IRC-Galleria

kiotoTiistai 29.11.2005 18:16

kaikkien rakastama yhdysvaltain presidentti bush tunnetaan euroopassa lähinnä miehenä, joka aloitti sodan irakia vastaan, ilman todisteita ilmeisesti. se mitä moni ei tiedä, on että george w. bush irroitti toimeen astuttuaan maansa kioton ilmastonsopimuksesta.

samaan aikaan kun sopimuksen allekirjoittaneet tavoittelevat 5% laskua vuoden 1990 päästömäärästä vuoteen 2010 mennessä, eivät yhdysvallat ja australia edes kuulu sopimuksen piiriin. näiden kahden maan lisäksi nyt voimakkaasti teollistuvien maiden, erityisesti kiinan, päästöt ovat järkyttävässä nousussa.

kasvihuoneilmiötä ei voida enää kokonaan pysäyttää. sen hidastaminen huomattavasti on kuitenkin mahdollista. kasvihuoneilmiö ei katso paljon, mihin se vaikuttaa. vain saamalla kaikki maat yhdessä toimimaan ilmansaasteiden ja päästöjen vähentämiseksi, voimme vaikuttaa siihen, miltä maailmamme näyttää parin vuosikymmenen päästä. nyt kanadaan kansainväliseen ympäristökokoukseen on kokoontunut lähes 190:n maan edustajia. mitään ei kuitenkaan ole tehtävissä, jos parin maan annetaan tehdä mitä lystää. greenpeace ja muut ympäristöjärjestöt panevat toivonsa bushin seuraajaan, mutta maailmamme ei voi odottaa. annameko yhden maan määrätä koko tulevaisuutemme tahtia? suurvalta voisi mielestäni ottaa vastuuta muustakin kuin geenimuuntelusta. yhdysvalloilta riittää tähtitieteellisiä summia armeijaan ja sotatoimiin ympäri koko maailmaa. kohta tulee kuitenkin aika, jolloin he ovat saaneet sen mitä he väittävät tahtovansa: ei sotia. se aika ei kuitenkaan tuo sitä, mitä he oikeasti tahtovat: ikuista valtaa ylitse muiden ei tule, kun muita ei enää ole.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.