IRC-Galleria

xarde

xarde

sikanauta >:] KIK: Xarde Snäppi: Xardu

Hardcore hammastilitysPerjantai 26.10.2012 22:18

Tänään mietin että miten helvetissä jengi oikein joutuu kaikkiin juurihoitoihin ja muihin hammasremontteihin..?
Aina niitä itketään isoon ääneen ja nyyh voih kun piti ottaa sedaatio tai yleisanestesia että pystyi menemään. Uliuliuli.


Eikö ihmiset niinku hoida hampaitaan?
Koska tuskin tollaset vaivat ihan itekseen yhdessä päivässä alkaa. Ite sanoisin että pidempiaikainen laiminlyönti aiheen tiimoilta taustalla jos ongelmia tulee, eli ihan oma vikansa.

Eikös ole ihan perusteet että vähintään 2 kertaa päivässä 3min harjaus ja lisäksi vähintään langoitus joka hampaan väliin. Lapsesta saakka kouluhammashuollossa opetettu oikein värjäävien tablettien ja isojen tekohampaiden kanssa.
Ei voi kyllä käsittää sitä ettei jengi pidä huolta, ei ihme jos sit kerralla on iso remontti tehtävänä. Hammaslääkärin neuvotkin menee yleensä kuuroille korville. Ei raaskita ostaa sähköhammasharjaa tai viitsitä käydä säännöllisesti suuhygienistillä. Tollasetkin jutut voi toivoa vaikka joululahjaksi, niin ei tule turhaa roinaa.

Mun mielestä hammashygienia on melkeen se ykkösjuttu, koska ne vaikuttaa koko kehon terveyteen ja muutenkin yleiseen hyvinvointiin, plus että hoidetut hampaat antavat hyvän vaikutelman, vaikuttavat saletisti itsetuntoon ja lisäksi ovat nätit niin miehillä kuin naisilla.

Mikä on karmeampaa kuin kiva naama mutta kun tyyppi avaa suunsa niin karmeat torahampaat sikinsokin suussa ja jäätävä löyhkä. Eikö ihmiset itse huomaa esim. hajuhaittaa?
Tosi monen tyypin hengitys lemuaa pitkän matkan päähän ihan hirveeltä!
Ikävää jättää tutustumatta kivaan ihmiseen/vältellä tyyppiä jonka lähellä ei voi olla yökkimättä. Oon niin kyllästynyt haistelemaan tunkkaista aftan hajua, kaalia tai viemäriä...hyi helvetti!
Välillä oikeen ihmettelee parinskuntia että eikö noilla ole hajuaistia ollenkaan kun toinen tai pahimmillaan kumpikin haisee paskalta.

Nekin joilla ei ole oikeen kysyntää parisuhdemarkkinoilla niin kandeis oikeesti tsekata että edes tuo hammaspuoli on kunnossa...
voi nimittäin joissain tapauksissa johtua siitäkin että kiva deittikumppani lähtee litomaan. Jotenkin näistä asioista on niin vakea sanoa päin naamaa, mutta se olis oikeasti tosi iso palvelus monelle.

Sit sitä hammaslääkäripelkoa on ihan turha käydä kans itkemään ja pitkittämään hammaslääkärille menoa. Naama auki ja penkkiin niin se on sillä melkeen hoidettu. Tuntuu että ihmiset lietsovat itseään tahallaan hysteeriseen olotilaan.

Lisäksi yleinen valitus siitä miten kallista hammaslääkärissä käynti on, on ihan turhaa.
Kunnalliselle pääsee kun varaa sen ajan vaikka 6kk/vuoden ennakkoon.
Jos ei huvita jonottaa tai ei "oikeasti" pääse, niin säästää sitten muissa menoissa (karkit, kaljottelu, ulkona syöminen, vaatteet jne) että saat sen yhden elämäsi tärkeimmän terveysjutun kuntoon.
Ei luulis olevan niin vaikeaa.


hmed_brightteeth.jpg

mustafasst-1901422.jpg

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.