IRC-Galleria

raudantakoja

raudantakoja

lunta tulvillaan...

Hyvä Norja!Sunnuntai 17.05.2009 22:41

Kaikkien aikojen kovatasoisin Eurovision -laulukilpailu sai arvoisensa päätöksen, kun Alexander Rybak siivitti Norjan viisuvoittoon kaikkien aikojen piste-ennätyksellä. Sanottavaa ei juuri jäänyt, sillä vaikka kilpailu kuhisi varteenotettavia vastustajia, ei kenestäkään lopulta ollut vastusta tuolle minskiläis-syntyiselle norjalaistaiteilijalle. Karismaattisella esiintymisellään ja omaperäisellä, energisellä ja menevällä sävellyksellään Rybak oli todella voittonsa ansainnut!

Nähdessäni Norjan esiintyksen ensimmäistä kertaa ennakkokatselmuksessa noin kuukausi sitten olin jo aivan varma, että maa on tänä vuonna vahvoilla. Viikkojen kuluessa maa nousikin jo vahvaksi ennakkosuosiksi ja päivää ennen finaalia voitonvarmat norjalaiset varailivat jo halleja ensi vuoden kisoja varten. Hämmästyttävää kyllä, moinen ylimielisyys ei tuntunut häiritsevän sen kummemmin yleisöä kuin raatiakaan.

Loppujen lopuksi olin vilpittömän onnellinen Norjan ja erityisesti vasta 23-vuotiaan Rybakin puolesta. Tälle äärimmäisen lahjakkaalle muusikolle Euroviisuvoitto oli todellinen momentum, joka saattaa olla miehen avain Euroopan suurille konserttilavoille. Mies otti voittonsa vastaan vilpittömästi onnellisena, eikä maan voitonvarmuus kertaakaan muuntautunut itse esiintyjän ylimielisyydeksi. Tuollaisia ihmisiä sitä vaan ihmiset tykkäävät katsoa ja kuulla.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.