IRC-Galleria

solarflare

solarflare

- koululaisen isi ja nörtin malli
Linja yhdeksän näyttää olevan vaikeudeltaan autoilijoille ihan eri magnitudin asia, kuin mitä se on raitiovaunua kuljettaville.

Lähdin eilen illalla liikkeelle ysillä Pasilasta ja matkalla kohti keskustaa poimin matkustajia Jämsänkadun pysäkiltä. Takanani vuoroa ajanut melko kokenut mutta verraten tuore kuljettaja oli juuri tulossa oikealta kolmion takaa, kun henkilöauto pyyhkäisi tolkutonta vauhtia ohitseni. Nokkakolari kolmion takaa tulevan raitiovaunun kanssa ei ollut ihan hirveän kaukana. Raitiovaunu väisti, kuinkas muuten.

Kun vastaantuleva raitiovaunu sitten pääsi ohjaamo ohjaamon tasalle viereen, seuraava auto halusi ihan välttämättä ohittaa minut, kahden raitiovaunun välistä. Olin edelleen pysäkillä ottamassa matkustajia kyytiin, eikä tälläkään autolla olisi ollut mitään asiaa ohitseni. Vastaantulevaa vuoroa kuljettava tyttö pysäytti vaunun kolarin välttämiseksi kokonaan. Auto puikkelehti sitten sen jälkeen risteysalueella Jämsänkadun sivuitse kiertääkseen vaunun vielä lähes Jämsänkadun suuntaan kiertyneen takaosan.

Jämsänkadun ajojärjestelyt ovat siis muuttuneet. Ainakaan nyt katutöiden aikana sinne ei saa mennä Teollisuuskadulta henkilöautolla lainkaan. Yläristeyksessä oleva kolmio koskee useimmissa tapauksissa siis lähinnä raitiovaunuja. Toivottavasti tuo on väliaikainen erehdys, eikä pysyväksi tarkoitettu ominaisuus. Koskaan aiemmin nimittäin en ole törmännyt yhdessä ja samassa risteyksessä kahteen toisiaan seuraavaan kolaritilanteeseen, joista periaatteessa kumpi tahansa olisi voinut realisoitua pienellä autoilijan lisähuolimattomuudella.

Se on hiukan huono yhdistelmä, että Kumpulantien ja Jämsänkadun risteyksessä ylämäkeen hitaasti liikkuvalle raitiovaunulle on pystytetty toisaalta väistämisvelvollisuus ja sitten samaan aikaan henkilöautot ajavat erittäin varomattomasti suurilla tilannenopeuksilla risteykseen.

Olisiko tämä risteys, josta kenties vielä saadaan Korkeimman oikeuden (KKO:n) ennakkopäätös?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.