IRC-Galleria

delfiinit <3Torstai 27.07.2006 01:20

katoin tänää 45 minuuttia specialin ku siinä oli aiheena delfiinimania. se oli tosi.. liikuttava jakso.
mä oon aina halunnu päästä joskus sellasee paikkaa, missä vois uida ja ola delfiinien seurassa.
mutta tota ohjelmaa kattoessani, mä tajusin etten haluukkaa enää.
ei sen takia että se ois jotenki vaikuttanu vastenmieliseltä. Päinvastoin!
mutta siinä kerrottii, kuinka paljon ihmiset käyttää vaan hyötytarkoituksii delfiinejä jotka on niin leikkiväisiä ja ihmisrakkaita.
Ohjelmassa yhtenä ns. päähenkilönä oli Flippper -sarjan luoja. (nimee en nyt muista) mutta se kerto, että flipperiäkin oli esittänyt 4 eri naarasta, niin flipper oli naaras, ite aina luulin sitä urokseks. mutta kuitenkin, siinä piti olla sen takia naaraita koska urokset,koiraat vai mitö onkaa, niin saattaa alkaa käyttäymää pitkäaikaisesti aggressiivisesti. ja flipper sarjaki piti sen takia just lopettaa, että kuvauksissa lapsille ja näyttelijöille sattu onnettomuuksia.
liikuttava kohta yks oli se, kun se ohjaaja kerto Flipperin tehneen itsemurhan.
se oli kuollut sen tyypin käsivarsille.
yhtenä iltana flipper oli tullu sen tyypin käsivarsille ja vetäny viimeisen henkäyksensä. sen jälkee se ei sitä enää tehny. kun se mies laski Flipperin takasin veteen, se vaan vajos pohjaan.. kuolleena. &lt;suru&gt;
delfiinien hengittäminen on nimittäin tahdonvaraista.

se flipper -sarjan ohjaaja sano siinä ohjelmassa, että se on mielestään syyllinen siihen, että delfiineistä on tullut niin suosittuja ja että niitä pyydystetä nykyään niin paljon, koska ihmiset haluu kokea ja nähdä asioita mitä flipperissä tapahtu.
mä itekkin silloin innostuin delfiineistä, mutta mä vaan puolestani halusin olla meribiologi ja tutkia sekä työskennellä niiden pelastamiseksi.
se haave kuitenkaa ei taida koskaa toteutua. :/ :D

kuitenkin, se mies nykyään työskentelee delfiinien pelastamiseks ja sano, että vain sillä tavalla että ihmiset lopettais lippujen oston, jotta ne pääsis delfiinejä katsomaan. voitais pelastaa vankeudessa elävät delfiinit ja niiden pyydystäminen.

mut sitte siinä oli myös sellanen osa, että yks toinen mies piti sellasta vammaisten lasten hoitolaitosta, jossa oli delfiinejä "antamassa" hoitoa lapsille.
mutta niitä delfiinejä ei ollu koulutettu mitenkään, ne toimi omin päin.
parissakin kohassa siinä oli lapsia, joiden jalat ei esim. liikkunu ollenkaan, niin ne dlefiinit ku ui niiden kanssa sekä tietty ohjaajan, joka piti sitä lasta, niin ne osas ite olla varovaisempia ja liikkeissään hitaampia. ykskin delfiini meni sen pojan jalkojen väliin ja kannatteli sitä siinä sillee että sen lapsen pää pysy veden pinnalla, vaikka siinä olikin se ohjaaja.
ja toi hoito oli tepsiny moniin niistä lapsista, niistä oli alkanu tulemaan paljon eloisampia.
toikin oli mun mielestä tosi liikuttavaa kateltavaa.

voi, mä voisin kertoo vaikka kuinka paljon vielä siitä ohjelmasta, mut mä taidan jättää nyt tähän.
joka tapauksessa delfiinit on älykkäitä ja ajattelevia eläimiä eikä ihmisten pitäis käyttää niitä niin häikäilemättömästi omiin tarkotuksiinsa, kuten sotimiseen.

tässä näin on nyt helppo sanoo että en mee esim. enää särkiksen delfinaarioon. mutta katotaa vaan ku muut on menossa sinne niin tuskin mä voin kieltäytyä.
mutta aina silti pitää ajatella että maailmassa on yli 1000 vankina elävää delfiiniä.
osa niistä on syntyny vankeudessa ja osa ei ois selviytynu ilman ihmistä..mutta silti niiden vangitseminen ja hyötykäyttö on väärin.
tosin, se hoitolaitos on mun melestä hyvä homma, koska siellä ne delfiinit tekee kaiken omasta tahdostaa ja kouluttamattomina ja ne auttava vakavasti vammaisia lapsia.


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.