-13 litraa. Eikä tarvinnut laskea nesteitä pihalle ennen kuin vasta pastabuffetin jälkeen :D

Viimeinen kierros oli yllättävänkin helppo, jostain kumman piilosta löytyi vielä Kinahmin ensimmäisen nousun jälkeen vielä voimia ajaa viimeiset 40km kohti maalia. Siinä lopussa Kinahmin päälle yhdeksättä kertaa kihnuttaessa paarmojen pyöriessä ympärillä ja hien valuessa virtanaan kasvoille buffista huolimatta kävi tuo pienin välitys 24-27 kyllä kunnon ja kantin päälle, mutta sehän on vain miehessä vika jos ei vääntö riitä ;)

Tässä eniten jumittaa alaselkä, ei ole tottunut ilmeisesti pitempiin matkoihin täyden Kamelin kera. Varsinkaan tuolla omalla erittäin epäergonomisella matalalla ajoasennollani :> Seuraavana ranteet ohjaustangon ja jarrukahvojen puristamisesta, sitten ojentajat pumppauksesta ja viimeisenä vasta reidet. Pitää siis keskittää treeniä hieman enempi yläkropan suuntaan ensi vuotta ajatellen. Mitäs matkaa silloin sitten ajetaankaan, saapi nähdä :>

Eka kiekalla onnistuin ajamaan harhaankin hieman heikosti merkitystä Y-risteyksestä. Tajusin onneksi sen aika pian ja menetin siinä vain pari minsaa.. ketuttihan se vähäsen vaikkei tuollainen aika vajaan 12 tunnin lopputuloksessa mitään vaikutakaan. Forumikeskustelujen perusteella aika moni muukin oli onnistunut juuri tuossa samassa paikassa ajamaan harhaan, järjestäjä voisi siis merkitä tulevaisuudesssa vielä sen kohdan hieman paremmin. Yhden rengasrikon sain myös aikaiseksi, aika pian heti Tuulivaaran huollon jälkeen. Eikä siinä kohti ollut mitään kiviäkään, mikä lie piikki pistänyt Rakettironista läpi.. Muutoin kevennysepikki kesti oikein hyvin.

Nöyrä kypärännosto kaikille neljän kierroksen hurjapäille, suurkiitokset Terolle, huoltopisteiden ystävälliselle henkilökunnalle, muille 180km ajajille ja ajoseuralle, izmolle kolmannen kierroksen alun kirityksestä sekä tietysti kaikille niille jotka matkan varrella kannustivat ja tsemppasivat! Sanoistanne ja kannustuksestanne oli todella iso apu :)

Ja suurin kiitos Jarnolle. Sen tsemppauksen ja jälkihuollon arvoa ei voi mitata mitenkään. Kiitos!

-px

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.