IRC-Galleria

Lisää sienistä.Keskiviikko 04.10.2006 15:16

Joo tosiaan nyt voi kirjottaa enemmänkin tosta mun mielipiteestä miks sienet on perseestä. Oltiin luokan kanssa maanataina 2.10. jossain metässä(26km Jyväskylästä) yhden päivän ja yön verran, jonka tarkotusta en ihan varmaksi tiedä, mutta siisti reissu oli..niin siis yhtä pikku kohtaa lukuunottamatta: Kalle meidän luokalta löys ihan huokeen ison herkkutatin(kaikki oli sitä mieltä et se oli herkkutatti enkä kiistä sitä) ja otti sen messiin. Illalla sit paistettiin se pannulla joka löydettiin sieltä mökiltä. Se pannu oli paskasin pannu mitä oon nähny mut ei me siitä välitetty. Yritettiin me sit vähän pestä kyllä.

Tosiaan sit me paistettiin se ja iskettiin hieman kyytipojaks makkaraa ja lihapullia. Mausteena käytettiin mökiltä löydettyä merisuolaa(avattu paketti. paha sanoo kuinka vanha) ja mustapippuria(avaamaton). Maistoin siinä sitten melkeimpä ekaa kertaa elämässäni sientä, ainakin itse poimittua sellaista. Meitä oli kolme ketkä sitä enemmänkin söi: minä, Kalle ja Toivo. Kyllähän se menetteli tollei iltapalaks siellä metsän keskellä. Mä söin ehkä neljä palaa sitä järkyttävän kokosta sientä.

Sit illalla istuttiin nuotiolla siinä pikku tovi; Puhuttiin paskaa, leikittiin silmäniskumurhaajaa ja hakattiin puita. Oli lepposta ja fiilis oli hyvä. Sit yön tullessa lähettiin meneen mökille ja Kallelle oli tullut paha olo. Se meinas laatata jo siinä notskilla. Ei ollut aavistustakaan et mikä sillä ois voinut olla. En ees miettinyt sitä sen enempää. Jäin vielä Tommin kanssa istuun siihen nuotiopaikalle sammuttaan sitä eli en nähny Kallee sen jälkeen sit enempää et oisin tienny mikä sille loppujen lopuks tuli. Siitä menin sit mökille ja suoraan nukkumaan. Aluks ei oikein meinannu uni tulla mut höllittelin beatlesia hetken ni jo tuli uni nopeesti.

Joskus siinä yöllä kuulin ku Tommi tuli meidän huoneeseen, jossa myös meidän ope nukku. Tommi sano et "Kalle oksentaa pihalla, sillä on varmaan ruokamyrkytys siitä sienestä." Mä kuulin sen unen läpi ja tunsin vaan kuinka mun maha heittää voltteja hullulla tahdilla ja yritän nukkua minkä vielä pystyn. Kello oli sillon kuulemma kaks yöllä. Sen muistan et mietin et "ei helvetti mulle ei saanu tulla mitään ruokamyrkytystä tosta, enhän mä syöny ees paljoo!" Sit mä kai vähän vielä nukuin sillä aikaa kun Kalle oli saanu ulos ystävän, nimittäin Toivon. Toivo oli kans alkanu laattaan.

Ite heräsin sit jossain vaiheessa outoon oloon ja melkein heti tuntu et nyt on pakko juosta ulos oksentaan. Selvisin loppujen lopuks pimeestä mökistä läpi kolmen oven ulos ja heitin kunnon puklit nurmikolle. Kuulin sieltä pimeyden keskeltä Toivon äänen: "Tervetuloa joukkoon." Sit tajusin et Toivo on täällä kans ja Kallekin vielä. Ne oli ollu ulkona jo tovin. Ite kävin Toivon sanojen mukaan 'suorittamassa' muutaman minuutin ajan ja painuin takas pehkuihin. Jonkun ajan päästä heräsin uudestaan ja juoksin taas suorittamaan keskelle pimeetä ja kylmää mökkipihaa. Toivo ja Kalle oli vieläkin ulkona. Tää sama rulianssi jatku läpi yön ihan aamutunneille asti. Mä kävin suorittamassa ja pojat vaikerteli ulkona. Jossain vaiheessa Toivo oli jo nukkumassa ja Kalle istu sisällä.

Aamulla oli herätys 6.30 ja ite olin viimesen kerran oksentamassa varmaan pari tuntia aikasemmin. Oli mahdoton nousta ylös vielä sillon. Olin kyllä suhteellisen pirtee mutta pahan olon takia ei vaan millään pystynyt vielä nousta. En pystynyt ees liikkumaan. Kaikkien oli varauduttava siihen et bussi on pihassa 7.30 ja sillon lähdetään. Ennen sitä oli siivottava huoneet ja pakattava kamat. 7.15 nousin väkisin istumaan ja heitin nopeesti kamoja laukkuun. Muutaman minuutin ehdin pakata kunnes sit piti lähtee ulos nurkan taakse jälleen kerran suorittamaan. Sen jälkeen sain pakattua ja ei muuta kun bussiin ja kouluun. Matka oli aika vaikee ja meinasin oksentaa mut selvisin sit kaikkien onneksi.

Niin tosiaan tarkotus oli et ollaan normaalisti koulussa loppupäivä eli kymmenestä eteenpäin. Mä harkitsin sitä kyllä, mut koska en päässy ylös koulun pukkarin lattialta ees vielä 9.50, ajattelin luovuttaa. Kallella ja Toivolla oli mennyt jo ohi se paha olo aika hyvin et ne pysty jäämään kouluun mut mulla se vaan jatku. Äippä haki kesken työpäivän mut sitten kotiin puutumaan. Huono olo jatku vielä useemman tunnin niin kovana et oli pakko olla vaakatasossa, eikä syöntikään onnistunut vasta kun joskus viiden aikaan. Koko loppuilta oli heikko ihan nukkumaanmenoon asti. Onneks olin vähän saanu syötyä. Päätin et vielä keskiviikkona en mee kouluun. Aamulla kun heräsin oli järjetön nälkä. Söin ja sit helpotti olo. Se siitä. Ja tosiaan tällasta tällä kertaa. Yrittäkää ymmärtää jos en halua heti maistaa ainakaan itse poimittua sientä.

Vieläkään ei aivan varma voi olla mistä johtui, että sienen syöjät laattaili koko yön, mutta ehdotelkaa ihmeessä osa teillä on mielipiteenne asiasta.

Johtuiko kyseinen tauti siitä, että
a) sieni ei ollut herkkutatti, vaikka niin luulimme. Mikäs se sitten voisi olla?
b) paistinpannussa oli jotain sellasta joka sain tän aikaan
c) mausteet oli menny pilalle/mausteisiin oli kertynyt tai syntynyt jotain
d) silkkaa tuuria, että näille kolme tuli samaan aikaan lyhyt vatsatauti
e) joku muu, mikä?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.