IRC-Galleria

Basel-Venezia(Mestre)Perjantai 27.07.2007 16:50

Aloitimme liftauksen Baselissa klo kahden aikoihin, ja n. 5min odottelun jalkeen mukava serbimies otti meidat kyytiinsa ja heitti meidat parikymmenta kilometria zurichin etelapuolelle, josta saimme taaskin n. 5min odottelun jalkeen kyydin Luzerniin. Luzernissa kahvittelimme ja ostimme evasta (mm. karkkipussin, joka jaikin sitten evasroskien sekaan ja meni avaamattomana roskikseen). Luzern tuntui epatoivoiselta paikalta liftata eteenpain, mutta havahduimme nuoren italiasnaisen vilkutukseen toiselta puolelta tieta :)

He olivat aitinsa kanssa viemassa mummoa kotiin Luzerniin, ja matkaamassa sitten Alppien halki Bellinzonaan, kaupunkiin Sveitsin italiankieliseen kantoniin. Maisemat olivat hengastyttavia, niin kuin alpeilla kuuluukin. Moottoritie kiemurteli vuoron peraan vuorten rinteilla ja niiden sisalla. Pisin tunneli oli 17km pitka ja vain kaksikaistainen(!!!!!).

Juuri ennen tuota tunnelia pysahdyimme huoltoasemalla ja tytar hyppasi rattiin. Saimme kuulla etta han vasta opettelee ajamaan!!! Kuvitelkaa kapea tunneli, paljon vastaan tulevia rekkoja, sveitsinsaksan papattaminen varustettuna italialaisella aanenpainolla, huidonnalla ja muutamilla merda-sanoilla.

Paatimme edeta Bellinzonasta Luganoon junalla, joka oli aikalailla Suomen hintatasoa. Pendolino tuntui kotoisalta vaihtoehdolta. Jatinpa viela puhelimeni autoon, mutta pikainen soitto toi ihanat kuskimme takaisin ja pikajuoksuvauhtini rinkkani ja allekirjoittaneen viime hetkella junan kyytiin.

Lugano oli lahes valimerellinen paikka. Luksusturistikohde, yo hotellissa maksoi 115e kahdelta hengelta. Kaupunki oli kuitenkin kaunis: se levittaytyi vuorten rinteille Luganonjarven rannalla. Ranta naytti kesaiselta versiolta hauskakuva.jpg:lta :)

Luganosta paasimme liftilla Milanoon (ei riita aika kaiken kertomiseen, tapasimme mm. Hollantilaiset liftikisaan osallistuvat nuorukaiset, jouimme kiertelemaan vuoristokylissa Italian ja Sveitsin rajalla Autostradalla tapahtuneen onnettomuuden (ei meille) vuoksi....), jonka sivutimme kahvittelulla ja jatkoimme Junalla Venetsian viereen Mestreen, mista jatkamme nyt Triesteen, ja siita toivottavasti rajan yli Slovenian puolelle. Yritamme liftilla, mutta junatkin tuntuvat olevan taalla hinta-laatu-suhteeltaan ihan kohtalaisia.

Loysimme rainbow-paikan, ja suuntaamme sita kohti, toivottavasti loydamme perille, ja jos emme, niin vietamme muuten mukavan loman helteisen (30-40 astetta) Adrianmeren rannalla.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.