IRC-Galleria

raudantakoja

raudantakoja

lunta tulvillaan...

UnelmahöttöäTorstai 14.05.2009 03:06

Kuten tiedämme, jättiläismäinen katastrofi uhkaa pientä asuin planeettaamme.

Varhain tänä aamuna kaikki maailman viisaimmat ihmiset alkoivat yhdessä pohtia ratkaisuja koko ihmiskuntaa koskeviin ongelmiin. Tämän vuoksi kaikki esteet kansojen yhtenäisyydelle on päätetty poistaa kokonaan.

Kaikki sodat tullaan lopettamaan. Pysyvä rauha saatetaan koko maapallolle vajaassa vuodessa. Tämän vuoksi kaikki sorretut kansat ovat saaneet vapautensa. Israel on tunnustanut Palestiinan itsenäisyyden ja alueen verenvuodatus on sitä myöten loppu. Etelä-Ossetia on liitetty Venäjään kansanäänestyksellä. Pohjois-Irlanti tullaan liittämään Irlannin tasavaltaan vuoden loppuun mennessä.

Eri uskontokunnat korjaavat näkökantojaan. Katolinen kirkko suhtautuu myöntyvästi homoliittoihin ja naispappeuteen. Poliittinen islamismi lopettaa pyhän sotansa. Naisten huivipakko lopetetaan Iranissa ja Saudi-Arabiassa. Kastijärjestelmät on purettu. Israel julistautuu virallisesti sekulaariksi maaksi.

Länsimaat luopuvat kerskakulutuksestaan ja elintasostaan, jotta kaikilla maailmassa olisi ruokaa ja vaatetta. Lapsityövoima ja orjuus tullaan lopettamaan. Suuryritysten toimivaltaa kehitysmaissa on rajoitettu. Ihmisoikeuksien valvonta tiukkenee.

Ilmastonmuutos on päätetty pysäyttää vuodessa. Maailma siirtyy fossiilista polttoaineista kestäviin energiamuotoihin muutaman vuoden sisällä. Öljyn pumppaaminen lopetetaan kokonaan. Jatkossa kaikki kansat käyttävät maapallomme yhteisiä resursseja yhdessä. Luonnonsuojelua tehostetaan ja luonnon monimuotoisuutta pyritään lisäämään.

Ja sitten me kaikki heräämme.

Sääli, että niin moni näistä asioista tuntuu niin kovin epätodennäköisiltä tämän päivän maailmassa. Lienee aiheellista kysyä, kuinka suureen vaaraan koko olemassaolomme täytyy asettaa, ennen kuin tällaisia asioita ryhdytään tekemään? Riittäisikö meteori tai avaruusolioiden hyökkäys? Sillä meillähän ei ole jo valmiiksi odottamassa ekokatastrofia, ympäristötuhoja, ilmastonmuutosta… Tuntuuko teistäkin hölmöltä, että tällaisia asioita varten täytyy luoda uhka kaiken menettämisestä?

Mutta eipä tätä tämmöistä liene paljon järkeä ajatella. Ei tällaista maailmaa tule koskaan olemaan. Ei se vain toimi niin, koska… niin, miksi?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.